Thalassa en Holland America Line opnieuw samen op Oostende voor Anker

Nog tot en met morgen, zondag, staat Oostende in het teken van het jaarlijkse maritieme festival Oostende voor Anker. Thalassa Cruises neemt opnieuw deel aan het vierdaagse festival, samen met Holland America Line. Dat gebeurt met een heuse suite op ware grootte. Op het maritieme festival stellen HAL en Thalassa hun gezamenlijk reisprogramma voor 2024 voor. De Oostendse touroperator legt volgend jaar voor elke afvaart van de Rotterdam vanuit Nederland een bustransfer in vanuit België.

Blikvanger op de stand van Thalassa Cruises op Oostende voor Anker is een suite van Holland America Line. Tot in de kleinste details is die een levensechte replica van hoe de suites er uit zien op de schepen van de rederij. Zelfs de lakens van het bed zijn identiek aan deze aan boord. De samenwerking met Holland America Line op het vierdaags festival heeft alles te maken met het gezamenlijke reisprogramma voor 2024. Volgend jaar legt Thalassa voor alle vertrekken van het vlaggenschip van Holland America Line vanuit Rotterdam inbegrepen transfers in vanuit België met opstapplaatsen in Oostende, Lichtervelde, Loppem (Brugge), Gentbrugge en Antwerpen.

De Oostendse reisorganisator stelt tijdens het seizoen 2024 vier Nederlandstalig begeleide cruises voor met Holland America Line naar de Noorse fjorden en Scandinavië. Daarnaast legt ze transfers in voor vijftien afvaarten zonder begeleiding.

Het seizoen van de Rotterdam start volgend jaar al op 21 april met een veertiendaagse cruise vanuit Rotterdam naar de Canarische Eilanden en terug. Vanaf mei zijn er uiteenlopende weekcruises naar de Noorse fjorden, Scandinavië, de Britse eilanden en combinaties van de fjorden met Schotland. Uiteraard kunnen deze vaarschema’s aan elkaar worden gekoppeld tot langere cruises. De afvaarten zullen te vinden zijn in de nieuwe brochure SelectTogether Cruises. Deze cruises zijn te boeken bij meer dan 70 reiskantoren in België.

De Rotterdam vanuit Rotterdam

Rudy Verburgh, general manager van Thalassa Cruises, ziet een groeiend succes voor deze begeleide cruises en cruise specials. “Het is voor een reiskantoor niet altijd makkelijk om te weten welke routes de cruiserederijen aanbieden. Veel verkopers zien door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we tien jaar geleden beslist om een reeks pakketten uit te werken die we aanbieden tegen een vaste prijs. Het gaat zowel om Nederlandstalig begeleide groepscruises als individuele cruisevakanties gecombineerd met vervoer naar de vertrekhaven die we in één pakket gieten. Onze begeleiders zijn mensen die bestemmingen kennen. Wij zijn misschien niet de goedkoopste op de markt, maar willen gaan voor kwaliteit. Op dat vlak hebben Thalassa en Holland America Line elkaar gevonden.”

Volgens Joeri Vaessen van Holland America Line zal de Rotterdam het hele seizoen vanuit Rotterdam varen. “Dat is fijn nieuws voor de Belgische gasten want Rotterdam ligt toch dichter bij België dan Amsterdam.” De Businesss Development Manager kondigde ook aan dat de Nieuw Statendam die dit jaar vanuit Kopenhagen vaart, tijdens de zomer 2024 Amsterdam als thuisbasis krijgt. Dat schip zal onder meer cruises van twee weken naar de Noordkaap en IJsland voorstellen. “Dat betekent dat volgende zomer twee van de nieuwste schepen van de Pinnacle Class van Holland America Line vanuit Nederland varen. Dat wordt alvast een uitdaging. Meer details over het programma van de Nieuw Statendam worden eerstdaags aangekondigd.”

Klik hier voor meer nieuws