Langere ‘Legendary Voyages’ voor HAL in Australië en de Stille Zuidzee

Drie schepen van Holland America Line zullen in 2024-2025 de weelderige landschappen en natuurlijke wonderen van Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee verkennen. Van ongerepte eilanden tot kosmopolitische steden, Westerdam zal het seizoen Down Under doorbrengen, terwijl Koningsdam en Zaandam elk een langere legendarische reis naar de Stille Zuidzee en Hawaï aanbieden. Reisroutes tot 58 dagen omvatten meeslepende verkenningen van eilanden in de Stille Zuidzee en een rondvaart door Australië.

In oktober 2024 vaart de Westerdam een ​​westwaartse oversteek van de Stille Zuidzee, gevolgd door de iconische Australia Circumnavigation. Van december 2024 tot en met maart 2025 biedt het schip een reeks van 14-daagse retourreizen aan vanuit Sydney of cruises tussen Auckland, Nieuw-Zeeland en Sydney. Zaandam’s ‘Tales of the South Pacific’ in september 2024 gaat van Vancouver naar San Diego of in omgekeerde zin. Koningsdam’s ‘Hawaii, Tahiti en Marquesas’ in februari 2025 is een retourreis vanuit San Diego.

“Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee zijn iconisch mooie locaties, maar ze hebben zoveel meer te bieden. Daarom blijven ze hoog op de bucketlist staan ​​van reizigers die de wereld willen zien met het gemak van een cruise,” zei Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line.  De uitgebreide Legendary Voyages van Holland America Line variëren van 25 tot 59 dagen en combineren de charme van een Grand Voyage met routes die een uitgebreide verzameling havens omvatten.

Australië en Nieuw-Zeeland

Hoogtepunt van het seizoen 2024-2025 in Australië en Nieuw-Zeeland is de 35-daagse ‘Australia Circumnavigation’. Die vertrekt op 17 november 2024 en vaart heen en terug vanuit Sydney. Westerdam bezoekt 16 havens rond het continent van Australië en biedt schilderachtige cruises in het Great Barrier Reef, evenals het afgelegen Ribbon Reef en de Far North Regions. Gasten overnachten onderweg in Freemantle (Perth) en Hobart. Verder is er een laat vertrek in Adelaide en een aanloop op Komodo Island.

Van januari tot en met maart 2025 biedt de Westerdam 14-daagse Australië en Nieuw-Zeeland-cruises aan tussen Auckland en Sydney. Die bezoeken zes havens rond Nieuw-Zeeland en lopen Hobart aan. Alle reisroutes omvatten schilderachtige cruises in Fiordland National Park en bepaalde data ook naar Milford Sound. Op een speciale 14-daagse ‘New Zealand Holiday’-cruise met vertrek op 22 december 2024 vanuit Sydney brengen gasten de vakantie door met het verkennen van zes havens in Nieuw-Zeeland, inclusief een overnachting in Wellington. De Westerdam bezoekt op deze route eveneens Fiordland National Park en Milford Sound.

Stille Zuidzee

Hoogtepunt van het seizoen 2024-2025 in de Stille Zuidzee is de ‘Tales of the South Pacific’-reis van 51 of 56 dagen aan boord van Zaandam. De 51-daagse reisroute is een rondreis vanuit San Diego met vertrek op 30 september 2024, terwijl de 56-daagse cruise al op 25 september in Vancouver start. Het HAL-schip vaart tegen de klok in rond de Stille Zuidzee, met 20 aanlopen in Hawaii, Kiribati, Samoa, Fiji, Tonga, Niue, Cook en de Society Islands, Marquesas en Tahiti. Gasten hebben extra tijd aan wal met overnachtingen in Honolulu en Papeete evenals laatavondvertrekken vanuit Honolulu en Suva (Fiji).

Westerdam’s 23-daagse ‘South Pacific Crossing’, met vertrek op 24 oktober 2024, is een reis van Seattle naar Sydney. De oversteek van de Stille Oceaan omvat zeven havens in Hawaï, Nieuw-Caledonië, Fiji en Amerikaans-Samoa. De 35-daagse ‘Hawaii, Tahiti and Marquesas’ retourreis vanuit San Diego met de Koningsdam vertrekt op 15 februari 2025. Het schip meert vier keer aan in Hawaï en bezoekt zes eilanden in de Stille Zuidzee. Er zijn overnachtingen in Honolulu, Raiatea, Moorea en Papeete. De 29-daagse ‘South Pacific Crossing’ van de Westerdam met vertrek op 30 maart 2025 volgt een vaarschema van Sydney naar Vancouver. Op deze route staan 12 havens in Hawaï, Amerikaans-Samoa, Fiji en Nieuw-Caledonië, een overnachting in Honolulu en late vertrekken vanuit Lahaina en Kona (Hawaii), Suva (Fiji) en Nouméa (Nieuw-Caledonië).

Wie langer wil reizen en nog meer wil ontdekken, kan afvaarten aan elkaar rijgen tot een Collectors’ Voyage van 43 tot 58 dagen. De Australië, Nieuw-Zeeland en Stille Zuidzee Collectors’ Voyages zijn perfect voor enthousiaste ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar een uitgebreidere cruise-ervaring. Daarnaast biedt Holland America Line op bepaalde Australië/Nieuw-Zeeland cruises in 2024-2025 voor een beperkte tijd het Have It All-premiumpakket. Dat omvat de standaardpakketvoorzieningen met excursies, specialiteitendiners, een Signature Beverage Package en Surf Wi-Fi plus gratis prepaid Crew Appreciation en upgrades naar het Elite Beverage Package en Premium Wi-Fi.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws