MSC Cruises stelt winterprogramma 2023-2024 voor

MSC Cruises publiceerde een overzicht van haar wintercruiseprogramma 2023/2024 met verleidelijke routes in Noord-Europa, de Middellandse Zee, de Caraïben, Bermuda en Ocean Cay MSC Marine Reserve, de Emiraten, Zuid-Amerika, de Rode Zee en Saoedi-Arabië alsook Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er de MSC Grand Voyages en de MSC World Cruise 2024.

Gasten kunnen bij MSC Cruises kiezen uit een scala aan gegeerde bestemmingen en genieten van een zorgeloze vakantie in het winterseizoen. Ze ontspannen in stijl en komen tot rust aan boord van enkele van de modernste cruiseschepen met 24 uur per dag entertainment en activiteiten, internationaal dineren, bekroonde kinderclubs, luxe spa- en wellness-faciliteiten en winkels. Met 22 schepen en meer dan 150 bestemmingen in 70 landen biedt MSC Cruises een enorme keuze aan reiservaringen, variërend van minicruises en trips van 7 nachten tot de 120 nachten durende MSC World Cruise 2024.

Zeebrugge en Rotterdam

MSC Euribia, het nieuwste schip van MSC Cruises verzorgt komende winter de ‘Parels van het Noorden’-route. De zevennachtencruise vertrekt uit Zeebrugge en Rotterdam en doet verder Le Havre, Southampton en Hamburg aan. Het gloednieuwe schip staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij om een duurzame toekomst te waarborgen, voor haar respect voor het mariene milieu en haar uitgesproken engagement om dit te beschermen. MSC Euribia is het meest energie-efficiënte cruiseschip van de rederij. Ze beschikt over de modernste duurzame technologieën om haar impact op het mariene ecosysteem te beperken.

In de Middellandse Zee staat MSC Cruises bekend om haar gevarieerde routes en de meeste inschepingshavens van alle cruisemaatschappijen in de regio. Voor het winterprogramma 2023/2024 worden vier schepen ingezet in deze populaire regio: MSC Fantasia, MSC Sinfonia, MSC Poesia en MSC World Europa. Zij varen langs tal van historische steden en stranden van de Middellandse Zee.

Caraïben en Antillen

Zes schepen waaronder MSC Meraviglia, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Magnifica, MSC Divina en MSC Seaside varen door de azuurblauwe wateren van de Caraïben. Met uitzondering van de MSC Seaside doen alle schepen het particuliere eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s aan. MSC Seaside vaart tijdens de winter in de Antillen met als thuishaven Fort-de-France. Ze verzorgt weekcruises vanuit de hoofdstad van Martinique naar onder meer Saint Lucia, Guadeloupe, Antigua en Barbuda, waar het betoverende helderblauwe water en de witte zandstranden de verlangens van zonaanbidders zullen aanspreken.

De rederij stelt een Fly & Cruise-aanbod voor op de Antillen. Voor een zevennachtencruise wordt een vlucht voorzien vanuit de luchthaven van Paris Orly naar Fort-de-France. Een transfer van Brussel naar Paris Orly is mogelijk zonder meerprijs. Een Fly & Cruise op deze bestemming kan eveneens voor 14 nachten, maar dan wel met een vlucht vanuit Frankfurt naar Fort-de-France.

MSC Meraviglia vertrekt vanuit New York, een nieuwe vertrekplaats voor MSC Cruises, om de prachtige kustlijnen van Bermuda en de Bahama’s te ontdekken.

Dubaï, Abu Dhabi en Qatar

MSC Opera en MSC Virtuosa verkennen de torenhoge architectuur en rijke cultuur van het Midden-Oosten. MSC Opera biedt een vaarroute van zeven nachten aan met twee overnachtingen in Dubai om gasten in staat te stellen deze ongelooflijke stad volledig te verkennen en om Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Muscat te bezoeken.

Vanuit haar thuishaven Dubai vaart MSC Virtuosa naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island waar gasten de kans krijgen om exotische dieren te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat haar schepen daar aanmeren. Virtuosa doet ook Bahrein aan en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat ze terugkeert naar Dubai met een overnight om alle wonderen te ontdekken die het emiraat te bieden heeft. MSC Cruises biedt een interessante Fly & Cruise-formule aan met een vlucht vanuit Brussel naar Dubai.

Nog in het Midden-Oosten bezoekt de rederij Egypte, de Rode Zee en Saoedi-Arabië. MSC Orchestra met vertrekken uit Sharm El Sheikh en Safaga als referentiehavens wordt ingezet in deze regio. De vaarroute gaat langsheen Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte. Eveneens hier is er de mogelijkheid van een interessante Fly & Cruise met een vlucht van Brussel naar Sharm El Sheikh.

Niet minder dan zes schepen worden in de Zuid-Amerikaanse regio ingezet. MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Lirica, MSC Musica, MSC Seaview en MSC Armonia bieden routes langs bruisende steden en de adembenemende landschappen van Brazilië, Argentinië en Uruguay. Met als thuishaven Durban vaart MSC Splendida in Zuid-Afrika en reist langsheen Mozambique en Namibië.

Grand Voyages en World Cruise

De MSC Grand Voyages staan voor 37 unieke vaarroutes op 17 schepen, waarmee meer dan 100 havens in 35 landen op 4 continenten worden aangedaan. De MSC Grand Voyages 2023/24 vertrekken vanuit de belangrijkste havens wereldwijd, duren 10 tot 30 dagen en bieden een ultieme cruise-ervaring langs historische zeeroutes tussen Europa en Amerika, Afrika en Azië.

De MSC World Cruise 2024 met de MSC Poesia start op 5 januari 2024. De reis van 120 nachten omvat de mooiste en meest fascinerende plaatsen op deze planeet. Niet minder dan 52 bestemmingen in 31 landen staan op het vaarschema. Het cruiseschip reist naar verborgen juweeltjes en iconische bezienswaardigheden op niet minder dan vijf continenten tijdens deze ultieme wereldcruise naar de verste uithoeken. MSC Poesia vaart door de Middellandse Zee, het Suezkanaal en de Rode Zee naar Afrika. Vervolgens wordt de Atlantische Oceaan overgestoken richting Brazilië, het Caraïbisch gebied, de VS en Canada. Daarna gaat het naar Groenland en IJsland en zo terug naar Europa.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises: “De MSC World Cruises zijn iconisch in de cruisewereld en heel erg in trek bij zowel ervaren als nieuwe cruisereizigers. Het programma van MSC World Cruise 2024 staat garant voor een ongelofelijk avontuur vol spanning en emotie. De faciliteiten aan boord van MSC Poesia zorgen daarenboven voor een onvergetelijke wereldreis in alle comfort.”

Tot slot vermelden we dat het Fly & Cruise-pakket volledig wordt ondersteund door MSC, dus van zodra de klant de luchthaven binnenstapt tot het einde van de reis. De vluchten worden uitgevoerd door bekende partnerluchtvaartmaatschappijen. In het pakket zitten de luchthaventaksen, bagage in het ruim én transfers van en naar de inschepings- en ontschepingshavens. Bovendien profiteert de klant van een verbindingsgarantie in geval van eventuele vertraging, bagage ophaaldienst, assistentie op de luchthaven vanaf 2 uur voor vertrek en telefonische assistentie in geval van nood.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws