Vrachtwagens op biobrandstof bevoorraden Costa Firenze in Kiel

Costa Cruises heeft een overeenkomst getekend met LC3 Trasporti voor de bevoorrading van haar schepen via het gebruik van bio-LNG-aangedreven vrachtwagens. De samenwerking tussen de twee Italiaanse bedrijven ging in het weekend officieel van start met de eerste aanloop van het seizoen van de Costa Firenze in Kiel. Het schip vertrekt tot half september wekelijks vanuit de Duitse haven naar de Noorse fjorden.

De levering van goederen die het schip nodig heeft, zoals sommige soorten voedsel, dranken en technische benodigdheden, tussen de magazijnen van Costa Cruises in Genua en Kiel gebeurt voortaan met behulp van LC3-transporttrucks aangedreven door bio-LNG. Deze vloeibare biomethaan wordt verkregen door het raffineren van afval uit de vee-industrie. Volgens de rederij wordt door het gebruik van deze alternatieve brandstof voor het goederenvervoer over de weg de CO2-uitstoot met bijna 90 procent verlaagd en de uitstoot van fijnstof met bijna 100 procent verminderd in vergelijking met een conventioneel Euro VI dieselvoertuig.

“Duurzaamheid is een belangrijke troef in het bedrijfsmodel van Costa Cruises. We hebben diverse innovaties geïntroduceerd in de sector zoals de eerste LNG-aangedreven schepen. We blijven ons inzetten voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe technologieën, met de ambitie om tegen 2050 een netzero-vloot te bereiken. Ons engagement strekt zich uit tot alle cruisegerelateerde activiteiten, waaronder de logistiek die nodig is om onze schepen te bevoorraden.

De samenwerking met LC3 Trasporti is een concrete stap in de richting van het doel om een eerlijkere en meer verantwoorde toeleveringsketen op te bouwen. Het is ook een voorbeeld hoe het pad van de energietransitie nieuwe kansen kan bieden en twee Italiaanse bedrijven samenbrengt die dezelfde visie en innovatiegeest delen”, aldus Marco Diodà, Vice President Procurement & Supply Chain bij Costa Cruises.

Michele Ambrogi, president van LC3 Trasporti, voegt eraan toe: “We zijn erg trots duurzaam transport te garanderen voor een toonaangevend bedrijf als Costa. LC3’s toewijding om een baanbrekende en geavanceerde logistieke service te bieden die streeft naar het minimaliseren van de impact op het milieu is een kernwaarde voor ons bedrijf. Deze overeenkomst versterkt onze positie als marktleider verder dankzij een prestigieuze partner met wie we waarden en ambities delen.”

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws