Certificering milieubeheer Silversea in de Galapagos

Silversea Cruises ontving als eerste touroperator een certificering in milieubeheer op de Galapagoseilanden. De ultraluxe- en expeditiecruisemaatschappij bevestigt daarmee haar  langetermijnengagement voor duurzaamheid en natuurbehoud. Silversea is de eerste exploitant die al het afval van de stortplaats in de Galapagos haalt. Ze sorteert het afval dat aan boord van Silver Origin wordt gegenereerd, voordat het organische afval van de Galapagoseilanden naar het vasteland wordt getransporteerd om te worden gerecycleerd of verwerkt in overeenstemming met de wettelijke procedures.

In samenwerking met een plaatselijk afvalverwerkingsbedrijf lost Silversea elke week al het geproduceerde afval aan boord van de Silver Origin in San Cristobal. Grote hoeveelheden karton, dozen, plastic en gebroken glas worden naar het vasteland gevlogen voor recycling. Het resterende afval wordt per zeetransport naar Guayaquil op het vasteland van Ecuador vervoerd. Daar wordt het gerecycled of verwerkt in overeenstemming met de milieuwetgeving en de beste duurzaamheidspraktijken. Bovendien gebruikt het afvalverwerkingsbedrijf huisvuilolie als brandstof voor zijn verbrandingsoven.

“We zijn erg trots dat we de eerste touroperator zijn die deze certificering in milieubeheer heeft behaald. Dit is een weergave van onze langdurige inzet voor duurzaamheid en natuurbehoud op de Galapagos”, aldus Gabriela Naranjo, Vice President en General Manager Silversea Cruises Ecuador. “We zijn dit initiatief in 2020 gestart door een samenwerking aan te gaan met een luchtvaartmaatschappij om recycleerbaar afval van de archipel naar het vasteland te vervoeren. We zijn verheugd dat we de volgende stap op ons duurzaamheidstraject hebben gezet, waarbij we al het afval van de stortplaats in de Galapagos omleiden om het op verantwoorde wijze te verwijderen met volledige traceerbaarheid. Dit initiatief is slechts een van de vele voorbeelden van hoe Silversea werkt om het fragiele ecosysteem van de Galapagos te beschermen voor toekomstige generaties.”

Deze acties maken deel uit van het uitgebreide milieubeheerplan van Silversea dat is goedgekeurd door het Ecuadoriaanse ministerie van Milieu en is ontworpen om de ecologische impact op de Galapagos tot een minimum te beperken. Dit plan bouwt voort op de toewijding van Silversea aan ‘SEA the Future’ door de planeet te ondersteunen, gemeenschappen te stimuleren en innovatie te versnellen.

Silversea Fund for the Galapagos

Met als doel de ecologische integriteit van de Galapagos voor toekomstige generaties te vrijwaren, lanceerde Silversea in 2019 het Silversea Fund for the Galapagos om elk jaar een gevarieerde selectie onderwijs- en natuurbeschermingsprojecten te ondersteunen. Het fonds versterkt de balans tussen mens en natuur in de archipel als onderdeel van een langetermijnstrategie voor duurzaamheid. Naast het profiteren van regionale inspanningen voor natuurbehoud en het versterken van hun band met deze unieke bestemming, profiteren de donateurs van het fonds van besparingen op de reizen van Silversea, aangezien de cruisemaatschappij de bijdragen van gasten verdubbelt in de vorm van een future cruise credit.

Silversea’s toewijding aan duurzaamheid in de Galapagos strekt zich ook uit tot haar culinaire aanbod aan boord van de Silver Origin. Als er producten in de archipel groeien, probeert de cruisemaatschappij deze lokaal te kopen. Silversea heeft de inkoop van lokale ingrediënten in de Galapagos de afgelopen jaren vervijfvoudigd door nauw samen te werken met onafhankelijke boeren en leveranciers op Santa Cruz en San Cristobal. Op die manier versterkt ze de lokale economie en ondersteunt ze inspanningen voor natuurbehoud. De meeste eiwitten en ongeveer 40% van de zuivelproducten zijn lokaal afkomstig, evenals tomaten, sinaasappels, wortelen, paprika’s, komkommers, sperziebonen, watermeloenen, rucola en meer. De consumptie van lokale producten vermindert ook de invoer van voedingswaren van het Ecuadoriaanse vasteland, waardoor het risico dat invasieve soorten de eilanden binnenkomen, wordt verkleind.

© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws