Costa opent verkoop voor winter 2024-2025

Costa Cruises heeft de routes voor de winter 2024/25 geopend voor diegenen die hun vakantie vroegtijdig willen boeken en gebruik maken van de voordelen van Costa’s tarieven. Op het programma staat een ruime keuze aan vakanties in de Middellandse Zee, het Caraïbisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast is er de nieuwste editie van de Around the World-cruise, die in december 2024 vertrekt op een wel heel bijzondere route.

De handigste bestemming voor de Europese gasten is de Middellandse Zee. Die biedt ook in de winter de mogelijkheid om een unieke vakantie te beleven dankzij haar verscheidenheid aan geschiedenis, cultuur en natuur. Het vlaggenschip Costa Toscana zal uitvaren op cruises van een week waarbij ze Italië, Frankrijk en Spanje verkent, inclusief aanlopen op de Balearen en Sicilië, en vier bestemmingen waar het schip gedurende meer dan 10 uur tegen de kade blijft. Op die manier kunnen gasten het meeste uit de ervaringen aan wal halen. De route omvat Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia (Rome).

Caraïben

Het Caraïbisch gebied is een ideale bestemming voor een vakantie onder de zon, tussen witte zandstranden en kristalhelder water. Costa Fortuna en Costa Fascinosa bieden elk twee verschillende routes van een week die kunnen worden gecombineerd tot een tweeweekse vakantie. De voorgestelde formule is het pakket ‘vlucht+cruise’. De Costa Fortuna vaart uitsluitend tussen de Kleine Antillen. De eerste route omvat Guadeloupe, Tortola, St. Maarten, Antigua, St. Lucia en Martinique. De daaropvolgende week bezoekt het schip Guadeloupe, Trinidad & Tobago, Grenada, St. Vincent, Barbados en Martinique. Alle aanlopen duren minimaal 10 uur om deze prachtige eilanden met gemak te ervaren, te snorkelen, lokale tradities te ontdekken of te genieten van Caraïbische lekkernijen.

De Costa Fascinosa bezorgt de gasten de ene week een volledige onderdompeling in de Dominicaanse Republiek tussen mangrovebossen, koffieplantages en een volledige dag op Catalina, het exclusieve eiland van Costa. Er zijn stops in onder meer La Romana (Dominicaanse Republiek), Ocho Rios (Jamaica), Grand Turk, Amber Cove (Dominicaanse Republiek), Samana (Dominicaanse Republiek) en Catalina Island (Dominicaanse Republiek). De tweede reisroute van het schip verkent zes van de mooiste eilanden van het Caraïbisch gebied met La Romana, St. Lucia, Barbados, Guadeloupe, Antigua en de Britse Maagdeneilanden om stranden, grotten en botanische tuinen te verkennen of te zwemmen tussen de pijlstaartroggen.

Perzische Golf en wereldcruise

Een andere bestemming om een warme winter te beleven zijn de Verenigde Arabische Emiraten waar de Costa Smeralda vaart. De weekcruises doen Dubai (VAE) aan met een tweedaagse aanloop, Muscat (Oman), Doha (Qatar) en Abu Dhabi (VAE), waarbij gasten zowel de oude tradities als de natuur en futuristische steden eren.

De 2025-editie van de Around the World Cruise aan boord van de Costa Deliziosa zal tijdens haar reis rond de wereld voornamelijk het zuidelijk halfrond verkennen. Op het vaarschema staan onder meer Tierra del Fuego, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. Voor het eerst is het vertrek al op 7 december 2024 zodat gasten tijdens een cruise van de feestdagen kunnen genieten. Oudejaarsavond in Rio de Janeiro wordt een onvergetelijke ervaring met vuurwerk vanaf het strand van Copacabana.

De Costa-routes in Italië en Noord-Amerika voor winter de 2024/25 zijn al boekbaar. De komende weken gaan ook alle andere landen waar Costa actief is in de verkoop.

© foto’s Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws