Silver Nova verlaat de scheepswerf

Silver Nova heeft maandagmorgen bij het ochtendkrieken de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Met het passeren van de doksluis begon de Eemstransfer van het nieuwe schip van Silversea Cruises. Het luxeschip arriveerde maandagavond in het Nederlandse Eemshaven en zal van daaruit de volgende dagen haar technische en nautische proefvaarten op de Noordzee uitvoeren.

Silver Nova biedt plaats aan 728 gasten en 556 bemanningsleden en zal de hoogste ruimte-tot-gastenverhouding in de vloot van Silversea bieden. Het nieuwste vlaggenschip van de rederij wordt volgende maand opgeleverd en komt op 14 augustus officieel in de vaart in Fusina nabij Venetië. Ze toert tot begin november in de Middellandse Zee en zet vervolgens via New York koers naar de Caraïben en Zuid-Amerika. Tijdens het zomerseizoen 2024 stelt het luxeschip uiteenlopende vaarschema’s voor in Alaska en zet daarna haar weg verder naar Azië en Australië/Nieuw-Zeeland.

Het revolutionaire vaartuig wordt het eerste hybride cruiseschip in het luxesegment dat vrij is van lokale emissies in de haven door het gebruik van batterijen en brandstofcellen. De hoofdbrandstof wordt vloeibaar aardgas (LNG). Met haar hybride technologie zal de uitstoot van broeikasgassen aan boord van de Silver Nova 40 procent lager liggen dan op de huidige Muse-klasse.

Silver Nova en haar zusterschip Silver Ray dat in 2024 volgt, vertegenwoordigen volgens de rederij een aanzienlijke investering in ongekende technologische oplossingen. “Duurzaamheid is de toekomst van luxereizen en de naam Silver Nova is representatief voor de ongelooflijke innovatie van Silversea’s luxe,” stelde Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer, onlangs. “Silversea is al een leider in milieubewust reizen en met Silver Nova gaan we nog verder om te voldoen aan de verwachtingen van zowel de luxereiziger van vandaag als die van morgen.”

Silver Nova moet niet alleen het meest duurzame ultraluxe schip op zee worden, maar zal de gasten ook een nieuw niveau van comfort bieden, met enkele van de ruimste accommodaties in het luxesegment waaronder het grootste aanbod aan bars, lounges en restaurants en tal van ongekende innovaties voor de cruisemaatschappij. Bekijk hier renderings van het schip.

© foto’s Meyer Werft

Klik hier voor meer nieuws