Indrukwekkend zonnedek voor Mein Schiff 8

TUI Cruises heeft de eerste beelden vrijgegeven van de toekomstige Mein Schiff 8 die in aanbouw is bij Fincantieri in Italië. Daarin gunt de Duitse rederij een glimp op de buitenruimtes van het eerste schip van de nieuwe scheepsklasse dat in 2024 In de vaart komt.

Onder de titel ‘Ervaar vrijheid op een nieuwe manier’ belooft het achtste Mein Schiff gasten een nieuwe ervaring van welzijn. Vaste klanten en nieuwe cruisefans zullen volgens de Duitse rederij een verscheidenheid aan nieuwe plezier- en welzijnsaanbiedingen vinden. “Het achtste schip wil gasten de open ruimte op een nieuwe manier laten beleven met buitendekken op verschillende niveaus. Reeds van ver valt het nieuwe iconische dak op dat delen van het 25 meter lange zwembad en de ligweiden overspant. Dit architectonische dak is opgevat als een spectaculair vlechtwerk en biedt een luchtige schaduw over de diverse ontspanningsruimtes. Het geheel doet denken aan een grot waardoor het licht op het water valt. In deze binnenruimte zijn ook delen van het joggingparcours geïntegreerd. Gasten vinden nog meer vrijheid en persoonlijke plekjes op het achterdek met een terrasvormig zonnelandschap en een infinity pool.”

“Dit project is iets heel bijzonders voor ons”, zegt Björn Asmussen, architect bij 3Deluxe die mee instond voor het ontwerp van deze blikvanger. “Er zullen op de buitendekken verschillende prachtige locaties zijn waar de gasten kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht op de zee.  Het iconische dak schijnt als een lichtovergoten grot. Ze zal van ver zichtbaar zijn en de gasten een heel bijzonder toevluchtsoord bieden. Het wordt een unieke plek die wellicht op geen enkel ander schip bestaat.”

Na de start van het staalsnijden in het voorjaar van 2022 werd in juni de kiel gelegd voor Mein Schiff 8. Daarmee is de effectieve bouw van het cruiseschip van de nieuwe scheepsklasse gestart. Het vaartuig wordt met een capaciteit van meer dan 4.000 passagiers het grootste schip van TUI Cruises. Het contract met de Fincantieri-werf in Monfalcone voorziet eveneens in de bouw van een zusterschip. Bekijk meer beelden van het zonnedek.

Daarnaast wordt Mein Schiff 8 het eerste schip van de rederij dat (de eerste jaren) zal varen op vloeibaar aardgas. CEO Wybcke Meier stelde op de kiellegging dat LNG zich aandient als een overgangstechnologie en de rederij in de toekomst zal overschakelen op bio-LNG geproduceerd uit biogene bronnen of synthetisch LNG afkomstig uit hernieuwbare energie.

© foto’s TUI Cruises

Klik hier voor meer nieuws