UNWTO en MSC Foundation geven voorlichting over duurzaam toerisme op zee

In de marge van de doop van de MSC Euribia was er aan boord van het schip ook een event van de UNWTO, het agentschap van de Verenigde Naties dat verantwoordelijk is voor de bevordering van verantwoord, duurzaam en universeel toegankelijk toerisme. UNWTO werkt op het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises samen met de MSC Foundation om een reeks educatieve cursussen over duurzaamheid te geven.

Het initiatief bouwt voort op het succes van de eerste Global Youth Tourism Summit, gehouden in Sorrento in 2022 en omvat de oprichting van het MSC Foundation Youth Lab, een speciaal uitgeruste ruimte op het geavanceerde nieuwe ecoschip MSC Euribia. Eén van de kernprogramma’s die in het jongerenlab worden aangeboden is “GYTS for MSC: A Sustainable Future for Our Next Generations”, ontworpen in nauwe samenwerking met de UNWTO.

Het programma omvat 12 dagelijkse activiteiten van twee uur over belangrijke onderwerpen van de gezondheid van de oceaan, recycling en klimaatverandering tot duurzaam toerisme en sociale media. De activiteiten zijn zo opgezet dat de jongeren de gelegenheid krijgen om te leren, te creëren en zich uit te drukken volgens hun interesses en ideeën voor de toekomst.

“We zijn er trots op voort te bouwen op het enorme succes van de Global Youth Tourism Summit door onze samenwerking met UNWTO uit te breiden om het empowerment van jongeren en onderwijs omtrent duurzaamheid te stimuleren”, aldus Daniela Picco, MSC Foundation Executive Director. “Het nieuwe MSC Foundation Lab op de MSC Euribia bestaat uit een innovatieve ruimte voor kinderen en tieners om deel te nemen aan op duurzaamheid gerichte activiteiten. Ons nieuwe op maat gemaakte programma ‘GYTS for MSC: A Sustainable Future for Our Next Generations’ is speciaal ontworpen om jongeren de kans te geven te leren, te creëren en zich te uiten terwijl ze belangrijke duurzaamheidskwesties aanpakken, zoals het behoud van de zee, klimaatverandering en verantwoord toerisme. Door onze jonge gasten het middelpunt van deze activiteiten te maken, willen we het bewustzijn van de uitdagingen voor de mensheid vergroten en onze volgende generaties uitrusten met de instrumenten die ze nodig hebben om een betere wereld te creëren.”

Interactie met jongere generaties

Matteo Mancini, MSC Cruises Senior Manager Kids Entertainment: “Voor MSC Cruises betekent de interactie met de jongere generaties op een cruise naar hen luisteren en kennis nemen van hun interesses en wensen. Op de Global Youth Tourism Summit vroegen jongeren van over de hele wereld ons ook om een ruimte en tijd om deze onderwerpen aan boord van onze schepen te bespreken. We hebben hun verzoek ingewilligd, omdat we het onze plicht vonden om samen met Gen Z-jongeren een edutainment-, creatie- en uitwisselingsprogramma met hoog impactgehalte te creëren dat concrete resultaten kan opleveren. Het is voor ons een enorme eer om dit samen met UNWTO te bereiken en de jongeren op onze schepen de nieuwste informatie en krachtige middelen te bieden om een duurzame toekomst op te bouwen.”

Alessandra Priante, Director of the Regional Department for Europe bij UNWTO voegt daaraan toe: “Na het immense succes van onze eerste Global Youth Tourism Summit, die kinderen uit alle hoeken van de wereld samenbracht, zijn we erg enthousiast dat de GYTS niet alleen over de landsgrenzen heen gaat, maar ook over de zeeën en oceanen. We zijn de MSC Foundation dankbaar voor haar continue steun in het benadrukken van de centrale rol die de jeugd kan spelen bij het opbouwen van een duurzaam toerisme voor de toekomst. We zijn er trots op dat we MSC kunnen steunen bij hun inspanningen om kinderen en jongeren bewuster, betrokken en meer geëngageerd te maken.

De MSC Group wil via de MSC Foundation uitgebreide actie ondernemen om het bewustzijn van de grote uitdagingen voor de mensheid te vergroten en zijn jonge cruisegasten instrumenten aan te reiken die informeren en motiveren door inzicht te geven in zijn programma’s en initiatieven op vier aandachtsgebieden: milieu (inclusief het behoud van de zee), onderwijs, steun aan de gemeenschap en noodhulp. Dit omvat het uitnodigen van jonge cruisegasten om Junior Ambassadeurs van de Stichting te worden en speciale activiteiten te organiseren die hen in staat stellen het recht van onze jongere generaties om in een betere wereld te leven te verwoorden.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws