Senior culinair directeur Oceania Cruises opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij, kondigt aan dat haar Senior Culinary Director, chef Alexis Quaretti, is opgenomen in de prestigieuze rangen van de Maîtres Cuisiniers de France. Quaretti voegt zich bij Oceania Cruises’ Vice President of Culinary Eric Barale, die als Quaretti’s leermeester in het programma diende. Als zodanig is Oceania Cruises de enige grote cruisemaatschappij met twee meesterkoks van Frankrijk.

De vereniging van Meesterkoks van Frankrijk werd opgericht in 1951. Haar doel is de Franse culinaire kunsten over de hele wereld te ondersteunen en te promoten. Deze missie wordt belichaamd door de chef-kokleden. Zij zijn de ambassadeurs van de Franse keuken en cultuur en in die functie verantwoordelijk voor het doorgeven van dit erfgoed aan hun leerlingen.

“Het is echt opmerkelijk dat twee meesterkoks van Frankrijk ons ​​culinaire team leiden”, zegt Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Chef-koks Eric en Alexis zijn beiden al lang lid van het culinaire team. Eric was een van de eerste leden van de culinaire familie van Oceania Cruises en Alexis kwam kort daarna, in 2004, bij ons. De voelbare verwantschap en passie binnen het culinaire team bewijzen dat Oceania Cruises niet alleen The Finest Cuisine at Sea serveert, maar ook het beste culinaire team op zee in huis heeft.”

“Het is echt een van de grootste eerbewijzen in mijn carrière om opgenomen te worden in de Meesterkoks van Frankrijk. Ik kijk er oprecht naar uit om deel uit te maken van deze prestigieuze organisatie”, aldus Alexis Quaretti, Senior Culinary Director bij Oceania Cruises. “Ik ben er altijd trots op geweest om de Franse culinaire idealen te vertegenwoordigen en ik heb het geluk dat ik het beste van het beste naar Oceania Cruises kan brengen. Ik wil mijn vriend en collega chef-kok Eric Barale bedanken voor het feit dat hij gedurende het hele proces mijn leermeester is geweest en mij tijdens mijn hele carrière constant heeft begeleid en geadviseerd.”

Gedreven door de wens om van Oceania Cruises een bestemming te maken voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke, vriendelijke ervaring heeft Quaretti een menu samengesteld met universele wereldsmaken met zijn eigen Franse expertise en unieke voorliefde voor diverse producten. Zijn steeds wisselende menu’s vieren de meest verse ingrediënten en zijn geïnspireerd door zijn thuisland Frankrijk en zijn wereldreizen. Als manager van de receptontwikkeling van de rederij heeft Quaretti elk gerecht ontworpen, gemaakt en getest dat op een schip van Oceania Cruises wordt geserveerd. Hij en zijn getalenteerde team creëren elk jaar ongeveer 300 nieuwe recepten om de menu’s aan boord voortdurend nieuw leven in te blazen.

© foto Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws