Hapag-Lloyd Cruises lanceert in 2024 Nederlandstalige vergezelde reizen

Hapag-Lloyd Cruises organiseert speciaal voor de Belgische markt in 2024 zeven Nederlandstalig begeleide cruises op geselecteerde afvaarten. Die vinden plaats aan boord van het expeditieschip Hanseatic inspiration en het luxeschip Europa 2. Op het programma staan afvaarten van Antarctica tot Noord-Amerika en van de Middellandse Zee tot Spitsbergen.

Het concept omvat een mix van expeditiereizen en culturele cruises aan boord van de Hanseatic inspiration (199 passagiers) die door éénjarig ijs met een dikte tot één meter kan varen en de tot beste cruiseschip in de wereld uitgeroepen Europa 2 (500 passagiers). Dit is ook het tweetalige (Duits/Engels) schip van de rederij uit Hamburg. In samenwerking met diverse reiskantoren/touroperators heeft Davy Van Acker, Sales Representative België en Nederland voor Hapag-Lloyd Cruises, intussen een promotiecampagne en webinars opgezet. Deze week was Thalassa Cruises in Oostende aan de beurt. Ook is een Nederlandstalige brochure samengesteld die in de reiskantoren te verkrijgen is.

Voor Van Acker is het concept ‘Met Belgen aan boord’ meer dan zomaar een aantal unieke reizen. “Wij stellen trajecten voor waarmee de deelnemers een droom realiseren. Het zijn meestal routes waarover de reizigers achteraf hun verhaal en ervaringen kunnen delen. Op de expeditiecruises gaan de mensen de confrontatie aan, niet alleen met de natuur, maar ook met zichzelf. Ze ontmoeten het onverwachte en gaan zich eigenlijk heel klein voelen ten opzichte van de natuur. We zoeken kleine groepen van maximaal twintig mensen om samen die belevenis aan te gaan en wie weet er vrienden voor het leven aan over te houden.”

Davy Van Acker zal zelf vijf van de zeven reizen begeleiden. De overige afvaarten worden vergezeld door collega Rani Vanbeneden die net terug is van de Grote Meren en Werner van Cleemputte die vorig jaar nog op Antarctica was. Zij verzorgen aan boord een aantal Nederlandstalige uiteenzettingen die het rijke aanbod van internationale lezingen aanvullen, maar nemen de gasten ook mee achter de schermen van het schip naar onder meer de machinekamer, opslagruimtes en de brug. Twee maanden voor vertrek is er een eerste kennismakingsmoment waarop de praktische zijde van het verhaal wordt toegelicht. Het gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als welke kledij je meeneemt naar de poolgebieden. Na de reis is er eveneens een reünie waarop de ervaringen en foto’s kunnen worden gedeeld.

Van Acker: “Het gaat hem eigenlijk om mensen met gemeenschappelijke interesses samen te brengen. We spreken hier over exclusieve reizen in kleine groep. Ik besef dat de voorgestelde reizen niet goedkoop zijn, maar het zijn ervaringen waarbij je nadien niet terugdenkt aan de prijs die je hebt betaald, maar wel aan wat je hebt beleefd. Dat is essentieel.”

Programma

Het expeditie-aanbod met de Hanseatic inspiration omvat twee 18-daagse cruises naar Antarctica (22 januari tot 9 februari 2024 en 5 tot 21 december 2024). Op het vaarschema staan de Falklands, South Georgia, de South Shetland Islands en het Antarctisch schiereiland. De toevoeging van South Georgia betekent dat de deelnemers behalve met de kleinere pinguïnsoorten ook kennis zullen maken met de koningspinguïn, na de keizerspinguïn de grootste soort in de wereld.

Volgens Van Acker is vandaag het moment om Antarctica te bezoeken omdat de International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) straks striktere regels invoert. “In 2026 verandert de regelgeving en mogen schepen in bepaalde gebieden maar 5 in plaat van 18 knopen meer varen. Wil je deze 18-daagse route dezelfde betekenis en inhoud geven, dan zal ze makkelijk 21 dagen duren. Meer dagen betekent dat ook de prijs zal stijgen. Wie overweegt om ooit Antarctica te bezoeken, doet dat bijgevolg best vóór 2026.”

Verder verzorgt de Hanseatic inspiration twee 10-daagse expeditiereizen naar Spitsbergen tussen Longyearbyen en Trømso (15 tot 25 juni 2024) en Trømso naar Lonyearbyen (25 juni tot 5 juli 2024). Dit zijn best betaalbare expeditiecruises met weinig tijdsverschil en een vlucht van 4 tot 6 uur. Centraal op de Svalbard-archipel staat de ijsbeer die vooral vanop het schip of de Zodiac wordt geobserveerd.

De grote meren van de Verenigde Staten en Canada bezoek je op een reis van 13 dagen (29 september tot 12 oktober 2024). De vijf meren zijn door sluizen met elkaar verbonden. Een blikvanger is onder meer het Wellandkanaal tussen het Eriemeer en het Ontariomeer waar de schepen via opeenvolgende sluizen bijna 100 meter stijgen. Veel mensen vinden dit kanaal daarom indrukwekkender dan het Panamakanaal.

Wie zich eerder aangetrokken voelt tot culturele reizen kan van 10 tot 19 september 2024 deelnemen aan een 9-daagse verkenning van het zuiden van Italië en Sicilië aan boord van de Europa 2 of de aansluitende 9-daagse van Rome naar Dubrovnik van 19 tot 28 september 2024. Deze twee afvaarten kunnen uiteraard samen worden geboekt tot een langere verkenning met heel wat toppers van Italië en de Adriatische Zee. “Het initiatief slaat goed aan en de meeste afvaarten zijn al aardig geboekt met telkens 10 tot 15 Belgische deelnemers”, besluit Davy Van Acker

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws