Emerald Sakara op weg naar Europa na succesvolle proefvaarten

Emerald Sakara, het tweede luxejacht van Emerald Cruises, heeft met succes zijn proefvaarten voltooid onder leiding van de kapiteins John Edwards en James Griffiths. Die vonden plaats vanaf Halong Shipyard in Vietnam. Tijdens de proefvaarten werden alle belangrijke systemen getest en het jacht gecertificeerd voor het vervoer van gasten.

Na de succesvolle proefvaarten op zee vertrok Emerald Sakara op 6 juli vanuit Vietnam naar de Middellandse Zee voor haar lancering. De eerste afvaart  – een achtdaagse Ionian Sea Adventure van Athene naar Rome – vertrekt op 5 augustus 2023. Het jacht zal Itea in Griekenland aandoen en vervolgens via het kanaal van Korinthe naar Kefalonia, Sicilië, Amalfi, Sorrento, Capri en Civitavecchia varen waar de openingscruise eindigt.

Glen Moroney, oprichter en voorzitter van de Scenic Group (Emerald Cruises en Scenic Luxury Cruises & Tours): “We zijn zeer tevreden met hoe goed ons nieuwste luxejacht voor 100 gasten presteerde tijdens haar proefvaarten. Emerald Sakara overtrof onze verwachtingen op elke manier. We zijn heel blij dat we ons nieuwste juweeltje over minder dan een maand kunnen delen en kijken ernaar uit om onze gasten deze herfst en winter geweldige ervaringen te bieden in het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika.”

Emerald Sakara, het tweede luxe jacht dat deel uitmaakt van de vloot van Emerald Cruises, werd op maat gebouwd door The Halong Shipbuilding Company in Vietnam. Sakara is een identiek zusterjacht van de Emerald Azzurra die in maart 2022 te water werd gelaten. Zowel Emerald Sakara als Emerald Azzurra beschikken over slechts 50 luxesuites en passagiershutten, waarvan 88 procent een eigen balkon heeft. Met een maximum van 100 gasten biedt Emerald Sakara een nieuw soort exclusieve cruise-ervaring en verkent ze havens en bestemmingen die alleen toegankelijk zijn voor kleine jachten.

Voorzieningen

Aan boord is het overloopzwembad in de open lucht omgeven door ligstoelen en ligbedden, ideaal om te ontspannen met een cocktail van het nabijgelegen Aqua Café. Een wellnessterras compleet met spa, infraroodsauna en fitnessruimte zorgt ervoor dat gasten zich kunnen blijven concentreren op hun gezondheidsdoelen, terwijl de Sky Bar op het bovendek de ideale plek is om naar de zonsondergang te kijken. Een marinaplatform op de achtersteven biedt veel waterspeelgoed waaronder kajaks, stand-up paddleboards, snorkeluitrusting, Seabob’s en een gigantische trampoline.

Het extra ruime restaurant La Cucina is gespecialiseerd in verse, seizoensgebonden gerechten met zitplaatsen zowel binnen als op het aangrenzende terras, terwijl de warme en gastvrije Amici Lounge een vriendelijke plek is om te verzamelen en ’s avonds te genieten van livemuziek. Met 76 bemanningsleden kunnen gasten rekenen op attente, persoonlijke service. Bekijk hier de video van de vaarproef of beelden van het identieke zusterschip Emerald Azzurra.

Na het augustusdebuut van Emerald Sakara begint het jacht aan een zomerseizoen waarin de kustwateren van Italië, Griekenland, Turkije en de Adriatische Zee worden verkend. Vanaf daar gaat het naar de overkant van de Atlantische Oceaan, waar zowel Emerald Sakara als Emerald Azzurra zullen overwinteren in de warme wateren van het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika. De eerste afvaart naar de Oostelijke Caraïben en de Grenadines staat gepland op 18 november 2023. Het jacht zal op 2 december in San Juan (Puerto Rico) worden gedoopt door de meter Kelly Craighead, president en CEO van Cruise Lines International Association (CLIA).

© foto’s en video Emerald Cruises

Klik hier voor meer nieuws