MSC Cruises: zes redenen om dit najaar naar New England en Canada te reizen

Het najaarsprogramma van MSC Cruises omvat diverse routes voor de oostkust van Noord-Amerika en biedt gasten een unieke cruise-ervaring aan boord van MSC Meraviglia. Gasten kunnen in september en oktober 2023 genieten van een onvergetelijke reis met cruises van 10 of 11 nachten vanuit New York naar New England en Canada. Het schip heeft het hele jaar door een thuishaven in de Big Apple en bezoekt deze regio eveneens in april, mei, augustus en de herfst van 2024.

New England en Canada staan bekend om hun landschappen en de herfst is zeker de beste tijd voor een bezoek om de prachtige wisseling van de seizoenen mee te maken. Of het nu gaat om het bezoeken van historische locaties, het bewonderen van de ongelooflijke landschappen en spectaculaire levendige kleuren van de herfstbladeren of het proeven van de beroemde overheerlijke keukens van de oostkust, de regio heeft voor elk wat wils.

Daarnaast vertrekt MSC Meraviglia vanuit New York City en biedt gasten de kans om de stad te bezoeken die nooit slaapt. Van het bekijken van de iconische Empire State Building en het Vrijheidsbeeld tot het bewonderen van de duizelingwekkende wolkenkrabbers van Manhattan, verdwalen in de levendige wijken van de stad, het bezoeken van musea van wereldklasse tot een ontspannen wandeling in Central Park om getuige te zijn van de majestueuze herfstbladeren, deze prachtige stad is elk moment van het jaar een topbestemming.

Gevarieerd vaarschema

Newport aan de zuidkust van Rhode Island is een charmant stadje dat bekend staat om zijn prachtige architectuur, historische herenhuizen uit de Gilded Age en prachtige schilderachtige uitzichten op de kust. Ze biedt een verscheidenheid aan attracties waaronder de iconische Newport Mansions, ooit de thuisbasis van Amerika’s rijkste vooraanstaande families en het historische Fort Adams State Park met een prachtig uitzicht op Newport Harbor en Narragansett Bay.

Wandel door de geschiedenis van Amerika in Boston, de moderne en dynamische hoofdstad van Massachusetts vol rijke cultuur en geschiedenis. Maak een wandeling over Boston’s beroemde Freedom Trail of breng een bezoek aan het historische Fenway Park, het oudste en meest legendarische stadion in de Major League Baseball en de thuishaven van de Red Sox.

Bewonder de natuurlijke schoonheid van Nova Scotia met haar charmante vissersdorpjes, prachtige stranden en boeiende kustlijnen. Niet te missen op de MSC Meraviglia route is Halifax, bekend om haar maritieme erfgoed. Gasten kunnen genieten van een wandeling op een van ‘s werelds langste ononderbroken promenades aan het water vol met restaurants en een scala aan culturele attracties en een bezoek brengen aan de indrukwekkende historische bezienswaardigheden waaronder de citadel uit de 18de eeuw of het kleine vissersdorpje Peggy’s Cove met zijn pittoreske rood-witte Peggy Cove Lighthouse, een van de meest iconische en populaire sites van Nova Scotia.

Bezoek de geweldige natuur van New Brunswick. De prachtige maritieme provincie in Canada is deze herfst een must voor buitenavonturen langs zijn opvallende kustlijn en weelderige bossen, maar ook met zijn verschillende wilde dieren, waaronder elanden, walvissen en zeehonden. Gasten kunnen eveneens de charmante en historische havenstad Saint John verkennen, gelegen in de Bay of Fundy.

Ontdek tot slot het schilderachtige Portland in Maine. De stad biedt een schat aan culturele bezienswaardigheden en een prachtig uitzicht op de Atlantische kust. Reizigers kunnen de betoverende vuurtorens, historische architectuur en de adembenemende natuur verkennen en enkele van de meest verse zeevruchten van het land proeven.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises: “New York is de derde thuishaven in de VS van MSC Cruises, die voor het eerst het hele jaar door tochten zal aanbieden vanuit deze populaire Amerikaanse bestemming. Dit versterkt onze aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt nog verder en maakt deel uit van het streven om meer inschepingshavens in de VS aan te bieden naast de rijke verscheidenheid aan schepen en cruises die vanuit Port Miami en Port Canaveral (Orlando) in Florida vertrekken. De mix van routes van 6 tot 11 nachten die MSC Meraviglia vaart, is strategisch ontworpen om te profiteren van de geografische flexibiliteit van New York. Zo kunnen gasten genieten van de zon in de Caraïben tijdens het lente- en winterseizoen, naar Bermuda gaan in het zomerseizoen of naar het noorden trekken om in de herfst de natuurlijke schoonheid van Canada te aanschouwen.”

Terwijl gasten de Oost-Atlantische kust bevaren, kunnen ze optimaal genieten van MSC Meraviglia’s scala aan voorzieningen zoals de Galleria Meraviglia, een promenade met winkels, restaurants en bars die zich uitstrekt over meer dan 90 meter en bekleed is met een indrukwekkend LED sky. Het schip telt 20 bars en 12 restaurants waaronder het populaire Butcher’s Cut steakhouse en Kaito Sushi en Teppanyaki, binnen- en buitenzwembaden, een theater met 985 zitplaatsen of de MSC Aurea Spa, met massagetherapie, lichaamsbehandelingen, gezichtsbehandelingen en thermale zone. MSC Meraviglia is 315 meter lang, telt 19 dekken en heeft een capaciteit van 5.700 gasten.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws