Royal Caribbean en Celebrity testen gebruik biofuels

Celebrity Apex van Celebrity Cruises en Symphony of the Seas van Royal Caribbean International testen in Europa deze zomer het gebruik van duurzame biobrandstoffen uit. De test moet kritische gegevens en onderzoek opleveren over de capaciteiten van de brandstof en de infrastructuur van de toeleveringsketens die nodig zijn om de ambities van de industrie op het gebied van alternatieve brandstoffen te bevorderen.

Tijdens de drie maanden durende test vertrekken Celebrity Apex vanuit de haven van Rotterdam en Symphony of the Seas vanuit Barcelona ​​​​met een biobrandstofmengsel dat de CO²-uitstoot van de schepen vermindert. Het mengsel wordt geproduceerd door hernieuwbare grondstoffen zoals oliën en vetten te zuiveren en te combineren met stookolie om een ​​alternatieve brandstof te creëren die schoner en duurzamer is.

“Biobrandstoffen zullen een steeds belangrijkere rol spelen bij het bereiken van niet alleen onze eigen, maar de doelstellingen van de hele maritieme sector op korte en middellange termijn. We zijn er trots op dat we onze industrie vooruit blijven helpen bij het verkennen van innovatieve brandstofoplossingen die de koolstofimpact verminderen en de levendigheid behouden van de oceanen waarop we varen”, aldus Jason Liberty, President en CEO van de Royal Caribbean Group.

De cruisemaatschappij is van plan om het gebruik van alternatieve brandstof met een lager koolstofgehalte verder te vergroten om aan de behoeften van haar schepen in de hele vloot te voldoen. Nadat de proeven deze zomer zijn afgerond, wil de Royal Caribbean Group het gebruik van alternatieve brandstoffen, waaronder biobrandstoffen, verder opschalen tijdens de komende Europese zomerafvaarten.

“Met onze blik gericht op een mooie en duurzame toekomst, zetten we ons in voor samenwerking en innovatie om ervoor te zorgen dat we op verantwoorde wijze geweldige vakantie-ervaringen bieden. Met de afronding van de proeven hopen we het vermogen van onze schepen te vergroten en daarmee de uitstoot op een betekenisvolle manier te verminderen en strategische partnerschappen met leveranciers en havens voort te stuwen om ervoor te zorgen dat er voldoende beschikbaarheid is van biobrandstof en infrastructuur om de maritieme energietransitie te realiseren”, aldus Liberty.

Deze belangrijke stap van de Royal Caribbean Group naar alternatieve brandstoffen volgt op een eerste test afgelopen najaar met de Navigator of the Seas in California. Toen werd hernieuwbare dieselbrandstof gebruikt. Voortbouwend op een robuust portfolio van technologieën die de energie-efficiëntie, waterbehandeling en afvalbeheer verbeteren, zijn de nieuwe testen met biobrandstoffen voor het cruiseconcern een volgende stap naar het bereiken van Destination Net Zero en uiteindelijk tegen 2050 totaal uitstootvrij te opereren.

© foto’s Celebrity Cruises & Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws