Swan Hellenic schetst concrete eco-acties op EU-evenement

In Genua vond de finale plaats van de Ocean Race, een reis rond de wereld die aandacht vraagt voor de oceanen en zeeën. Bij die gelegenheid werd dinsdag de Ocean Summit gehouden. De top legde de basisprincipes vast voor het actieplan ‘Restore our Ocean & Waters by 2030’ dat in september op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties wordt gepresenteerd. Op de bijeenkomst beschreef Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, de inspanningen van reders om vitaal oceaanonderzoek te ondersteunen om onze oceanen en zeeën te herstellen.

Swan Hellenic speelde de voorbije dagen een actieve rol op een spraakmakend evenement dat deel uitmaakte van de Ocean Race Grand Finale. Het evenement, georganiseerd door de Europese Commissie en de gemeenteraad van Genua, lanceerde ‘The Shared Transition Plan of Mayors: a best practice for the mission Restore our Ocean & Waters by 2030’. Tijdens de paneldiscussie beschreef de CEO van Swan Hellenic, Andrea Zito, de concrete acties van de expeditierederij voor de gezondheid van de oceaan als een voorbeeld van hoe de scheepvaartsector de implementatie van Mission Ocean and Waters kan ondersteunen.

Swan Hellenic richt zich tot avontuurlijke reizigers van alle generaties die op zoek zijn naar een diepgaande verkenning van de Noordpool, Antarctica en de rest van de wereld – van Brazilië tot Papoea-Nieuw-Guinea, Noorwegen tot Nieuw-Zeeland, Australië tot Afrika en Madagaskar tot de Middellandse Zee. Andrea Zito legde in zijn betoog uit dat zijn bedrijf zich altijd heeft ingezet voor het behoud van de zelden bevaren zeeën die zijn gasten verkennen. Daarom heeft de maatschappij fors geïnvesteerd in de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat zijn vloot van drie boetiekexpeditieschepen de laagst mogelijke emissies en ecologische voetafdruk hebben.

 “Maar we zijn ook verder gegaan”, voegde hij eraan toe. “We werken samen met tal van citizen science-initiatieven, waardoor onze experts en gasten aan boord waardevolle gegevens over natuurbehoud kunnen bijdragen.” Dit varieert van het delen van cloudgegevens met NASA en het vastleggen van walviswaarnemingen met Happywhale tot het monitoren van fytoplankton met de Secchi Disk Study en Antarctische zeevogelaantallen met de Stony Brook University.

 “Onlangs hebben we weer een belangrijke stap gezet die de kern vormt van onze toewijding aan Mission Ocean and Waters, door onze schepen aan te bieden als dataverzamelings- en onderzoeksplatforms in afgelegen zeeën. Dat gebeurt in eerste instantie via ons partnerschap met de Fundacion Philippe Cousteau en Sustainable Development Goals for the Mediterranean. Het eerste initiatief in deze samenwerking is het meten en monitoren van de distributie van microplastic en zware metalen. In de toekomst zullen nog meer initiatieven volgen.”

© foto’s Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws