Biopic fotograaf Steve McCurry in première op Silversea-schepen

Gasten die met Silversea Cruises meevaren, kunnen nu op alle schepen van de ultraluxe rederij de biopic ‘McCurry: The Pursuit of Color’ bewonderen. Deze documentaire is een intieme weergave van een van ‘s werelds meest gevierde fotografen en zijn vermogen om de wereld in haar meest authentieke vorm vast te leggen. De film werd gesponsord en gecoproduceerd door Silversea die al jaren samenwerkt met deze wereldbekende fotograaf. Foto’s van Steve McCurry sieren ook de brochures van de maatschappij.

Silversea Cruises organiseerde onlangs de wereldwijde première van ‘McCurry: The Pursuit of Color’, een intieme weergave van de langdurige medewerker van het merk, Steve McCurry, een van ‘s werelds meest gevierde fotografen. De cruisemaatschappij vertoonde de film aan gasten die aan boord van de elf schepen voeren en inspireerde reizigers om de authentieke schoonheid van de wereld te koesteren en de planeet en haar bewoners te beschermen. Steve McCurry heeft naar meer dan 35 landen gereisd als onderdeel van zijn exclusieve samenwerking met Silversea Cruises. Veel van deze cruises komen in de film voor, waaronder reizen naar India, Mongolië, Madagaskar, Bhutan, het Noordpoolgebied, het Virunga-gebergte en Oeganda.

Van uitdagingen in de kindertijd tot het hoogtepunt van de wereldfotografie brengt ‘McCurry: The Pursuit of Color’ de opkomst van de fotograaf naar de top van zijn vak in kaart. De film onthult de onvertelde verhalen achter zijn iconografie en reflecteert op de cruciale momenten van zijn avontuurlijke leven. Zijn oeuvre, dat aantrekkelijk is voor de nieuwsgierige en bereisde gasten van Silversea, omvat conflicten, verdwijnende culturen, oude tradities en hedendaagse cultuur, maar behoudt altijd het menselijke element dat zijn gevierde beeld van het Afghaanse meisje zo krachtig maakte.

Geregisseerd door documentairemaker Denis Delestrac verkent de film het fascinerende leven van een van de grootste visuele verhalenvertellers van onze generatie, terwijl hij door oorlog verscheurde landen en andere uitdagende omgevingen reist, waaronder het moessonseizoen in India, om authenticiteit in zijn meest rauwe vorm vast te leggen. Kijkers zien nieuwe, voorheen ongedocumenteerde facetten van Steve McCurry: zijn jeugd, zijn reizen, zijn leven in New York, zijn gezinsleven en meer.

“Perfecte ambassadeur voor Silversea”

“We zijn vereerd om nauw samen te werken met Steve en om deze inzichtelijke film van de bekroonde regisseur Denis Delestrac, te sponsoren, coproduceren en vertonen op onze vloot van elf ultraluxe schepen”, aldus Barbara Muckermann, President en CEO van Silversea Cruises. “Silversea Cruises faciliteert meeslepende reizen als een vorm van zelfverrijking en stimuleert een diep respect voor de planeet en de gemeenschappen die we bezoeken. In dit opzicht is Steve McCurry de perfecte ambassadeur voor onze cruisemaatschappij. De film presenteert sterke boodschappen over diversiteit, respect en het omarmen van verschillen. Als een van de meest iconische stemmen in de fotografie gedurende meer dan 50 jaar, inspireert zijn werk kijkers en onze gasten en viert McCurry de authentieke schoonheid van de wereld die we allemaal delen met een onderscheidende kwaliteit.”

“Ik wil Silversea Cruises en Barbara Muckermann van harte bedanken voor het tonen van de documentaire over mijn werk en carrière op hun vloot. Ik hoop dat kijkers de wereld zien zoals ik die de afgelopen vijf decennia heb gezien en begrijpen hoe fotografie taalbarrières en culturele scheidslijnen overstijgt en ons uitnodigt om na te denken over de schoonheid en complexiteit van onze planeet.”

‘McCurry: The Pursuit of Color’ geproduceerd door Intrepido Films en Polar Star Films, is geschreven en geregisseerd door Denis Delestrac, een gerenommeerde documentairemaker en winnaar van meer dan 40 internationale prijzen. In 2001, na als schrijver en fotograaf in Frankrijk en de Verenigde Staten te hebben gewerkt, schakelde Derestrac zijn carrière over naar het maken van documentaires in India, waar hij Steve McCurry ontmoette en met wie hij zijn eerste korte documentaire maakte. Derestrac heeft eerder met Silversea en Steve McCurry aan verschillende projecten gewerkt. De film over McCurry is behalve aan boord van de schepen van Silversea ook te bewonderen op de grote streamingplatforms. Bekijk de trailer.

© foto’s Silversea Cruises – Steve McCurry

Klik hier voor meer nieuws