Rivages du Monde met nieuw vijfsterrenschip op de Mekong

Rivages du Monde introduceert op de Mekong dit najaar de R/V La Marguerite, een recent gerenoveerd vijfsterrenschip voor 92 gasten. Het rivierschip zal van oktober 2023 tot december 2024 culturele luxecruises voorstellen op de Boven-Mekong in Vietnam en Cambodja, het meest ongerepte deel van deze rivier. Alle reizen vinden plaats met vertrek en aankomst in Brussel en Nederlandstalige en/of Franstalige begeleiding van begin tot einde.

Een cruise op de beroemde Mekong is een reis naar het hart van Zuidoost-Azië. Langs deze koninklijke rivier ontwikkelden zich diverse beschavingen met een rijk verleden, van het bekende Tonlé Sapmeer en de heilige stad Angkor tot aan de reusachtige delta waar de Mekong uitdijt in een labyrint van kanalen. Voor Rivages du Monde is de enigmatische Mekong de levensader bij uitstek. “Ze heeft in de loop van haar geschiedenis een ongelooflijke filosofische, religieuze en culturele verscheidenheid gecreëerd.”

De R/V La Marguerite brengt haar passagiers langs een aantal unieke haltes ver weg van de platgetreden paden. Het schip vaart door ongerepte landschappen. Onderweg maken de passagiers kennis met de bewoners op de oevers. “De cruise leidt van de historische en koninklijke steden als Angkor en Phnom Penh tot aan Ho Chi Minhstad. Op het traject ontdekken de gasten pittoreske dorpjes, idyllische en agrarische landschappen en een wereld die vorm gekregen heeft door het boeddhisme. Aan boord worden tijdens het varen diverse activiteiten georganiseerd waaronder voordrachten over de gebruiken en tradities van Vietnam en Cambodja, een kookles en een introductie in de Aziatische tafelkunst. Filmvertoningen, een traditionele muziekshow en een Cambodjaanse dansshow vervolledigen het programma.”

Koloniale stijl

La Marguerite – de naam van dit schip verwijst naar de Franse schrijfster Marguerite Duras – beschikt over 46 kajuiten met een verfijnd decor dat de passagiers transporteert naar het koloniale verleden. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder het panoramische restaurant en de lounge bar, zijn sober en gezellig ingericht, wat een indruk van ruimte en rust wekt. Het zonnedek  met ligstoelen en een klein zwembad is de plaats bij uitstek voor observatie en ontspanning. Een fitnessruimte (vrij toegankelijk) en twee massagesalons (betalend) maken de faciliteiten compleet.

De ruime en comfortabele kajuiten zijn verdeeld over vier dekken en naar buiten gericht waardoor elke kajuit uitzicht heeft over de rivier. Ze zijn voorzien van airconditioning, een kledingkast, bureau, minibar, kluis, haardroger en telefoon. Op het hoofd-, boven- en panoramadek bevinden zich de deluxe kajuiten uitgerust met twinbedden die bij elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben een badkamer met douche en toilet. De suites op het zonnedek hebben een kingsize bed en een sofa, evenals een badkamer met aparte douche en whirlpool.

Het programma omvat drie volledige dagen in Siem Reap om de tempels van Angkor uitgebreid te ontdekken, stadsbezoeken aan Phnom Penh en Saigon alsook de markt van Cho Lon in Ho Chi Minhstad. Inbegrepen in de pakketprijs zijn het verblijf in de gekozen hutcategorie, alle maaltijden en activiteiten aan boord,  de lijnvluchten van/naar Brussel, haven- en luchtvaarttaksen.

Meer info bij jouw reisagent, via http://www.rivagesdumonde.be of telefonisch op 02 899 84 00.

© foto’s Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws