Regent Seven Seas Cruises presenteert 128 nieuwe culinaire landexcursies

Regent Seven Seas Cruises tilt haar cruisebeleving nog hoger met 128 nieuwe culinaire landexcursies rondom de Middellandse Zee. Deze uitstappen, samengesteld in samenwerking met lokale chef-koks en culinaire experts, beloven gasten een onvergetelijke reis door Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje en Turkije en een kennismaking met de allerbeste regionale delicatessen en de geheimen van de authentieke keuken.

Lokale gidsen nemen gasten mee op een ontdekkingsreis met exclusieve wijnproeverijen, kookworkshops en exquise gerechten. Deze nieuwe en met zorg samengestelde culinaire avonturen laten opnieuw zien dat Regent luxereizigers aan land en op zee onvergetelijke momenten wil laten beleven. De rederij biedt wereldwijd ongeveer 5.000 landexcursies aan en maar liefst een kleine 3.900 daarvan zijn gratis voor gasten als onderdeel van de Regent-ervaring.

“Wij zijn verheugd dat wij ons aanbod aan landexcursies opnieuw hebben kunnen uitbreiden en gasten met een passie voor reizen en gastronomie hun hart kunnen ophalen tijdens een cruise rond de Middellandse Zee aan boord van The World’s Most Luxurious Fleet,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Het gebied rond de Middellandse Zee met zijn rijke geschiedenis en cultuur die zo bepalend zijn voor de verrukkelijke keuken, vormt het perfecte decor voor deze culinaire avonturen waarvan het water je in de mond loopt.”

De landexcursies met een culinair thema zijn onderdeel van de ‘Epicurean Perfection’. Dit programma van Regent is een ode aan de smaken van de wereld tegen een achtergrond van de adembenemende schoonheid, de legendarische geschiedenis en de bruisende culturen van de bestemmingen die worden bezocht. Epicurean Perfection is meer dan alleen de gastronomische ervaring aan boord, maar wil ook een culinaire ontdekkingstocht aan land zijn. Gasten wandelen samen met een chef-kok over markten, bezoeken lokale ambachtelijke telers en proeven gerechten in bekroonde restaurants.

Hoogtepunten van het nieuwe culinaire aanbod

Gasten kunnen bijvoorbeeld in Heraklion deelnemen aan de inbegrepen excursie ‘Minoan Gastronomy Through History’ met kookworkshop te midden van oude olijfbomen. Ze ontdekken het oude Minoïsche dieet en proeven onder het genot van wijnen de lokale gerechten. Ze duiken in de smaken en geschiedenis van de eerste bewoners van Kreta en bereiden tijdens deze kennismaking met de Minoïsche cultuur een authentieke maaltijd met lokale biologische ingrediënten. Een aantal gerechten wordt bereid in een Minoïsche oven met olijfolie van de bomen in het park.

Tijdens de aanloop in Pergamum (Dikili) in Turkije is een kookklas met een lokale chef inbegrepen. Deelnemers leren om zelf traditionele Turkse gerechten te bereiden in een restaurant in Bergama in een decor van Griekse en Romeinse ruïnes. Voorafgaand aan de kookworkshop krijgen gasten een rondleiding langs de historische plaatsen in de stad. Aansluitend bereiden ze met voornamelijk lokale ingrediënten en onder leiding van de chef-kok regionale gerechten zoals een herderssalade, Yuvalama-soep en Adana kebab met lam.

In Amalfi/Positano kan je inschrijven voor de excursie ‘Farm to Table Amalfi-Style’ (Regent Choice €114 per gast). Op het programma staan een rondleiding op een biologische familieboerderij in Scala, een dorpje op een heuvel dat in de vierde eeuw na Christus werd gesticht. Gasten maken kennis met biologische landbouw en proeven de pure smaken van groenten en fruit. In Porto staat de versterkte wijn centraal op een rondrit door het historische centrum en diner met de beroemde portwijn (Regent Choice €114 per gast).

Op de aanloop in Toulon zijn de Provençaalse specialiteiten het thema van een Regent Choice-excursie (€133 per persoon). Na een bezoek aan het iconische Saint-Tropez maken de deelnemers een gastronomische trip door de Provence. Ze bezoeken een ecovriendelijke wijngaard met hotel in het grootste natuurpark van Frankrijk en genieten van delicatessen als verse oesters, de heerlijkste vis en Franse kazen. De met zorg geselecteerde wijnen, waaronder de prijswinnende rosé van Ultimate Provence, maken de gastronomische beleving compleet.

Op een Regent Choice-uitstap in Mahon (€133 per persoon) staat de lokale langoest centraal. Gasten proeven Caldereta de langosta. Deze stoofschotel is al meer dan een eeuw het traditionele gerecht van Menorca. Chef David Coca geeft zijn eigen draai aan dit gerecht, maar de basis van tomatensaus, ui en knoflook blijft. Sluit de maaltijd af met fláo, een nagerecht dat doet denken aan kwarktaart.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws