Kiellegging Mein Schiff 8 In Monfalcone

De Fincantieri-werf in Monfalcone heeft de kiel gelegd voor het eerste vaartuig van de nieuwe scheepsklasse van TUI Cruises. Dat gebeurde exact een jaar na de start van het staalsnijden. Tijdens de plechtigheid werden naar oude scheepsbouwtraditie munten in de kiel van het vaartuig gelast. Opvallend is dat een van de munten een afbeelding bevat van de Hamburger Elbphilharmonie

“De kiellegging van dit achtste schip was bijzonder emotioneel. De nieuwbouw krijgt elke dag meer en meer vorm. We kijken uit naar deze nieuwe scheepsklasse die we de afgelopen jaren met Fincantieri voor Mein Schiff en onze gasten hebben ontwikkeld”, zei Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises. Het nieuwe vaartuig wordt het eerste van de Duitse rederij dat vaart op vloeibaar aardgas. TUI Cruises richt zich daarmee op het milieu en de klimaatbescherming. In de toekomst kan het schip ook varen op klimaatvriendelijke bio- en e-LNG, een belangrijke stap naar een klimaatneutrale cruise. TUI Cruises wil dit doel in 2030 bereiken.

“De investering in LNG-aangedreven schepen is een belangrijke mijlpaal op de weg naar emissievrij en klimaatneutraal cruisen. LNG dient zich aan als een overgangstechnologie. In de toekomst zullen we bio-LNG gebruiken, geproduceerd uit biogene bronnen of synthetisch LNG afkomstig uit hernieuwbare energie”, legt Wybcke Meier uit. Het schip wordt daarnaast voorzien van verbeterde katalysatoren (stikstofoxidereductie naar Euro 6-norm) en een walstroomaansluiting. Die zorgt voor een bijna emissievrije werking terwijl het schip in de haven ligt (ongeveer 40 procent van de bedrijfstijd).

“We zijn blij dat we samen met scheepswerf Fincantieri en alle architecten, ontwerpers en onze zeer betrokken medewerkers het Mein Schiff-concept consequent hebben doorontwikkeld, zodat elk dek voor één ding staat: ‘Welzijn op een nieuwe manier beleven’. Feedback van onze gasten is belangrijk en stroomt altijd door onze nieuwe schepen. Daarom overtuigt dit schip met veel vrijheid voor individuele behoeften, innovatieve culinaire concepten en een volledig opnieuw ontworpen entertainmentwereld,” aldus Meier.

Naast alle innovaties is het voor TUI Cruises belangrijk verder te bouwen op wat populair is bij gasten. Daarom gelden ook voor deze nieuwbouw de Mein Schiff premium inclusief-services. Op die manier is de vakantie zorgeloos en weten de gasten volgens de rederij op voorhand wat de cruise hen zal kosten. De lancering van het nieuwe schip is gepland voor eind 2024. Het zal plaats bieden aan meer dan 4.000 passagiers en wordt daarmee veruit de grootste eenheid binnen de Mein Schiff-vloot.

De viering gebeurde in aanwezigheid van directieleden van TUI Cruises, de Fincantieri-werf en de Royal Caribbean Group. TUI Cruises GmbH is een van de toonaangevende cruise-exploitanten in het Duitstalige gebied. De rederij is een joint venture tussen TUI AG en Royal Caribbean.

© foto en tekening TUI Cruises

Klik hier voor meer nieuws