MSC Cruises doopt nieuwste vlaggenschip MSC Euribia

MSC Cruises heeft donderdagavond de MSC Euribia gedoopt in Kopenhagen. De rederij noemt haar nieuwe vlaggenschip een belangrijke stap naar net-zero uitstoot en het meest energie-efficiënte cruiseschipontwerp binnen de vloot. Het cruiseschip wordt aangedreven door LNG en is voorzien van een reeks technologieën en oplossingen die de impact op het lucht- en mariene milieu minimaliseren.

MSC Euribia is het tweede schip van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal commercieel verkrijgbaar is. Aan boord beschikt ze over een scala aan de beste milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en afvalverwerking. Ze is ook ontworpen met het oog op de toekomst, waardoor ze innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals koolstofneutrale, synthetische en andere alternatieve brandstoffen, gemakkelijk kan integreren zodra ze op grote schaal beschikbaar zijn. Tijdens haar eerste reis voltooide de MSC Euribia een netto emissievrije reis van St. Nazaire naar Kopenhagen, profiterend van de emissiereducties die mogelijk zijn gemaakt door bio-LNG en de toepassing van de massabalansbenadering.

De ceremonie in Kopenhagen werd bijgewoond door vooraanstaande gasten van over de hele wereld, belangrijke reispartners en internationale media, evenals het topmanagement van MSC Cruises en haar moedermaatschappij, de MSC Group. Godmother van de vloot van MSC Cruises en wereldwijd erkende schermlegende, Sophia Loren, mocht het schip officieel dopen, waarmee ze haar langdurige nauwe relatie met MSC Cruises voortzet. De plechtigheid omvatte live-entertainment en toespraken in combinatie met de belangrijke maritieme traditie van het doorknippen van het lint om een fles champagne over de boeg van het schip te breken. Gasten werden ook getrakteerd op een galadiner, een optreden van Tony Hadley, de zanger van Spandau Ballet en een spectaculaire dj-set van Bob Sinclar, de internationaal geprezen Franse dj en platenproducent, die de avond afsloot.

MSC Euribia verzorgt deze zomer weekcruises in Noord-Europa vanuit Kiel en Kopenhagen naar de Noorse fjorden met aanlopen in onder meer Geiranger, Ålesund en Flåm.

Nieuwigheden

MSC Euribia is het 22ste schip in de MSC Cruises-vloot, met 19 dekken, 2.419 hutten en 35.000 m² aan openbare ruimtes. Het baanbrekende schip is het tweede LNG-aangedreven schip in de vloot en heeft voor het eerst een nieuw silhouet met een exclusief, op maat gemaakt fresco getiteld #SaveTheSea, geschilderd op haar buitenkant ter ere van MSC, haar toewijding voor de zee en de inzet om tegen 2050 netto nulemissie te bereiken.

Hoogtepunten zijn onder meer de Carousel Lounge aan de achterkant van het schip met een nieuwe lay-out en panoramisch uitzicht op de oceaan. Gasten kunnen er overdag ontspannen of deelnemen aan een scala van vrijetijdsactiviteiten en elke avond genieten van een verscheidenheid aan livemuziek, onder meer van de Big Band at Sea, met 15 muzikanten een van de grootste bigbands op zee. De kids club met een binnenruimte van 700 m² is volledig gewijd aan kinderen en tieners met zeven kamers, elk voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar. Het MSC Foundation Lab biedt een gloednieuw kindergedeelte en een activiteitenprogramma om kinderen en tieners voor te lichten over milieuthema’s.

Gasten kunnen kiezen uit tien eetgelegenheden met vijf specialiteitenrestaurants waaronder het gloednieuwe Le Grill, een stijlvolle Franse bistro ontmoet steakhouse, en Kaito Sushi met voor het eerst een Robatayaki. Bijzonder is het digitale kunstwerk ‘Street. 2023’ van de bekende Britse kunstenaar Julian Opie in de bar l’Atelier du Voyageur. Het werk is een groot, speciaal gebouwd LED-scherm van 11 x 2 m met wandelende figuren in de kenmerkende stijl van Opie.

Ontspannen kan verder in vijf zwembaden en het Ocean Cay AquaPark met koraalthema. Het Delphi Theater met 945 zitplaatsen biedt elke avond live-entertainment van wereldklasse met een volledig zevendaags programma van grote shows. De MSC Euribia telt tot slot 21 bars en lounges waarvan vijf in de open lucht. De Galleria Euribia omvat een scala aan winkels, restaurants en entertainment en pronkt met de langste LED-koepel op zee.

Bekijk foto’s van de Benelux-deelnemers.

© foto’s MSC Cruises & ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws