Celebrity Silhouette viert Pinksteren in Zeebrugge

Celebrity Silhouette meerde zondag af in Zeebrugge. Cruise Connection maakte van de gelegenheid gebruik om het schip dat volgend jaar vanuit Nederland zal varen, voor te stellen aan de reisagenten en klanten van Travel Design by Lien. Gastheer was Michael English, Head of Business Development EMEA voor Celebrity Cruises die voor de gelegenheid vanuit Engeland afzakte.

Volgende zomer switcht Celebrity Cruises in Noord-Europa haar schepen. Celebrity Apex verhuist van Amsterdam naar Southampton, terwijl Celebrity Silhouette Groot-Brittannië ruilt voor Nederland. Zal dit toch iets ouder schip evenzeer in de smaak vallen in de Benelux? Michael English, Head of Business Development EMEA: “Dat was ook mijn eerste bedenking. Als we echter de totaliteit van de vakanties bekijken, opteren nog altijd relatief weinig mensen voor een cruise. Celebrity Silhouette laat ons toe attractievere prijzen voor te stellen vanuit Nederland. Het design van de twee schepen verschilt, maar de gasten vinden aan boord dezelfde keuken en dienstverlening. Ik ontving van de reisagenten tijdens het scheepsbezoek in Zeebrugge alleen maar positieve reacties. Het schip werd in 2011 gelanceerd, maar in 2020 nog vernieuwd. Het heeft alle prachtige voorzieningen zoals de specialiteitenrestaurants, The Retreat en mijn favoriete Café al Bacio. Er zijn veel mooie zones op het schip en ik ben ervan overtuigd dat onze gasten uit België en Nederland daarvan zullen genieten.”

Celebrity Silhouette biedt van begin mei tot begin september 2024 vanuit Amsterdam en Rotterdam uiteenlopende cruises van 7 tot 13 nachten aan naar de Noorse fjorden, de Baltische Staten, de Britse eilanden en Ierland in combinatie met Ierland of Schotland. Bekijk hier foto’s van het schip en het bezoek.

Ook bij de consumenten die deelnamen aan het scheepsbezoek was er lof over het schip. Lien Galle (Travel Design by Lien) mocht twintig klanten uitnodigen naar Zeebrugge. Cruise Connection, de generaal agent van Celebrity Cruises in de Belux, organiseerde eerder dit jaar de Celebrity Trophy waarbij reiskantoren die gedurende de actie de meeste Celebrity-cruises verkochten klanten mochten uitnodigen voor het bezoek. Lien Galle eindigde ex-aequo met Nathalie Wauters (Brasschaat Travel). Zij mag op haar beurt volgende week twintig gasten Celebrity Apex laten ontdekken.

Lastminutes voor de zomer

Volgens Michael English lopen de boekingen over het algemeen genomen beter dan vorig jaar. “Onze cruises vanuit Amsterdam doen het goed, maar er zijn nog enkele plaatsen, in het bijzonder voor het einde van het seizoen. We zien een duidelijke trend naar lastminute-boekingen. Het leven wordt duurder. Met onze drankpakketten, fooien en wifi inbegrepen in de all inclusive-formule krijgen de mensen meer dan ooit meer waar voor hun geld. Dat is ook belangrijk voor de reisagenten waarmee ik vandaag heb gesproken.

Ook in de Middellandse Zee hebben we deze zomer nog beperkte beschikbaarheid. Ons nieuwste schip Celebrity Beyond doet het uitzonderlijk goed vanuit Rome en Barcelona met overnachtingen in Istanbul. Dit is wellicht een van de hoogtepunten van deze afvaarten. Op Celebrity Edge die zevennachtencruises in de Middellandse Zee aanbiedt, zijn er nog wat meer beschikbaarheden voor juli en augustus. Onze prijzen zijn zeer competitief in vergelijking met de landresorts. Deze hotels zijn onze grootste concurrenten.”

Wintercruises

Voor 2024 ziet Celebrity Cruises zeer veel vraag voor The Retreat en de Edge-schepen. English: “De Belgische gasten houden van de schepen van de Edge Series. 60 procent van de Belgische boekingen slaan dit jaar op deze schepen. Misschien zal dat cijfer volgende zomer veranderen, wanneer Celebrity Silhouette vanuit Amsterdam vaart. In november loopt op de Franse scheepswerf Celebrity Ascent van stapel. Het vierde schip in deze reeks komt volgende zomer terug naar Europa.”

Normaal gaan al de Celebrity-schepen tijdens de winter terug naar de Caraïben, maar deze winter biedt de rederij met Celebrity Infinity voor het eerst wintercruises aan in Europa. “Zij zal naar de Canarische Eilanden varen en in de eerste maanden van 2024 vanuit Athene eveneens cruises aanbieden naar Israël en Egypte. De winter kondigt zich goed aan, maar met de trend om later te boeken, verwachten we dat de reservaties vanaf deze zomer zullen aantrekken, waarbij we in september wellicht de boekingspiek krijgen. Het is belangrijk dat onze reisagenten op de hoogte zijn van deze nieuwe mogelijkheid. In november zijn er al tiennachtencruises naar de Canarische Eilanden vanaf 700 euro. Dat zijn zeer attractieve prijzen voor Celebrity Infinity,” besluit Michael English.

© foto’s Celebrity Cruises & ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws