Holland America Line stelt meest diverse Azië-programma voor

Holland America Line gaat in 2024-2025 het meest diverse cruiseseizoen in Azië varen met 49 havens in 10 landen. Negen unieke 14-daagse routes bieden combinaties van verschillende landen vanuit Hongkong, Yokohama (Tokyo) en Singapore. Twee langere Legendary Voyages van 28 en 53 dagen laten de diepe cultuur en geschiedenis van Azië zien.

Noordam zal van september 2024 tot april 2025 negen verschillende 14-daagse vaarschema’s verzorgen die Cambodja, Indonesië, Japan, de Filippijnen, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam aandoen. De cruises laten de diversiteit van de landen zien en belichten hun unieke geschiedenis. Late vertrekken en overnachtingen in de havens geven extra tijd om het nachtleven, de keuken en de cultuur van de regio te proeven. De cruises bezoeken in totaal 49 havens in de regio, waaronder 24 in Japan.

Er zitten bijzondere routes bij zoals de elfdaagse ‘North Pacific Crossing’ in september tussen Vancouver en Yokohama inclusief aanlopen in Sitka en Kodiak in Alaska en Kushiro in Japan. Ook de vijftiendaagse terugreis in april 2025 omvat drie tussenstops in Alaska. Op drie veertiendaagse ‘Circle Japan’-afreizen vaart de Noordam vanuit Yokohama helemaal rond Japan. Andere vaarschema’s combineren Japan met Taiwan en de Filipijnen of laten de deelnemers diverse landen in het Verre Oosten ontdekken.

“De vraag naar Azië blijft sterk, omdat cruisers op zoek zijn naar ervaringen naar exotische en buiten de gebaande paden gelegen locaties die hen unieke reismomenten bieden”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Door drie vertreksteden aan te bieden, kunnen we onze routes diversifiëren en een ongelooflijk sterk seizoen laten zien. Met alleen al 24 havens in Japan en nog eens twee dozijn verspreid over verschillende landen, staat onze gasten een meeslepend Azië-avontuur te wachten.”

Legendary Voyages

Ook Westerdam vaart in Azië met een nieuwe 53-daagse ‘Majestic Japan’ Legendary Voyage-rondreis vanuit Seattle. Reizigers kunnen het Verre Oosten bezoeken met een handige Noord-Amerikaanse vlucht. Het schip vertrekt op 1 september 2024 vanuit Seattle en een dag later vanuit Vancouver. Op het vaarschema staan 21 havens, 13 aanlopen in heel Japan en overnachtingen in Yokohama (Tokyo), Kobe en Honolulu.

Een tweede, nieuwe, Legendary Voyage is de ‘Coral Triangle, Volcanoes and The Great Barrier Reef’. Noordam vertrekt op 5 januari 2025 vanuit Singapore waar de reis na 28 dagen ook eindigt. Gasten verkennen tien havens in vijf landen waaronder Indonesië en de Filippijnen en genieten onderweg van schilderachtige cruises in het beroemde Great Barrier Reef, Torres Strait en langs de vulkanen Kumba en Krakatau.

Daarnaast is het steeds mogelijk vertrekken aan elkaar te koppelen tot ‘Asia Collectors’ Voyages van 42 dagen. Die zijn perfect voor enthousiaste ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar een uitgebreidere cruise-ervaring. Gasten genieten op geselecteerde Azië-cruises 2024-2025 van het Have It All-premiumpakket met extra voorzieningen en voordelen.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws