HAL opent boekingen voor 2025 Grand World Voyage en allereerste Grand Voyage: Pole-to-Pole

Na een succesvolle voorboekingsperiode heeft Holland America Line officieel de reservaties voor haar twee nieuwste Grand Voyages geopend. Met de Grand Voyage: Pole-to-Pole en Grand World Voyage die beide in januari 2025 vertrekken, is dit de eerste keer dat Holland America Line twee Grand Voyages van meer dan 120 dagen tegelijkertijd aanbiedt.

De Grand Voyage: Pole-to-Pole aan boord van Volendam stelt cruisers in staat om vijf continenten te bezoeken tijdens een reis van zuid naar noord, terwijl de Grand World Voyage met de Zuiderdam zes continenten bestrijkt op een oost naar west-route. Beide cruises starten en eindigen in Fort Lauderdale.

“We stellen unieke reisroutes samen die aanslaan bij onze wereldreizigers, zoals blijkt uit de pre-boekingen voor deze cruises”, zegt Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Ons team heeft twee geweldige Grand Voyages uitgewerkt en onze gasten kunnen met geen van beide fout gaan. We zijn verheugd om twee duidelijk verschillende, maar evenzeer bucketlist-routes aan te bieden.”

2025 Grand Voyage: Pole-to-Pole

Deze Grand Voyage (bekijk kaart) van 133 dagen start op 25 januari 2025 in Florida en volgt een route door het Panamakanaal, langs de westkust van Zuid-Amerika naar Antarctica en vervolgens noordwaarts langs Argentinië en Brazilië naar het hart van de Amazone-rivier. Het schip steekt de Atlantische Oceaan over naar Afrika, vaart noordwaarts naar Europa tot de Noordkaap voordat de Volendam westwaarts reist over de noordelijke Atlantische Oceaan via IJsland en Groenland naar de oostkust van Noord-Amerika.

Het schip bezoekt 68 havens op 5 continenten en 28 landen. Hoogtepunten zijn vier dagen lang panoramisch cruisen (zonder aanlandingen) in Antarctica en het oversteken van de poolcirkel naar de Noordkaap. De Volendam overnacht in Fuerte Amador (Panama), Callao (Peru), Buenos Aires, Rio de Janeiro, Barcelona, Lissabon en Reykjavik. Andere memorabele momenten zijn de doorvaart van het Panamakanaal, Kaap Hoorn, de Falklandeilanden, de verkenning van de Amazone, de Straat van Gibraltar, de Noorse fjorden, de Noordkaap, IJsland en Groenland.

Grand World Voyage 2025

De wereldcruise (zie kaart) aan boord van de Zuiderdam vertrekt op 4 januari in Fort Lauderdale en omvat 124 dagen. Het schip vaart door het Panamakanaal naar het Paaseiland alvorens de Stille Zuidzee over te steken naar Australië. De wereldreis verkent het Great Barrier Reef op weg naar Indonesië en Sri Lanka, vaart vervolgens via de Seychellen zuidwaarts naar Kaapstad, terug omhoog langs de oostkust van Afrika door het Suezkanaal naar Portugal voordat het cruiseschip de Atlantische Oceaan oversteekt richting Florida.

In totaal staan 46 havens in 32 landen verspreid over zes continenten op het schema met overnachtingen in Callao op het Paaseiland (twee nachten), Papeete, Sydney, Singapore, Kaapstad, Mombasa, Safaga en Barcelona. Daarnaast zijn er laatavondvertrekken in Ecuador, de Seychellen, Kaapstad en Durban, Aqaba, Civitavecchia (Rome) en Gibraltar. Memorabele momenten zijn de doortocht van het Panamakanaal, twee nachten in Callao, schilderachtige cruises in het Great Barrier Reef, twee volle dagen in Kaapstad en de mogelijkheid om Petra en Luxor te ervaren.

Op 24 april 2025 ontmoeten Volendam en Zuiderdam elkaar in Barcelona waarbij de twee Grand Voyages samenkomen voor een feest. Gasten die vóór 3 juni 2024 de volledige Grand Voyage of Grand World Voyage boeken, ontvangen boordtegoeden en andere voordelen ter waarde van ruim 8.500 euro.

© foto’s en kaarten Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws