Oceania Cruises breidt all-in uit

Oceania Cruises lanceert een wijncollectie met tachtig nieuwe labels van ’s werelds topwijngaarden. Tegelijk wordt dit najaar de langlopende OLife Choice-promotie vervangen door ‘Simply More’, een nieuwe formule die gratis excursies, een keuze aan champagnes, wijnen en bieren, specialiteitenrestaurants alsook onbeperkt Starlink-internet omvat. Simply More is volgens Oceania een simpele formule die gasten meer keuze en de beste prijskwaliteit biedt in luxecruisen.

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij die ‘The Finest Cuisine at Sea’ serveert, heeft een wijncollectie geïntroduceerd voor haar hele vloot die aansluit bij haar gastronomische ervaringen van topkwaliteit. De nieuw lijsten met opgewaardeerde luxewijnen en vintages omvatten tachtig nieuwe labels afkomstig uit Italië, Frankrijk, Zuid-Amerika en meer. Volgens de boetiekrederij stemt deze wereldwijde collectie de gasten niet alleen tevreden, maar maakt ze bovendien indruk op wijnkenners en recensenten, terwijl ze introducties ook toegankelijker maken voor degenen die nog niet zo bedreven zijn in de wijncultuur. Met verschillende selecties uit de nieuwe en oude wereld, feestwijnen, proeverijen en dessertcombinaties, is elk aanbod met de hand geselecteerd door het culinaire team van Oceania Cruises.

Hoogtepunten uit de nieuwe collectie zijn zeldzame wijnen zoals de klassieke Moët & Chandon Cuvée Dom Pérignon, het beroemde Château Mouton Rothschild 1er Cru Classé Pauilliac, de elegante Ornellaia ‘Super Tuscan’ Bolgheri Superiore, de moeilijk te verkrijgen Mascot uit Napa Valley en de populaire Vina Errazuriz Kai Carmenère uit de Aconcagua Valley in Chili. Gasten worden uitgenodigd om deze nieuwe labels en meer te proberen in alle restaurants, bars en suites op alle zeven schepen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten van half tot magnum.

“Terwijl we ons programma voor zeldzame wijnen en onze ervaringen van wereldklasse blijven uitbreiden, hebben we het voorrecht te kunnen vertrouwen op de deskundige kennis van ons culinaire topteam, dat actief samenwerkt en op zoek gaat naar nieuwe producten in de wereldwijde eet- en drinkwereld,” zei Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “We kijken ernaar uit om de reacties te horen van onze gasten terwijl ze genieten van de nieuwe collectie.”

“We zijn verheugd om de nieuwe wijncollectie van Oceania Cruises te lanceren met de hoogste kwaliteit en met de hand geplukte zeldzame wijnetiketten die de wereldwijde filosofie van het bedrijf weerspiegelen”, aldus Daniela Oancea, Corporate Beverage Manager van Oceania Cruises. “We hebben het geluk dat we hechte relaties hebben opgebouwd met ‘s werelds meest exclusieve producenten die hun leven hebben gewijd aan de kunst van het wijnmaken en voortdurend nieuwe variëteiten proeven en ontdekken om de moderne trends bij te houden.”

Cellar’s Wine Luncheon

Als aanvulling op de nieuwe wijncollectie en inspelend op de populariteit van de zorgvuldig samengestelde exclusieve diners met wijnarrangementen op de 1.200 gasten tellende Marina, Riviera en Vista, heeft Oceania Cruises bovendien drie nieuwe eetervaringen en vijf nieuwe menu’s gelanceerd op haar nieuwste schip Vista. Gasten hebben nu de mogelijkheid om de hoofdsommelier en zijn team te vergezellen tijdens een twee uur durende exclusieve Cellar’s Wine Luncheon in het nieuwste restaurant Ember. Deze proeverij neemt gasten mee naar de culinaire wereld van eten en wijn, met een vijfgangenmenu waarbij elk gerecht perfect wordt gecombineerd met een andere premiumwijn.

Nieuw op Vista zijn ook de privé-eetplaatsen voor acht personen die zijn toegevoegd aan de Polo Grill en Toscana. Die omvatten elk twee nieuwe verleidelijke menu’s met een speciaal samengestelde selectie van gastronomische gerechten in combinatie met eersteklas wijnen. Met slechts acht gasten per avond kunnen de deelnemers  kiezen uit het Polo Classic Menu, Polo Premium Menu, Toscana Classic Menu of Toscana Premium Menu.

Met het hoogste percentage culinair personeel en één chef-kok voor elke tien gasten, is een uitzonderlijke keuken volgens de rederij een kenmerk van Oceania Cruises sinds de eerste afvaart in 2003. “Oceania Cruises heeft de reputatie verdiend als de favoriete cruisemaatschappij voor levensgenieters. Ze maakt gebruik van de meest verse ingrediënten en alle gerechten worden à la minute bereid in onze keuken met Michelin-kwaliteit. Oceania Cruises blijft prioriteit geven aan innovatie in de sector met de beste culinaire ervaringen die worden aangeboden terwijl de schepen op weg zijn naar droombestemmingen.”

Simply More

Aansluitend pakt Oceania uit met een nieuwe formule die de gasten een nog grotere keuze biedt. OLife Choice werd tien jaar geleden gelanceerd waarbij gasten konden beslissen welke extra’s ze wensten. Bernie Carter, SVP en Managing Director EMEA: “Met de lancering van Vista wilden we ons product innoveren en inspelen op de veranderingen die we de voorbije jaren hebben gezien. We hebben ons aanbod geëvalueerd en gesproken met onze reispartners en gasten. Het resultaat is een nieuwe en simpele formule. Bovenop de bestaande inbegrepen voorzieningen, ontvangt elke gast voortaan gratis excursies, gratis dineren in de specialiteitenrestaurants en gratis Starlink-wifi. Simply More wordt op 1 juli gelanceerd en dekt alle afvaarten vanaf 1 oktober 2023.”

Volgens Riet Goetschalckx, Sales Director CEMEA, kunnen gasten nu tijdens de lunch en het diner onder meer genieten van wijnen en champagnes. “We spreken hier niet over huiswijnen, maar over meer dan 30 premiumwijnen van de beste witte wijnen over elegante rode wijnen tot een keuze aan champagnes. Ze kunnen voor 30 USD per dag per persoon bovendien upgraden naar een Prestige Beverage Package.”

Daarnaast omvat de Simply More-formule een genereus excursietegoed ter waarde van 600 tot 1.600 USD per kajuit of suite. Het bedrag kan voor alle types van uitstappen worden gebruikt, inclusief deze met private wagen en chauffeur. Volgens de rederij zijn de Oceania-gasten reizigers die graag meer vernemen over de lokale culturen, gewoontes, producten en kruiden. Oceania speelt hier onder meer op in met haar Go Local Tours. Met de Culinary Discovery Tours kunnen ze in kleine groepen samen met de chefs plaatselijke markten, Michelin-restaurants, boerderijen of wijngaarden bezoeken. Vorig jaar kwamen daar ook nog de Beyond Blueprints Tours bij die aandacht besteden aan bijzondere architecturale gebouwen.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws