NASA-astronaut Dr. Kathryn Sullivan doopt Scenic Eclipse II

Vergezeld door Scenic Group-eigenaars Glen en Karen Moroney heeft NASA-astronaute Dr. Kathryn Sullivan in het weekend de Scenic Eclipse II gedoopt in Malaga. Het luxueuze discovery yacht vaart op haar doopcruise van Barcelona naar Lissabon. Deze zomer verkent de Scenic Eclipse II Arctische wateren. Op haar herpositioneringscruise meert het schip volgende week af in Zeebrugge.

Dr. Kathy Sullivan is een Amerikaanse geoloog en oceanograaf, voormalig NASA-astronaut en US Marine-officier. Ze is de eerste Amerikaanse vrouw die in de ruimte wandelde en een veteraan van drie shuttle-missies. Ze heeft ook de eer de eerste vrouw te zijn die de diepste plek in de oceanen heeft bezocht en diende als onderminister van Handel voor de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Ze is eveneens houder van drie Guinness Wereldrecords: de eerste vrouw die de Challenger Deep bereikte, de eerste persoon die de ruimte en het diepste punt op aarde bezocht en die de grootste verticale afstand heeft afgelegd (binnen de exosfeer van de aarde).

“Ik was zo vereerd dat ik werd gevraagd om doopmeter te worden van Scenic Eclipse II, want het was niet iets dat ik ooit heb gedaan en ook niet verwachtte,” verklaarde Dr. Kathy Sullivan tijdens de doop van het discovery yacht. “Maar nu ik de gelegenheid heb gehad om met Glen en Karen Moroney het schip te verkennen, hun verhaal te horen en hun visie op reizen te zien, sta ik te popelen om met de Scenic Eclipse II mee te varen.”

Volgens Glen Moroney, oprichter en voorzitter van de Scenic Group is het zeldzaam iemand te vinden met een dergelijke lijst van ongekende prestaties als Kathy Sullivan. “De diepte van haar ervaringen boven onze planeet en op en onder onze zeeën en haar ongelooflijke passie voor verkenning zijn echt inspirerend en volgens ons de perfecte weergave van ons nieuwste Scenic Eclipse discovery yacht. Hoewel we sommige van haar extreme avonturen niet kunnen evenaren, geloven we dat de Scenic Eclipse II onze gasten verkenningsmogelijkheden biedt als geen ander in de branche.”

Nieuwe voorzieningen

Met de lancering van de Scenic Eclipse in 2019, ‘s werelds eerste discovery yacht, zette Scenic een nieuwe norm. Met de Scenic Eclipse II heeft ze nieuwe voorzieningen toegevoegd zoals de 550 m² grote Senses Spa met aromatherapie, een geïntegreerde ijsfontein en belevenisdouches, een zouttherapielounge met verwarmde bedden en een speciale infrarood ‘ocean view’-lounge met kleurenlichttherapie om huidcellen te stimuleren. Een andere nieuwigheid is het herontworpen Sun Deck, inclusief een nieuwe Sky Bar met zitplaatsen binnen en buiten, private cabana’s en een ovaalvormig zwembad met comfortabele ontspanningsruimte die dient als een perfecte locatie voor feesten op het dek. Net als haar zusterschip beschikt de Scenic Eclipse II over twee ultramoderne helikopters voor zes gasten, een elektrische aangedreven duikboot voor acht personen, Zodiacs, stand-up paddleboards en kajaks.

“De toevoeging van de Scenic Eclipse II voor 228 gasten (200 in de poolgebieden) aan de vloot geeft de mogelijkheid om nog meer van de wereld te zien met nieuwe routes, bestemmingen en ontdekkingsavonturen. De gecombineerde vloot zal in 2023 en 2024 50 landen op alle zeven continenten bezoeken. De ultraluxe Scenic Eclipse II is net als haar zus gebouwd om de koudste klimaten te verkennen (Polar Class 6), maar biedt ook alle voorzieningen en activiteiten voor de warmere streken met onze speciaal ontworpen marina, zeilboten en zwemplatform. Gasten kunnen verder e-biken, snorkelen, wakeboarden en waterskiën.”

Scenic Eclipse II verkent tijdens haar openingsseizoen zowel Groenland, Spitsbergen en IJsland als het Caraïbisch gebied. Voor 2024 en 2025 staan nieuwe reizen op het programma in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland inclusief de afgelegen Kimberly-regio in West-Australië, de Coral Coast, Tahiti, Fiji, Borneo en Japan. Beide Scenic Eclipse discovery yachts zullen van november tot februari doorbrengen in Antarctica en gasten veel van de meest afgelegen regio’s van dit continent laten ontdekken, waaronder de zelden bezochte Weddellzee waar de keizerspinguïn regeert en ‘s werelds grootste zeereservaat, de zelden bezochte Rosszee.

© foto’s Scenic Cruises

Klik hier voor meer nieuws