De beste eet- en wijntours, culturele hoofdsteden en meeslepende excursies op 94 Oceania-reizen in 2024

Oceania Cruises stelt in 2024 een uitgebreide line-up van meeslepende ervaringen in de Middellandse Zee voor. Gasten ontdekken tal van culturele hoofdsteden en minder bekende pareltjes vanuit steden als Rome, Barcelona, Lissabon, Athene en Londen. Deze zorgvuldig samengestelde reizen aan boord van de Marina, Riviera, Sirena en Oceania Cruises’ nieuwe vlaggenschip Vista zijn ideaal voor reizigers die zich willen verdiepen in de oude culturen, keuken en tradities in deze regio. Afvaarten variëren van 7 dagen tot een 59-daagse Grand Voyage van Miami naar Rome.

Met 94 verschillende reisroutes die de hele regio doorkruisen en honderden meeslepende excursies in kleine groepen bieden deze reisroutes gasten de mogelijkheid om la dolce vita te ervaren, te genieten van het zoeken naar truffels op het platteland in de buurt van Rome, het verkennen van Santorini’s minder bekende actieve vulkanen of flamenco te leren in Sevilla.

Gevarieerde excursies

Food & Wine Trails-tours en Culinary Discovery Tours bieden de kans om in de tradities van de mediterrane keuken te duiken, met intieme rondleidingen gericht op eten en wijn, ontworpen voor levensgenieters. Beyond Blueprints-tours verhogen de waardering van gasten voor de architectuur met een kijkje achter de schermen bij enkele van ‘s werelds meest iconische gebouwen en oriëntatiepunten. Go Green-tours bieden verrijkende mogelijkheden om te ervaren hoe lokale gemeenschappen en bedrijven hun omgeving behouden, ondersteunen en verbeteren. De Go Local-tours van Oceania Cruises nodigen reizigers uit om zich onder te dompelen in gemeenschappen met boeiende, unieke ervaringen.

“We zijn verheugd om zo’n uitgebreid aanbod van bestemmingsintensieve mediterrane routes aan te bieden, waardoor onze goed bereisde en nieuwsgierige gasten door een andere lens naar geliefde bestemmingen kunnen kijken”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Ons zorgvuldig samengestelde gevarieerde aanbod aan excursies plus de ontspannende huiselijke sfeer aan boord van onze boetiekschepen, bieden de perfecte keuze voor een luxevakantie.”

Topbestemmingen

Syracuse op het eiland Sicilië, beroemd om haar kathedralen, wijngaarden en stranden, is een 2.700 jaar oude stad, bekend om haar rijke Griekse en Romeinse geschiedenis. Reizigers kunnen de eeuwenoude ruïnes van Siracusa verkennen, de Etna bewonderen en een rondvaart maken rond het eiland Ortigia, de meest pittoreske troef van Syracuse.

Valencia aan de Costa Blanca is de historische paella-hoofdstad van Spanje. Hier hebben gasten de kans om een lokale boerderij te bezoeken en verse ingrediënten te plukken om hun eigen authentieke paella te maken. Ze kunnen deze aanloophaven, beroemd om haar zeevruchten, sinaasappels en opvallende ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’ met de fiets verkennen.

Voor degenen die hun historische kennis willen uitbreiden, is Efeze een must. Slenter door het Ephesus Museum waar wordt beschreven hoe deze oude havenstad ooit de belangrijkste handelspost in het Middellandse Zeegebied was. Ambachtelijke bezoekers willen misschien een tapijtweefdemonstratie bijwonen of zich mengen met de lokale bevolking in een klein dorpje buiten Efeze en helpen met de oogst.

De Provence biedt enkele van de meest pittoreske vergezichten en verleidelijke smaken van de Middellandse Zee. Wandel door de klassieke straten en pleinen van Saint-Rémy-de-Provence met een lavendelijsje en ontdek waar Van Gogh in de 18de eeuw woonde. Breid de smaakpapillen ook uit met kaas- en wijnproeverijen in Avignon en de middeleeuwse dorpjes of ga op zoek naar zwarte truffels op het Provençaalse platteland.

Ontdek Kotor, waar de Montenegrijnse bergen oprijzen tegenover de adembenemende azuurblauwe Boka-baai. Bewandel de stadsmuren in een exclusieve groep van slechts 16 personen, bezoek het neoklassieke museum van koning Nikola of ga aan boord van een kleine boot om het betoverende Gospa-eilandje vanaf het water te verkennen.

Santorini is een van de meest iconische juweeltjes van de Middellandse Zee en heeft zelfs de meest doorgewinterde reiziger veel te bieden. Geniet van een cocktail of een wijnproeverij, droom weg bij het beroemde uitzicht op de turquoise Ionische Zee of klim naar de kraterrand van een nog steeds actieve vulkaan op het 400 jaar oude eilandje Nea Kameni.

Oceania Cruises biedt haar gasten ‘Simply More’ dan ooit tevoren met een gratis excursietegoed tot 1.600 USD en een gratis drankenpakket op alle afvaarten vanaf 1 oktober 2023. De onlangs onthulde waardebelofte is gemaakt om de gastervaring te verbeteren en is ontworpen om langdurige herinneringen te creëren op verleidelijke bestemmingen en toegang te bieden tot exquise verwennerijen.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws