Costa Cruises lanceert langere Costa Voyages

Costa Cruises onthult haar Costa Voyages, een cruise-ervaring die de verkenning van langere routes, het beste van de gastronomie en nieuw entertainment combineert en de cruisetradities nieuw leven inblaast. Deze cruises starten in september 2023 en zijn reizen van 10 tot 14 dagen naar enkele van de meest exclusieve bestemmingen die in de herfst en lente worden aangeboden, om in alle rust te verkennen.

De Costa Voyages zijn reizen naar juwelen van de Middellandse Zee en Noord-Europa. Het programma omvat de Canarische Eilanden, de vele facetten van Turkije, het mysterie van de Egyptische piramiden, de adembenemende natuur van de Azoren, het mystieke Israël, Marokko, de magische omgeving van Noord-Europa of zelfs de warme Spaanse dorpjes.

Aan boord genieten passagiers van gastronomie van topniveau, te beginnen met de 14 nieuwe desserts die zijn gemaakt in samenwerking met de grote Italiaanse banketbakker Iginio Massari. Die zijn een samensmelting van de beste ingrediënten en nieuwe technologieën in de banketbakkerij. In alle hoofdrestaurants kunnen gasten tijdens drie verschillende diners een nieuw exclusief menu kiezen dat in het tarief is inbegrepen en ontworpen door drie wereldberoemde chef-koks die gastronomische uitmuntendheid vertegenwoordigen aan boord van Costa-schepen: Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Angel Leon.

Cruiseglamour keert terug

Costa Voyages blaast de traditie nieuw leven in door opnieuw het iconische Commander’s Dinner te programmeren tot grote vreugde van de liefhebbers. De gasten worden ook uitgenodigd op de Banquet Night Party, een buffet dat een waar kunstwerk is, begeleid door ijssculpturen gemaakt door meester-beeldhouwers en een live dj-set.

Passagiers zullen blij zijn met uitzonderlijk entertainment, dankzij speciale partnerschappen. Rolling Stone, het beroemde internationale muziekmagazine, komt na Holland America Line nu ook aan boord van Costa-schepen. Canon, het Japanse merk dat staat voor wereldwijde uitmuntendheid op het gebied van fotografie en technologische innovatie, zal op zijn beurt passagiers speciale fotosessies aanbieden, waarin ze leren hoe ze onvergetelijke herinneringen aan hun vakantie kunnen vereeuwigen. Costa Voyages kan ook rekenen op de medewerking van de Italiaanse Bridge Federatie, die een totale onderdompeling in de wereld van het beroemde kaartspel biedt.

Voor liefhebbers van glamour biedt Costa Voyages drie elegante avonden aan boord. De eerste is een gala-avond in de Grand Bar, waar passagiers kunnen dansen met de scheepsofficieren. De tweede is Fashion Night, een modeshow waarbij passagiers de sterren zijn en het tegen elkaar opnemen op de rode loper. De derde is de Night of Glamour, een danswedstrijd tussen tango, wals, rumba en chachacha, waarbij gasten kunnen pronken met de vaardigheden die ze bij de dansleraren aan boord gedurende de dag hebben opgedaan. Avondkleding is vereist voor deze speciale avonden.

Daarnaast organiseert Costa Voyages games geïnspireerd op de jaren ‘60 en ‘90, zoals ‘Double interview’ voor koppels, ‘Musichiere’ en ‘C-Music’ met quizzen, uitdagingen en muzikale veilingen. Passagiers kunnen ook genieten van een verscheidenheid aan creatieve workshops en labs. Ten slotte krijgen ze de kans om een ​​rondleiding te volgen en achter de schermen van het schip te ontdekken, inclusief de keuken, de brug, de bemanningsbar en andere ruimtes.

