Swan Hellenic onthult wereldwijde culturele expeditiecruises voor 2024

Swan Hellenic heeft haar programma voor 2024 onthuld. De nieuwe high-end boetiekexpeditieschepen van de rederij zullen volgend jaar bijna elke kust van pool tot pool verkennen, met unieke cruises die locaties aandoen die volgens de rederij nog niet door anderen zijn bezocht. Cruisers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring van ‘s werelds meest magnifieke dieren in het wild, historische locaties en weinig bekende bestemmingen vinden de details van alle afvaarten op de website van Swan Hellenic.

“Swan Hellenic, de pionier op het gebied van culturele expeditiecruises, is de keuze van avontuurlijke vakantiegangers van alle generaties die op zoek zijn naar een diepgaande verkenning van de Noordpool, Antarctica en de rest van de wereld – van Brazilië tot de Bijagós-archipel, van Noorwegen tot Nova Scotia, van Argentinië tot Afrika en van Madagaskar tot de Middellandse Zee”, zegt de rederij. Het programma voor 2024 omvat exclusieve verkenningsmogelijkheden over de hele wereld op SH Vega en haar iets grotere zusterschip SH Diana. De keuze strekt zich uit van 8-daagse cruises tot epische oversteken van 21 nachten, begeleid door doorgewinterde gidsen en gerenommeerde experts, wetenschappers en ontdekkingsreizigers.

SH Vega en SH Diana

SH Vega zal het Antarctisch Schiereiland verkennen vanuit Ushuaia tot begin maart 2024, wanneer ze oostwaarts vaart op een uitzonderlijke 21-daagse Zuid-Atlantische semi-rondvaartcruise, waarbij ze Gough Island zal bezoeken – de zeevogelhoofdstad van de Zuid-Atlantische Oceaan – en Tristan de Cunha op haar weg naar Kaapstad. Deze epische reis wordt gevolgd door culturele expeditiecruises langs de westkust van Afrika en verder naar Lissabon. Het schip vaart vervolgens langs de Atlantische kust naar Honfleur. Keltische ontdekkingsreizen van Cornwall, Ierland, Wales en Schotland zullen SH Vega meenemen naar IJsland, Noorwegen en het Noordpoolgebied voor haar zomerseizoen. In september maakt SH Vega de oversteek van Groenland naar Halifax in Canada en vaart daarna zuidwaarts om oktober en november diep in het Caraïbisch gebied en Brazilië door te brengen.

De grotere SH Diana, die is uitgerust met tenderboten en expeditiezodiacs, zal tot eind februari 2024 op Antarctica blijven. Ze vaart daarna noordwaarts in de Chileense fjorden en zet langs de westkust van Zuid- en Midden-Amerika koers naar La Paz in Mexico. Ze keert vervolgens terug naar het zuiden om via het Panamakanaal het echte Cuba te ontdekken. Ze zet haar weg verder langs de oostkust van de Verenigde Staten naar Halifax. Eind mei steekt SH Diana de Atlantische Oceaan over naar Groenland voor haar poolseizoen.

Op 20 juli vaart het expeditieschip vanuit Tromsø richting de fjorden, Schotland en Nederland. Ze daalt de Atlantische kust af en betreedt de Middellandse Zee voor een diepgaande zomerse verkenning van de bakermat van de cultuur die de creatie van Swan Hellenic in de jaren vijftig inspireerde. Begin oktober zal ze door het Suezkanaal en de Rode Zee varen om de Seychellen, Madagaskar en Zuid-Afrika te verkennen. Naar het einde van 2024 maakt SH Diana vanuit Kaapstad de oversteek naar Ushuaia en start begin december haar volgende Antarctisch seizoen.

“Hoogtepunten variëren van ‘In Shackleton’s Footsteps’ op SH Diana, die historische gebeurtenissen in Antarctica herbeleeft tot ongerepte eilanden van West-Afrika op SH Vega die de prachtige Bijagós-archipel verkent, waarvan alle 88 eilanden een Unesco-biosfeerreservaat zijn. Ook de ongerepte wildernis van Zuidwest-Afrika op SH Vega is de moeite van het vermelden waard. Deze expedities omvatten de buitengewone dieren van het Loango National Park in Gabon en het Conkouati-Douli National Park in de Republiek Congo die geen van beide toegankelijk zijn voor andere cruisemaatschappijen. Bijna alle culturele expeditiecruises van Swan Hellenic bieden eenmalige routes, zodat ze naar wens kunnen worden doorverbonden om op maat gemaakte ontdekkingsreizen te creëren.”

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic besluit: “We zijn erg blij met de fantastische reisroutes die onze experts hebben samengesteld voor 2024. Ze worden verrijkt met opwindende nieuwe bestemmingen, waaronder Cuba en de Bijagós-eilanden. We bieden nu een ongeëvenaarde keuze aan wereldwijde mogelijkheden om te zien wat anderen niet zien met een unieke stijl en persoonlijke service.”

© foto’s Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws