CroisiEurope publiceert programma 2024

CroisiEurope heeft haar programma voor 2024 gepubliceerd. Dat omvat meer dan 170 afvaarten op de rivieren, kanalen en zeeën. Met meer dan 50 schepen bezoekt de Franse riviercruisespecialist volgend jaar 39 waterlopen in 37 landen. Het uitgebreide programma omvat eveneens afvaarten op de Franse kanalen, themacruises, exotische reizen en feestcruises naar aanleiding van de eindejaarsfeesten. Een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

Nieuw bij de zeereizen zijn cruises van zeven nachten door de Cycladen en de Dodekanesos naar het hart van de Griekse beschaving. Deze cruise vanuit Athene met La Belle de l’Adriatique doet Syros, Rhodos, Santorini, Milos en Amorgos aan. Er zijn vertrekken gepland in april, mei en juni.

In Italië bezoekt CroisiEurope op weekcruises tussen mei en september enkele van de mooiste steden en eilanden. De cruise gaat heen en terug vanuit Nice aan boord van La Belle des Oceans en bezoekt onderweg Livorno, Portoferraio, Alghero, Porto Cervo, Porto Santo Stefano en La Spezia.

Bij de riviercruises wordt het al zeer omvattende aanbod uitgebreid met de vijfnachtencruise ‘Tijdloos Venetië’. De MS Michelangelo bezoekt vanuit Venetië het hart van de lagune met onder meer tussenstops in Mazzorbo en Chioggia. Er zijn 12 afvaarten in juli en augustus 2024.

Een nieuwe negennachtencruise met de MS Beethoven bevaart drie rivieren – de Rijn, de Donau en de Main – met een overnachting in Wenen zodat gasten meer tijd hebben om de stad te verkennen. De cruise tussen Straatsburg en Wenen bezoekt verder Mainz, Frankfurt, Miltenberg, Wertheim, Würzburg, Schweinfurt, Neurenberg, Regensburg en Passau. Vertrekken kan in mei, september en oktober.

Op de Franse kanalen stelt CroisiEurope tussen april en oktober een rondvaart van zes nachten in een hotelboot door de Oise-vallei voor. De MS Raymonde voor 22 gasten vaart langs tal van historische bezienswaardigheden en biedt een diepgaande kijk op de levendige cultuur van het land. De cruise tussen Pont-l’Évêque en Parijs meert onderweg aan in Compiègne, Point-Sainte-Maxence, Saint-Leu-d’Esserent, Auvers-Sur-Oise, Pontoise en Bougival.

Nieuwe excursies

Ook het excursie-aanbod breidt volgend jaar uit. Zo kan je met CroisiEurope in Servië het fort Golubac bezoeken, een van de best bewaarde middeleeuwse forten van Europa. Gelegen aan de ingang van de IJzeren Poort, waar de breedste stroom van de Donau uitmondt in een pas van de Karpaten, is het fort opgesplitst in drie gebouwen met tien torens en werd door de geschiedenis heen geregeerd door Serviërs, Hongaren en Ottomaanse Turken.

In Frankrijk wordt het programma uitgebreid met een bezoek aan het Château de Malmaison, een magnifieke residentie gekocht door Josephine voor haar echtgenoot Napoleon Bonaparte die in antieke stijl is ingericht door beroemde architecten uit de 17e eeuw. Geniet van de werken van pre- en postimpressionistische kunstenaars in het Pissaro Museum in Pontoise. Treed in de voetsporen van Van Gogh in het Musée de l’Absinthe in Auvers-sur-Oise en kom meer te weten over de cafésfeer die destijds de kunstenaars beïnvloedde.

In het Château de Chantilly ontdek je een van de mooiste juwelen op de kroon van het Franse culturele erfgoed waar enkele van ‘s werelds grootste schilderijen te zien zijn van kunstenaars als Botticelli, Raphael, Delacroix en Titiaan. Getuig respect aan degenen die meer dan 100 jaar geleden hun leven hebben opgeofferd bij het Wapenstilstandsmonument in Compiègne.

CroisiEurope biedt 15% vroegboekkorting op alle Europese cruises in 2024 en 8% op alle Mekong- en Zuidelijk-Afrikacruises in 2024 indien geboekt vóór 30 september 2023. Meer info bij jouw reisagent en op www.croisieurope.travel.

© foto’s CroisiEurope

Klik hier voor meer nieuws