Silversea opent 2026 wereldcruise The Curious and the Sea

Silversea Cruises heeft details onthuld over haar World Cruise 2026, ‘The Curious and the Sea’, de meest diverse en meeslepende reis in de geschiedenis van de cruiserederijen. Gasten zullen op 6 januari 2026 aan boord gaan van de Silver Dawn in Fort Lauderdale voor een reis van 140 dagen naar 70 bestemmingen in 37 landen, inclusief 9 overnachtingen en 26 nieuwe aanlopenhavens. De exclusieve voorverkoop voor leden van de Venetian Society opent vandaag, 14 juni. De algemene verkoop start op 22 juni.

‘The Curious and the Sea’ zal reizigers verbinden met de rijke geschiedenis van de scheepvaart, geïnspireerd door dezelfde nieuwsgierigheid die oude zeevaarders ertoe bracht naar onbekende landen te zeilen. Drie optionele reizen over land (Oezbekistan, Luxor en de Balkan) zullen de ervaring nog verrijken. Gasten volgen oude handelsroutes, varen over de wateren die de Zijderoutes met elkaar verbonden en doorkruisen zowel het Panama- als het Suezkanaal. Ze zetten voet aan wal op enkele van ‘s werelds meest afgelegen eilanden, waaronder bestemmingen in de Stille Zuidzee die in de 18de eeuw door kapitein James Cook werden verkend en zullen getuige zijn van landen die wetenschappelijke vooruitgang inspireerden, zoals West-Australië, dat Charles Darwin in 1836 aantrok.

“Onze World Cruise 2026 die meer bestemmingen aandoet dan welke reis dan ook in de geschiedenis van Silversea, zal de meest verrijkende ervaringen op 70 bestemmingen en zes continenten met elkaar verbinden”, aldus Barbara Muckermann, President en CEO van Silversea Cruises. “Voor deze wereldcruise hebben we ons laten inspireren door de meest baanbrekende ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis, die stuk voor stuk naar het einde van de wereld zijn gevaren, gedreven door nieuwsgierigheid en een honger naar ontdekking. We doen een beroep op de nieuwsgierige reiziger in ons en nodigen onze gasten uit om de schoonheid van onze planeet met nieuwe ogen te ervaren, terwijl we de rijke geschiedenis van de navigatie vieren.”

140 dagen en 26 nieuwe bestemmingen

De gasten gaan op 6 januari 2026 aan boord van de Silver Dawn in Fort Lauderdale, reizen door Midden-Amerika en het Panamakanaal naar Zuid-Amerika, het Paaseiland, Frans-Polynesië en de Stille Zuidzee. Ze bezoeken Nieuw-Zeeland en Australië en verkennen vervolgens Zuidoost-Azië. Ze steken de Golf van Bengalen over naar Sri Lanka, India en de Rode Zee, voordat ze door het Suezkanaal naar de Middellandse Zee varen. Ze zullen zich verdiepen in de Europese geschiedenis en cultuur, voordat de reis op 27 mei 2026 eindigt in Lissabon.

Hoogtepunten zijn onder meer een 28-daagse onderdompeling in Frans-Polynesië en de Stille Zuidzee. Nieuwe aanlopen voor een Silversea World Cruise zijn Nuku Hiva en Atuona op de Marquesaseilanden, Fakarava met zijn Unesco-biosfeerreservaat, Tonga’s Nuku’alofa, Lifou en Noumea in Nieuw-Caledonië en Norfolkeiland. Gasten verkennen verder Bora Bora en Papeete in Frans-Polynesië, Aitutaki op de Cook Eilanden en Savusavu in Fiji.

Silver Dawn vaart tussen Hobart (Tasmanië) en Darwin een 21-daagse semi-rondvaart door Australië. De opvarenden zullen enkele van ‘s werelds helderste nachtelijke hemelen bewonderen, in de voetsporen treden van vroege ontdekkingsreizigers die naar de sterren keken voor navigatie, evenals de meest spectaculaire landschappen en diersoorten van het land – waarvan sommige de evolutietheorie van Charles Darwin inspireerden. Ze ontdekken het zelden bezochte Phillip Island voor de kans om de pinguïnparade te zien, waarbij duizenden kleine pinguïns van de zee naar de duinen rennen, Port Lincoln voor het Coffin Bay National Park en het schiereiland Eyre en Esperance met zijn roze zoutmeren. Andere aanloophavens zijn Melbourne en Adelaide, evenals Exmouth voor het Ningaloo-rif en de kans om met walvishaaien te zwemmen, en de Kimberley Coast.

Op maat gemaakte exclusieve evenementen

De wereldcruisegasten zullen zich op 5 januari 2026 verenigen op een exclusieve Bon Voyage-receptie en een pré-night in een luxehotel in Fort Lauderdale voor ze de volgende dag aan boord gaan van de Silver Dawn. Op het einde van de reis zal een groot afscheidsevenement hen onderdompelen in de cultuur, het erfgoed en de tradities van de zuidelijke Middellandse Zee. Ook tijdens de reis zijn speciale events gepland.

In nauwe samenwerking met de chef van het eiland en het ministerie van Toerisme heeft Silversea een speciaal evenement gepland op Mystery Island in Vanuatu. Dansers van verschillende eilanden in de regio voeren een samensmelting van culturele rituelen uit, terwijl gasten dineren met de vangst van de dag in een schilderachtige strandomgeving en snorkelen in enkele van ‘s werelds helderste wateren, die wemelen van het zeeleven.

In Benoa (Bali) smullen ze van de regionale keuken naast de prachtige rijstvelden van het vijfsterrenresort Tanah Gajah. Authentieke Balinese uitvoeringen zullen de gelegenheid verrijken. In India reizen de gasten in Alleppey op de binnenwateren van Cochin voor een op maat gemaakte middag vol entertainment. Na een rit met een tuk-tuk door de straten van de stad, worden ze begroet met bloemenslingers en exclusieve culturele ervaringen, waaronder optredens van Kerala-drummers en krijgskunstenaars, een authentieke Sadhya-lunch geserveerd op bananenbladeren en een traditionele woonbootcruise over de Kerala-rivier. Blader door de digitale World Cruise-flyer.

De wereldburgers reizen de wereld rond aan boord van de ultraluxe Silver Dawn. Ze profiteren van de intimiteit van een klein schip en ruime accommodatie met alleen suites met butlerservice die kenmerkend zijn voor de Silversea-ervaring. Het nieuwste schip van de Muse-klasse biedt reizigers meeslepende culinaire ervaringen zowel aan boord als aan wal via Silversea’s culinaire S.A.L.T.-programma. In de testkeuken S.A.L.T. Lab kunnen ze de lokale ingrediënten in de praktijk brengen. In de S.A.L.T. Kitchen genieten ze van een dagelijks wisselend menu, geïnspireerd door lokale smaken. De S.A.L.T. Bar biedt ongeveer 70 op maat gemaakte cocktails met betrekking tot de bezochte bestemmingen. Exclusief voor de wereldcruise zijn er twee gratis S.A.L.T.-ervaringen aan wal, ontworpen in samenwerking met enkele van ‘s werelds meest vooraanstaande restaurants. Bovendien krijgen de gasten een gratis behandeling en een scala aan wellness-ervaringen aangeboden door het Romeins geïnspireerde Otium wellness-programma.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws