Regent onthult de geheimen achter Prime 7 op Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises heeft details onthuld over Prime 7, het karakteristieke steakhouse aan boord van Seven Seas Grandeur die in november 2023 voor het eerst zal uitvaren. Het restaurant dat naar een ontwerp van Studio DADO een volledige metamorfose heeft ondergaan, is geïnspireerd op de traditionele steakhouses zoals deze rond 1900 in New York bestonden. Dankzij kleine, verrassende details die in het interieur zijn verwerkt, staat het restaurant garant voor een hedendaagse dineerbeleving.

“Prime 7 op de Seven Seas Grandeur is het toppunt van 30 jaar perfectie en de nieuwste trend op het gebied van dineren in luxe op zee,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Studio DADO heeft Prime 7 een metamorfose gegeven. Dit vertaalt zich in een prettige sfeer van curiosa en nostalgie in combinatie met het delicate vakmanschap dat je overal in het restaurant terugziet. De culinaire ruimten op Seven Seas Grandeur behoren zonder meer tot de meest stijlvolle en gedistingeerde restaurants van welke aanbieder van luxecruises dan ook.”

Het design van Prime 7 is een zinspeling op de vervlogen tijden van de rijke industriëlen, de crème de la crème van New York City. Deze joviale mannen bewogen hemel en aarde voor de allerbeste steak en een of meer flessen verkwikkende Bordeaux. Met een knipoog naar deze onversaagde tijden van weleer worden de gasten bij de entree ontvangen met een wand gecreëerd uit antieke koffers van ambachtelijk bewerkt leer en zwart-witfoto’s.

“De gasten van Regent behoren tot de meest mondaine reizigers in de wereld van de hospitality,” aldus Yohandel Ruiz, die de gedachte achter het design van Prime 7 in een exclusief video-interview toelicht. Ruiz, een van de vier oprichters van Studio DADO, het ontwerpbureau in Miami dat verantwoordelijk is voor het design van de restaurants en alle accommodaties op het luxeschip: “De uitdaging was om iets comfortabel, traditioneel, misschien zelfs klassiek te creëren dat wel fris, nieuw en modern overkomt.”

Wie vanuit de vestibule het restaurant in loopt, bekruipt een gevoel van thuiskomen. In de ruime inkom zijn details verwerkt die het beeld oproepen van een traditionele tram. De muurdecoratie doet denken aan het leer waarvan de riemen van de heren zijn gemaakt. Op een glazen, lensvormig scherm boven de bar passeert de groei die New York City sinds de 19de eeuw heeft doorgemaakt.

Ruiz is ervan overtuigd dat Prime 7 zich kan meten met de beste steakhouses in New York en Chicago. “Elk aspect van Seven Seas Grandeur’s Prime 7 is benaderd als ware het een kunststuk, van de met borduursel gedecoreerde plafonds tot de whiskykaraffen en het op de mode geïnspireerde meubilair. Alles is met zorg uitgekozen om gasten mee te nemen op een reis terug in de tijd.” De Perzische tapijten, de lampen die een huiskamergevoel geven en de memorabilia in de vitrines die het werkstation van de bediening en de achterliggende ruimten aan het oog onttrekken, moeten een huiselijke sfeer uitstralen.

Modern menu met klassieke gerechten

In lijn met de compromisloze perfectie waar Regent om bekend is, staat de menukaart van Prime 7 vol met favoriete gerechten waar de luxueuze reiziger aan boord van Seven Seas Grandeur zeker gelukkig van zal worden. De voorgerechten omvatten onder meer jumbo crabcakes met tartaarsaus en citroen, steak-tartaar van Black Angus Beef met truffelbierbrood of reuzengarnalen met een cocktailsaus van citrusvruchten.

Op het steakmenu staan bijvoorbeeld de Prime New York Strip, de T-bone-steak en een sappige filet mignon, stuk voor stuk van de beste kwaliteit Amerikaans rundvlees dat 28 dagen rijpt voor de ultieme smaak en malsheid. Behalve de steaks worden er nog andere hoofdgerechten geserveerd, zoals Maine-kreeft, tong à la Meunière en lamsbout uit Nieuw-Zeeland. Gasten kunnen ook kiezen voor shared dining met kleine gerechten zoals dichtgeschroeide ahi tonijnsteak en kipfilet van de grill.

Voor het nagerecht vinden zoetekauwen een decadent taartje van chocolademousse in 14 lagen, een coupe met caramel- en chocolade-ijs, kaasplankjes, vers seizoenfruit met vanillesaus en meer.

Prime 7 past in het Epicurean Perfection-programma dat Regent recent heeft bekendgemaakt. Gasten kunnen rekenen op een bijzondere culinaire ervaring, van Epicurean Indulgence met exquise gerechten, de mooiste wijnen en sterke dranken tot Epicurean Explorations voor een zintuigprikkelende beleving aan land. Epicurean Enrichment stelt hen bovendien in de gelegenheid hun kookkunsten te verfijnen tijdens een workshop in de Culinary Arts Kitchen of tijdens speciaal samengestelde Epicurean Spotlight Voyages.

© renderings Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws