Bekijk samen met een astronoom de zonsverduistering vanop de Koningsdam en Zaandam

Holland America Line maakt een unieke kans nog specialer door astronomie-experts toe te voegen aan haar cruiseprogramma voor de zonsverduistering in 2024. Gasten die volgend voorjaar op de Koningsdam en Zaandam varen om de totale zonsverduistering te ervaren, krijgen exclusieve toegang tot lezingen, demonstraties en tips uit de eerste hand over hoe ze het meeste uit de zonsverduistering kunnen halen.

Professor Adam Burgasser van de Universiteit van Californië in San Diego (UCSD) voegt zich bij de gasten op de Koningsdam terwijl het schip op 8 april 2024 voor de kust van Mexico vaart in het dunne pad van de totale verduistering. Burgasser is een professor in de astronomie en astrofysica, een observationele astrofysicus en de hoofdonderzoeker van het Cool Star Lab van de universiteit.

“We positioneren onze schepen op de perfecte locatie zodat gasten de zonsverduistering kunnen zien”, zegt Bill Prince, VP Entertainment van Holland America Line. “Voor velen is dit een once-in-a-lifetime ervaring. De begeleiding van een gerenommeerde natuurkundige als Dr. Burgasser is voor onze gasten dan ook een geweldige kans. We staan ​​bekend om het creëren van een meeslepende programmering en dit wordt een onvergetelijk live-evenement.”

In de aanloop naar de eclips zal Burgasser de gasten via speciale lezingen op de World Stage van het schip onderwijzen en hen helpen hun eigen eclipskijkers te creëren. Tijdens de zonsverduistering zal hij gasten helpen om deze zeldzame gebeurtenis veilig te bekijken en te begrijpen vanuit unieke posities op het schip.

“Deze eerste totale zonsverduistering in Noord-Amerika in zeven jaar is iets waar astronomen – amateur en professioneel – allemaal enthousiast over zijn om te observeren. Er is geen betere of meer unieke plek om dit te observeren dan op zee voor de kust van Mexico”, zei Burgasser. “Ik kijk ernaar uit om samen met de Holland America Line-gasten aan boord van de Koningsdam getuige te zijn van dit fenomeen en hen te helpen de wetenschap en geschiedenis erachter beter te begrijpen.”

Koningsdam vertrekt op 23 maart voor een 22-daagse Solar Eclipse Cruise, waarbij het schip langs de kust van Mexico wordt gepositioneerd voor een volledige verduistering voordat het de Stille Oceaan oversteekt naar Hawaï. De route van San Diego naar Vancouver vertrekt op 5 april en gaat zuidwaarts naar Cabo San Lucas in Mexico, voordat de gasten op 8 april de dag op zee doorbrengen voor de zonsverduistering. De Koningsdam stopt dan in Puerto Vallarta in Mexico voordat zij oversteekt naar Hawaï.

Gastpresentator Jim McParland zal zijn expertise bijdragen aan de eclipservaring aan boord van Zaandam met lezingen en demonstraties wanneer het schip in positie is voor de totale verduistering. De Zaandam vertrekt op 30 maart voor een 14-daagse Solar Eclipse Cruise-rondreis vanuit San Diego en zal op de eclipsdag worden gepositioneerd in Mazatlán (Mexico).

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws