Celebrity Ascent debuteert dit najaar in de Caraïben

Celebrity Cruises onthulde de eerste details van Celebrity Ascent, het vierde Edge Series-schip. Het cruiseschip vaart van december 2023 tot april 2024 vanuit Port Everglades in Fort Lauderdale naar de Caraïben voordat het vertrekt naar Europa voor een zomer vol mediterrane cruises naar Griekenland, Italië, Turkije, Spanje en Frankrijk. Gasten mogen zich aan boord verwachten aan een vernieuwd aanbod aan restaurants en bars alsook een verbeterd entertainmentprogramma.

Aan boord van Celebrity Ascent herkennen gasten de kenmerkende voorzieningen van de Edge Series-schepen, inclusief het naar buiten gerichte ontwerp dat het uitzicht en de buitenruimtes maximaliseert waardoor ze in contact komen met de wereld om zich heen. Ze genieten van een robuust eet- en drankprogramma met meer dan 30 keuzes van informeel tot gastronomisch eten om alle smaakpapillen tevreden te stellen, plus ruime en strakke passagiershutten in een breed scala aan accommodatiemogelijkheden voor solo-avonturiers en koppels tot families met meerdere generaties.

Ascent wordt het eerste schip dat de nieuwe voorzitterLaura Hodges Bethge mag lanceren. “Ik ben zo opgewonden om de wereld kennis te laten maken met Celebrity Ascent. De Edge-serie, die voor het eerst werd gelanceerd in 2018, transformeerde het cruisen. Schepen zoals Edge, Apex en Beyond werden al snel favorieten bij de consument. We streven er voortdurend naar om reizigers een betere manier te bieden om van reizen te genieten en de wereld om hen heen te bereiken. We zijn zo trots op wat we hebben gebouwd en kijken ernaar uit om zowel doorgewinterde als nieuwe cruisers te verwelkomen.”

Terugkerende favorieten

De terugkerende elementen van de Edge Series zijn onder meer The Theatre dat entertainment op zee naar een nieuw niveau tilt met ultramoderne technologie en fantasierijke uitvoeringen, The Rooftop Garden als ultiem buitenparadijs waar gasten kunnen genieten van livemuziek, films, infinity float-zwembaden en al fresco dineren bij de Rooftop Garden Grill alsook The Spa waar holistische wellness centraal staat met 120 op bestemmingen geïnspireerde behandelingen.

Andere favorieten zijn het uitgestrekte Resort Deck  met een groot zwembad omzoomd met cabana’s, twee verdiepingen tellende martiniglas-vormige bubbelbaden en The Solarium, een rustig, op een spa geïnspireerd toevluchtsoord voor volwassenen, de Sunset Bar – ontworpen door Nate Berkus – waar een internationale beachclub-sfeer samenkomt met een frisse zeebries en grenzeloze uitzichten en The Magic Carpet, ‘s werelds eerste vrijdragende lounge- en verzamelruimte op zee, aan de rand van het schip. Ook op culinair vlak blinken de schepen uit met de drie verdiepingen tellende Eden Bar en Restaurant met kamerhoge uitzichten, het geanimeerde Le Petit Chef-diner, de Grand Plaza en de Martini Bar.

Nieuwe ervaringen

Celebrity Ascent trakteert gasten op een culinaire reis met nieuwe ervaringen. Het toprestaurant Le Voyage van sterrenchef Daniel Boulud krijgt een vernieuwd interieur voor een intieme gastronomische ervaring geïnspireerd op de reizen van de chef. Het Eden Restaurant stelt voortaan ook een plantaardig degustatiemenu voor. Le Petit Chef-diner omvat geheel nieuwe animatie en bijpassende menukaart. Craft Social breidt haar whisky-proeverijen uit en biedt nu high-end Bourbons en nieuwe proefseminaries. In lijn met de trend van suikerarme cocktails en verse, knapperige ingrediënten, zal de Martini Bar gloednieuwe creaties en een uitgebreid menu bevatten met onder meer martini’s met lychee en passievrucht.

De gerevitaliseerde Main Dining Experience, verspreid over vier gratis opties, krijgt een nieuw ontworpen Cosmopolitan Restaurant, geïnspireerd op de cultuur van champagne. Het clean-cuisine restaurant Blu, exclusief voor gasten van de AquaClass, breidt uit met een buitenterras waar 24 personen kunnen dineren in de buitenlucht.

Aan boord van de Ascent zullen reizigers eveneens genieten van een verbeterd entertainment-, kunst- en winkelaanbod. Het Resort Deck wordt het centrale podium voor de ultieme nachtlevenervaring met een openluchtfeest met optredens, livemuziek en een DJ die een pulserende dansvloer creëert. Nieuwe productieshows bouwen verder op het bekroonde entertainment van Celebrity. The Club en Eden beloven nieuwe interactieve digitale ervaringen en meeslepende shows. Het casino krijgt een nieuwe lay-out met dieprode en gouden kleuren en gokautomaten met de nieuwste technologie. Tot slot worden de kunstgalerij vernieuwd en het winkelaanbod uitgebreid met een collectie chique reis- en woonaccessoires die exclusief verkrijgbaar zijn aan boord van Celebrity Ascent.

Het nieuwste schip van Celebrity Cruises start met preview-afvaarten zoals de reis van vier nachten naar de Westelijke Caraïben op 22 november 2023 of de minicruise van drie nachten naar de Bahama’s op 26 november 2023. De maiden voyage wordt op 3 december een zevennachtencruise naar de Oostelijke Caraïben. Van half december 2023 tot begin april 2024 zijn er zevennachtencruises naar de Bahama’s, Mexico en Grand Cayman en weekcruises naar San Juan, Tortola en St. Kitts.

Vier de feestdagen op zee tijdens de vakantiecruise van zeven nachten op de Bahama’s, Mexico en Grand Cayman met vertrek op 24 december 2023 of luid het nieuwe jaar in met de cruise van zeven nachten op San Juan, Tortola en St. Kitts met vertrek op 31 december. Volgende zomer stelt Celebrity Ascent reisroutes van negen nachten voor langs de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en Best of Greece and Italy-reisroutes van twaalf nachten.

© renderings Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws