Life at Sea vaart in drie jaar rond de wereld

Life at Sea Cruises by Miray Cruises heeft haar plannen weer op het spoor gezet en vertrekt op 1 november op een wereldcruise van drie jaar. Op het vaarschema staan maar liefst 382 bestemmingen in 148 landen op de zeven continenten. De reis vindt plaats met de MV Lara, een schip uit 2003 dat plaats biedt aan 1.266 passagiers die aan boord kunnen cruisen, wonen, werken en ontdekken.

De epische wereldreis vertrekt op 1 november in Istanbul en op 5 november in Barcelona. Vanuit de Middellandse Zee vaart het schip het eerste jaar naar de Caraïben, Zuid-Amerika en de Amerikaanse westkust. Via Alaska maakt de Lara in de zomer van 2024 de oversteek naar Azië. In het voorjaar van 2025 volgen Australië en nog meer Aziatische bestemmingen. De Indische Oceaan en Afrika staan in de eerste helft van 2026 op het vaarschema. In het zomerseizoen volgen de Middellandse Zee en Noord-Europa. De ontschepingshaven wordt op 1 november 2026 Istanbul.

Life at Sea wordt de eerste wereldcruise die speciaal is afgestemd op gasten die vanuit hun thuis op zee willen cruisen, wonen, werken en ontdekken. Gasten reizen in een all-inclusive formule waarin onder meer alle restaurants en alcoholische dranken bij de maaltijden, fitness, wasserij, onderhoud van de kajuit, haventaksen en fooien zijn inbegrepen. Het schip beschikt ook over een business center op zee met vergaderruimtes, kantoren, een ontspanningslounge, een zelfbedieningscentrum en inbegrepen Starlink-internet. Volgens de initiatiefnemers is geld verdienen op zee nog nooit zo eenvoudig geweest met alle belastingvoordelen van een internationale residentie. De bewoners kunnen ook familie en vrienden uitnodigen die tijdens het verblijf alleen de haventaksen moeten betalen.

MV Lara

Eerder dit voorjaar zag het ernaar uit dat het hele project in het water zou vallen. Er was namelijk onenigheid aan de top van de maatschappij waarbij een aantal directieleden het bedrijf verlieten. Het dispuut had in de eerste plaats te maken met de keuze van het schip. De ‘dissidenten’ hebben Villa Vie Residences opgericht die een gelijkaardig project met een nog langere wereldreis willen opzetten.

Miray Cruises heeft intussen het oorspronkelijke schip Gemini vervangen door de MV Lara, gebouwd in 2003 als AIDAvita. De Carnival Corporation haalde het schip tijdens de Covid-pandemie uit de vaart. Het cruiseschip beschikt over 627 kajuiten en biedt plaats aan 1.266 gasten. Volgens Miray heeft het vaartuig de perfecte afmetingen om de massa te mijden, maar biedt het tegelijk alle voorzieningen van een groot cruiseschip. De volledige 130.000 zeemijlen meevaren, kan vanaf 87.720 USD per jaar in een dubbele bezetting.

© rendering Life at Sea Cruises

Klik hier voor meer nieuws