Regent Seven Seas Cruises verleidt luxereizigers met haar Voyage Collection 2025-2026

Regent Seven Seas Cruises heeft de Voyage Collection voor 2025-2026 gepresenteerd. Op het reisprogramma staan 164 afvaarten, waaronder diverse nieuwe routes en maar liefst 29 havens op ‘s werelds meest gewilde bestemmingen waar Regent’s schepen nooit eerder aanmeerden. De Collection omvat 124 overnachtingen aan boord in havens zoals Istanbul, Bangkok en Luxor (Safaga). Gasten kunnen nu al hun interesse kenbaar maken. Vanaf 21 juni 2023 kan er daadwerkelijk geboekt worden.

‘The World’s Most Luxurious Fleet’ stelt 164 nieuwe routes voor naar bestemmingen over de hele wereld met vaste favorieten als Alaska, het Caraïbisch gebied, de Middellandse Zee en Noord-Europa tot verre bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland, Azië, Zuid-Amerika en het zuidelijk deel van de Pacific. Ook omvat de Voyage Collection 9 nieuwe vaarschema’s in Afrika en rond het Arabisch Schiereiland en kunnen gasten voor het eerst in Qatar en Mauritius aan boord komen. De trips variëren van 7 overnachtingen tot de epische World Cruise 2026 met 154 overnachtingen. Ook staan er vijf Grand Voyages op het programma die de moderne avonturier en ontdekkingsreiziger zullen aanspreken.

“Onze Voyage Collection 2025-2026 biedt gasten een onvergetelijke ervaring. Stuk voor stuk staan de routes garant voor overweldigende indrukken van altijd al populaire tot meer unieke bestemmingen,” aldus Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Wij zijn trots op de ongekende beleving die wij onze gasten kunnen bieden. Ze bevaren de zeeën in alle comfort met een exquise all-suite accommodatie, de uitzonderlijke persoonlijke service en de buitengewone keuken van onze specialiteitenrestaurants.” Passagiers hebben in elke haven keuze uit een scala aan uitstappen voor een kennismaking met de lokale cultuur en Regent Choice-excursies van Epicurean Explorer Tours en Wellness Tours tot Eco-Connect en Behind the Design Tours.

Grandeur, Splendor en Explorer

Voor Regent’s nieuwste aanwinst, Seven Seas Grandeur, begint het 2025-2026 seizoen op 2 april in Barcelona. Het schip bevaart de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee en bezoekt nieuwe havens waaronder Chios en Brindisi. Op 1 juni 2025 zet het schip vanuit Lissabon koers naar het noorden. Hoogtepunten van dit eerste cruiseseizoen van Seven Seas Grandeur in Noord-Europa zijn nieuwe havens als Narsaq in Groenland, Siglufjordur in IJsland en Ulvik in Noorwegen. In het najaar keert het nieuwste vlaggenschip terug naar de Middellandse Zee voor een aantal cruises en vertrekt daarna naar Miami en de Caraïben.

Voor Seven Seas Splendor start de Voyage Collection 2025-2026 op 29 maart met een cruise van Lissabon naar Barcelona. Deze afvaart markeert het begin van een reeks reizen van 10 of 12 nachten rond de Middellandse Zee. Op 23 augustus 2025 zet het schip vanuit Barcelona koers naar Montréal voor een herfstcruise langs de kust van Canada en New England. Tegen de winter begeeft Seven Seas Splendor zich richting het Caraïbische gebied en Zuid-Amerika.

Seven Seas Explorer spendeert de zomer 2025 in Alaska met weekcruises tussen Vancouver en Seward en twee reizen met 14 overnachtingen van/tot Vancouver. In oktober vaart het schip naar Tokio voor drie rondreizen voordat het ‘down under’ gaat richting Australië en Nieuw-Zeeland. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de mooiste havens van Zuidoost-Azië, waaronder Shanghai, Ho Chi Minh City, Bangkok en Jakarta. Op 12 januari 2026 vertrekt Seven Seas Explorer voor de Grand Asia Exploration met 61 overnachtingen. Deze reis begint in Auckland en eindigt in Tokio.

Voyager, Mariner en Navigator

Seven Seas Voyager vaart tijdens de zomer 2025 in de Middellandse Zee en Noord-Europa met nieuwe havens zoals de Lofoten, Kemi en Malmö. In september keert het schip terug naar de Middellandse Zee voor het herfstprogramma en vertrekt op 17 december 2025 via het Suezkanaal naar de Verenigde Arabische Emiraten en vervolgens Afrika met de Seychellen, de Comoren en Mozambique, Zuid-Afrika en Mauritius. In het voorjaar 2026 vaart het schip tijdens opeenvolgende cruises van Kaapstad terug via Dubai naar Athene. Vier cruises tussen 12 februari en 17 april 2026 kunnen worden gecombineerd tot de Indian Ocean Odyssey met 64 overnachtingen.

Seven Seas Mariner start het seizoen in de Caraïben en vaart van juli tot december in Europa. Ze verzorgt ook twee Grand Voyages plus de World Cruise 2026. Op 10 juli 2025 vertrekt het schip vanuit New York voor een Grand Arctic Adventure met 83 overnachtingen van de ruige kusten van New England tot de gletsjers in IJsland en de Noorse fjorden. De Grand Cultural Quest vanuit New York is een cruise met 117 overnachtingen van de poolcirkel via Scandinavië naar de Middellandse Zee.

Op 10 januari 2026 vertrekt ‘The Sense of Adventure – Regent’s World Cruise 2026’ met 154 overnachtingen. Over een afstand van 39.911 zeemijl bezoeken gasten 41 landen op 6 continenten. Er wordt aangemeerd in 77 havens en het schip overnacht op 16 bestemmingen. Hoogtepunten zijn de 47 Unesco-werelderfgoedsites, de ruim 420 inbegrepen excursies en havens op ‘s werelds meest iconische locaties zoals Papeete, Bali, Ho Chi Minh City en Nosy Be.

Seven Seas Navigator tot slot stelt in 2025 cruises van 9 tot 20 nachten in de Middellandse Zee en Noord-Europa voor. In oktober vertrekt het schip naar Kaapstad. Tijdens deze trip van 25 nachten maken gasten kennis met de westkust van het Afrikaanse continent en bezoeken zij Kaapverdië, Ghana, Togo en São Tomé & Principé. Vanuit Kaapstad gaat het verder naar Qatar langs exotische bestemmingen als de Franse Comoren en Madagaskar. Seven Seas Navigator reist tegen het einde van het jaar richting het oosten voor een ontdekkingsreis naar het Indische subcontinent, Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In februari en maart 2026 vertrekt Navigator op twee rondreizen vanuit Papeete en vaart tot slot  in april en mei terug naar de Middellandse Zee.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws