Le Ponant wordt eerste zeiljacht met Relais & Châteaux-label

Le Ponant, het zeiljacht van de gelijknamige Franse rederij, is opgenomen in de prestigieuze Relais & Châteaux-keten. Het is de allereerste keer dat een zeilschip deel uitmaakt van deze catalogus van mooiste reisadressen in de wereld.

Relais & Châteaux neemt in haar jongste gids acht nieuwe adressen op. Behalve nieuwe hotels en restaurants van Zuid-Afrika over Europa tot de Verenigde Staten, bevat de catalogus voor het eerst de driemaster Le Ponant. Het zeiljacht werd de voorbije jaren volledig gerenoveerd tot een luxueus schip. Met slechts 16 hutten en suites, een verfijnde inrichting, een chef-kok en exclusieve tussenstops dank zij haar kleine formaat, biedt Le Ponant de meest veeleisende klanten een authentieke gastvrijheid en een op maat gemaakte ervaring aan. Het jacht vormt voor Relais & Châteaux dan ook een unieke droombestemming.

Ponant en Relais & Châteaux werkten de voorbije vier jaar al samen voor een aantal eenmalige projecten. Nu krijgt deze samenwerking een permanent karakter. “Onze schepen zetten zich in om hun knowhow te delen, de Franse levenskunst te verspreiden en reizen te ontwerpen die alle zintuigen prikkelen. Aan boord van Le Ponant, de parel van onze vloot, kan iedereen weer in contact komen met de natuur, zijn eigen inspiraties beleven en zijn verlangens uitleven met de wind”, zegt Hervé Gastinel, voorzitter van Ponant.

Het vernieuwde en geüpgradede jacht kwam vorig jaar terug in de vaart. Het stelt tijdens het seizoen 2023-2024 voor het eerst tropische expedities voor in de Kaapverdische eilanden en het Caraïbisch gebied. Bekijk foto’s van de driemaster.

Relais & Châteaux werd opgericht in 1954 en bundelt vandaag 580 uitzonderlijke hotels en restaurants over de hele wereld, geleid door zelfstandigen die gedreven zijn door een passie voor hun vak en zeer gehecht aan authenticiteit en de relaties die ze opbouwen met hun klanten. De leden van Relais & Châteaux hebben een diep verlangen om de rijkdom en diversiteit van de keuken te beschermen, tot leven te brengen en te versterken. Deze ambitie staat centraal in het behoud van het lokale erfgoed en het milieu, onder meer via een manifest dat in november 2014 aan Unesco werd gepresenteerd.

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws