Four Seasons bestelt tweede yacht

Marc-Henry Cruise Holdings, mede-eigenaar en uitbater van Four Seasons Yachts, heeft op de Fincantieri-werf een order geplaatst voor een tweede yacht, op te leveren in 2026. Het contract heeft een waarde van 400 miljoen euro. Four Seasons bestelde vorig jaar op de Italiaanse werf al een eerste schip dat in het vierde kwartaal van 2025 van stapel loopt. Het contract voorzag toen in een optie voor nog eens twee extra vaartuigen.

Details over het tweede yacht zijn er nog niet. Het eerste Four Seasons-schip zal 207 meter lang zijn en 14 dekken en 95 ruime suites omvatten. Dit komt neer op een kostprijs van circa 4,2 miljoen euro per suite. Het yacht heeft bijna 50 procent meer leefruimte per gast dan momenteel beschikbaar is op de meeste luxeschepen en biedt ultieme privacy, flexibiliteit en ruimte in een nautische woonomgeving met alleen suites.

Larry Pimentel, (ex SeaDream, Cunard, Seabourn en Azamara) CEO van Marc-Henry Cruise Holdings noemt de ondertekening een nieuwe mijlpaal voor de ontwikkeling van de brand. “Onze samenwerking met Fincantieri en Four Seasons creëert een krachtig driemanschap van expertise dat zich inzet voor het leveren van een luxe lifestyle-jachtervaring. Ik ben trots op het getalenteerde team en de samenwerking achter dit prachtige ondernemingsproject.”

Alejandro Reynal, President en CEO Four Seasons: “Met elke Four Seasons-ervaring die we leveren, hebben we een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid. In het geval van Four Seasons Yachts bereiken we dit door samen te werken met uitzonderlijke partners zoals Fincantieri en Marc-Henry Cruise Holdings, die onze visie delen voor een unieke luxe yachtervaring. We zijn er trots op onze samenwerking met Fincantieri op dit volgende schip te verlengen en kijken ernaar uit om binnenkort samen aan onze eerste nautische reis te beginnen”.

Pierroberto Folgiero, CEO Fincantieri: “De bevestiging van het vertrouwen van een prestigieus merk als Marc-Henry Cruise Holdings, dat verantwoordelijk is voor de technische afhandeling, sales & marketing van Four Seasons Yachts, is een grote voldoening voor ons en een verder bewijs van de waarde van een uniek ondernemersproject dat bestemd is om de wereld van cruises te veranderen op het gebied van design, technologie en duurzaamheid. Het resultaat van vandaag getuigt ook van het begin van het herstel van de bestellingen voor de cruisesector en versterkt tegelijkertijd het leiderschap van Fincantieri in het nieuwe extra-luxe segment gebaseerd op haute hôtellerie”.

© rendering Four Seasons Yachts

Klik hier voor meer nieuws