Unieke routes

De Costa Voyages zijn beschikbaar van september tot november 2023, van april tot juni 2024 en van september tot november 2024, aan boord van zes schepen. Om een ​​onvergetelijke ervaring te garanderen, zelfs tijdens tussenstops, zijn de excursies inclusief gidsen die zorgvuldig zijn geselecteerd en gecertificeerd door Costa.

In 2023 aan boord van de Costa Pacifica en in 2024 aan boord van de Costa Fortuna, kunnen passagiers Egypte en Israël verkennen op een reis vol mysterie en mystiek. Georganiseerde rondleidingen omvatten bezoeken aan het Egyptisch Museum, de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus, de grote piramides van Gizeh en de ontdekking van de raadsels van de Sfinx en de geheimen van de productie van papyrus. De Costa Fortuna-route omvat een extra tussenstop in Bethlehem, de bakermat van het christendom.

Marokko wordt in 2023 geëerd door Costa Favolosa en in 2024 door zowel Costa Favolosa als Costa Fortuna. Tussen geurige soeks en fascinerende medina’s worden in Casablanca twee nieuwe circuits aangeboden, zodat gasten zich kunnen onderdompelen in de Marokkaanse tradities. Passagiers kunnen de majestueuze Hassan I-moskee bezoeken met een hamam van 6.000 m² versierd met mozaïeken en betoverende geuren, gevolgd door een lunch in Rick’s Café waar de film Casablanca werd opgenomen. In Tanger slenteren ze op de markten tussen de smaken van de Marokkaanse keuken en flamboyante kleuren.

De Canarische Eilanden zijn beschikbaar op de Costa Firenze en de Costa Fortuna in 2023 en de Costa Diadema in 2024. De must-see van Lanzarote zijn de indrukwekkende uitgestrekte gestolde lava en levendig gekleurde vulkanische kegels in Timanfaya National Park. In Santa Cruz de Tenerife kunnen bezoekers de diepten van de aarde verkennen in de Cueva del Viento, de meest uitgestrekte lavatunnels van Europa die 27.000 jaar geleden zijn gevormd!

De Costa Firenze, Costa Fortuna, Costa Favolosa en Costa Fascinosa in 2023, naast de Costa Diadema in 2024, zetten koers naar Portugal. Excursies omvatten een verkenning van de unieke gewoonten van Madeira, zoals het afdalen van de bergen in de traditionele rieten manden, genaamd ‘cestinhos’, het verkennen van de oude stad van Lissabon met een tuk-tuk, of een walvisobservatie in het gezelschap van een zeebioloog. In 2024 vaart de Costa Fascinosa naar de Azoren, waar gasten kunnen zoeken naar het geheime ingrediënt van de beroemde paarse vulkanische thee en kunnen genieten van de ‘cozido das Furnas’, een mengsel van vlees gekookt in ondergrondse potten.

Turkije wordt de bestemming van Costa Fortuna in 2023 en 2024. Passagiers krijgen de kans om Istanbul vanuit vier invalshoeken te ontdekken: te voet, per tram, per metro en per boot, waarbij ze zich onderdompelen in de cultuur en het dagelijkse leven van de stad. In Izmir kunnen ze Turkse rituelen ontcijferen en vervolgens door het dorp Alaçati slenteren, dat Oost en West vermengt.

De Costa Firenze, Costa Fascinosa, Costa Diadema en Costa Favolosa bieden een ruime keuze aan cruises die Noord- en Zuid-Europa combineren in één reis, met charmante bestemmingen zoals Kopenhagen, Le Havre, vanwaar gasten Normandië en de Mont Saint-Michel ontdekken, Cadiz, La Coruña nwaar het mogelijk is om Santiago de Compostela te bereiken, en Lissabon.

De Costa Fortuna laat verder het beste van de Balearen en de Griekse eilanden ontdekken. Enkele van de aangeboden excursies zijn een boottocht door de Blauwe Grotten van Zakynthos, een bezoek aan het labyrint van Knossos Palace op Kreta en een fietstocht door Palma de Mallorca.

© foto’s Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws