Ponant laat jonge ontdekkingsreizigers de oceanen ontdekken

In samenwerking met de Stichting Maud Fontenoy willen de activiteitenteams van Ponant de jongste reizigers sensibiliseren voor de bescherming van de oceanen, hun fauna en flora. Op 12 cruises kunnen kinderen van 4 tot 13 jaar deze zomer terecht in de Kid Explorers Club.

“We hebben het tot onze missie gemaakt om alle doelgroepen bewust te maken van de uitdagingen voor het behoud van de oceanen en denken daarbij vooral aan de jongsten. Naast een buitengewone vakantie kunnen kinderen die deze zomer aan boord gaan van de Ponant-schepen leren over het mariene milieu en de unieke en speciale relatie die mensen hebben met de oceaan,” legt de navigator en oprichter van de Stichting, Maud Fontenoy, uit.

Het activiteitenprogramma van Club Kid Explorers is een gelegenheid voor leuke en verrijkende ervaringen. Een team van animatoren zal dagelijks manuele activiteiten, educatieve workshops en sessies aanbieden. Terwijl peuters vooral baat zullen hebben bij knutsel- en leuke activiteiten, kunnen 7-13-jarigen via oefenfiches, spelletjes en puzzels deelnemen aan workshops astronomie en geologie.

De ervaring gaat verder met een excursie gereserveerd voor de Club Kid Explorers zoals activiteiten op het strand, zwemmen of een schattenjacht. Afhankelijk van de cruise kunnen nog meer bezoeken op maat worden aangeboden. Het programma voor volwassenen zal ook Kids friendly- excursies omvatten om momenten van ontdekking met het gezin te delen. Een veiligheids-milieufunctionaris zal de kinderen ook de concrete acties voorstellen voor de bescherming van de oceanen. De Club Kid Explorers-programma’s maken deel uit van de milieuverplichtingen van het bedrijf.

De club richt zich tot kinderen van 4 tot 13 jaar. Zij zijn elke dag welkom tot 21.30 uur en op de gala-avond zelfs tot 22.30 uur. De activiteiten en educatieve programma’s worden aangeboden in het Frans en Engels door tweetalige animators. De Club Kid Explorers is beschikbaar op 12 vertrekken van juli tot augustus 2023 aan boord van Le Lyrial, Le Bougainville en Le Jacques-Cartier. Het programma wordt hernomen tijdens de zomer 2024.

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws