Huwen op Antarctica met Hapag-Lloyd Cruises

Een bruiloft midden in de majestueuze ijswereld van Antarctica? Dat kan binnenkort op de schepen van Hapag-Lloyd Cruises. De gerenommeerde aanbieder van luxe- en expeditiecruises breidt haar portfolio uit. Met de start van het Antarctische seizoen deze winter kunnen koppels ook trouwen aan boord van de expeditievloot.

Op 1 december vertrekken de Hanseatic inspiration en de Hanseatic spirit naar Antarctica. Tot 1 maart 2024 staan ​​in totaal negen cruises in het Zuidpoolgebied op het programma. De rederij biedt daarbij voor het eerst een huwelijksarrangement aan. Op acht Antarctische reizen, met uitzondering van de Antarctische halve cirkel van Ushuaia naar Christchurch, krijgen huwelijkskoppels 50 procent korting op de prijs van de zeereis, inclusief een speciale vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia als huwelijkscadeau. Meereizende vrienden en familieleden genieten van 30 procent korting. Ook inbegrepen in het ‘Antarctic Wedding Package’ is een weddingplanner van Hapag-Lloyd Cruises. Die zorgt voor de formaliteiten en het gewenste ontwerp. De aanbieding is geldig voor alle Antarctic Expeditions in de periode december 2023 t/m februari 2024. Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Antarctica wordt beschouwd als een staatloos gebied en elimineert territoriale wateren en 12-mijlszones. Zo kunnen wettelijk bindende huwelijken door de kapitein aan boord plaatsvinden op bijna elke positie van het schip. De beschutte Paradise Bay biedt een ideale locatie voor een ceremonie en – als het weer het toelaat – een zodiac-excursie naar een van de grootste aalscholverkolonies. Neko Harbour, de thuisbasis van ezelspinguïns, walvissen en zeeluipaarden, belooft ook een onvergetelijke achtergrond.

Koppels die besluiten om op volle zee te trouwen, moeten wel vooruit plannen. Hapag-Lloyd Cruises heeft ongeveer tien weken nodig om het huwelijk aan te vragen bij de autoriteiten. Een professionele weddingplanner kan helpen bij het organiseren van een ceremonie op maat. De attente bemanning zorgt tijdens de reis voor elk detail. Het basis trouwpakket kan al vanaf 1.990 euro per koppel. Andere diensten zoals film- en fotoarrangementen, maar ook bruidskapsel en -make-up zijn als optie bij te boeken. Meer informatie op: https://www.hl-cruises.de/marriage-on-see.

Unieke reizen

Blikvangers voor het Antarctische seizoen 2023/2024 zijn onder meer de ‘Grote Expeditieroute intensief met Kaap Hoorn’. Aan het begin van haar Antarctische seizoen zet de Hanseatic spirit op een reis van 24 dagen koers naar de Chileense fjorden, gevolgd door de landschappen en dieren van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië, de Weddellzee, het Antarctisch Schiereiland en de legendarische Kaap Hoorn. Deze reis van Puerto Montt naar Ushuaia vindt plaats van 29 november tot 23 december 2023.

Op het einde van het seizoen staat een reis van 22 dagen geprogrammeerd. ‘Antarctische droomlandschappen en het fascinerende Lemaire Channel’ met de Hanseatic inspiration is een van de laatste mogelijkheden om Antarctica te ervaren tijdens het seizoen 2023/2024. Deze grote route in de zuidelijke poolgebieden voert door de Drake Passage naar de South Shetland Islands, verder naar het Antarctisch Schiereiland, South Georgia en de Falkland Islands. De cruise tussen Ushuaia en Montevideo vindt plaats van 7 tot 29 februari 2024.

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws