Riviercruisen XXL: een Europese rondreis met Viva Cruises

Europa telt heel wat prachtige rivieren. Waterlopen als de Rijn, Donau, Main, Moezel, Seine of Rhône steken samen talloze grenzen over en verbinden Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zwitserland en zelfs Slowakije en Hongarije met elkaar. De mooiste rondreis door Europa? Met Viva Cruises kan je makkelijk diverse afvaarten aan elkaar koppelen en op die manier een Europese rondreis, een wijnreis of cruise langs de mooiste kerstmarkten samenstellen.

Deze gerenommeerde, moderne rederij vaart over de mooiste rivieren van Europa. Heel wat Viva-cruises sluiten naadloos op elkaar aan. Op die manier kan je makkelijk een Europese rondreis uitwerken. Boek twee of meerdere aaneensluitende trips en hop van de ene Europese topbestemming naar de andere terwijl je comfortabele boetiekhotel altijd met je meereist.

Om het je nóg makkelijker te maken, profiteer je aan boord van een handige all-informule. Alle maaltijden, (alcoholische) dranken, fooien en havengelden zijn inbegrepen. Ook het gebruik van de huurfietsen en de wifi is gratis. En dankzij het Frans balkon geniet je in je kajuit onafgebroken van het uitzicht op het voorbijglijdende landschap. Overtuigd? Via deze aansluitingen cruise je dit najaar tot wel twee maanden aan een stuk door Europa.

Ideeën voor langere riviercruises

Begeesterd door Duitsland en z’n bruisende steden en sprookjesachtige valleien? Op 26 augustus begint de MS Viva Tiara vanuit Düsseldorf aan een geweldige reis over de Rijn, Main en Donau tot in Regensburg. Onderweg hou je halt in Koblenz, Wiesbaden-Biebrich, Frankfurt, Miltenberg, Wertheim, Würzburg, Schweinfurt, Bamberg, Neurenberg en Kelheim. Na elf dagen bereik je de eindmeet. Dan maakt de Viva Tiara rechtsomkeer. Blijf je aan boord? Dan verleng je de vakantie met nog eens elf dagen en krijg je naast de voorafgaande bestemmingen ook Rüdesheim en de wijnstreek eromheen te zien.

Van 2 tot 30 september kan je vier landen bezoeken tijdens een cruise door Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Vier opeenvolgende riviercruises, samen goed voor één maand vakantie op het water. Je trip vat aan op 2 september in het levendige Düsseldorf. Zet je schrap voor een indrukwekkende tocht langs de Rijn. Op acht dagen tijd strijk je neer in trekpleisters als Koblenz, Rüdesheim, Mannheim, Straatsburg, Kehl, Breisach en Bazel. In het Zwitserse Bazel begin je aan boord van de MS Viva One aan deel twee van de reis. Dit nieuwbouwschip voert je weer omhoog langs de Rijn. Daar verken je het noordelijke gedeelte van de rivier en voeg je Linz, Keulen en Amsterdam toe aan je reisprogramma. Daarna verkent Viva One een groter stukje Nederland en snuif je de sfeer op in Utrecht en Arnhem. Daarna glij je opnieuw door Duitsland en via Frankrijk naar Bazel. De laatste cruise-etappe leidt je via Straatsburg langs de indrukwekkende Lorelei, tot je de eindmeet haalt in Düsseldorf.

Een maand lang wijnproeven in Duitsland

Het begin van de herfst bovenop het water beleven? Dat doe je van 1 tot 29 oktober aan boord van de MS Swiss Ruby. Vier weken lang vaart dit comfortabele schip door Duitsland. De eerste week trek je via de Rijn, Moezel en Saar van Düsseldorf naar Saarbrücken. Onderweg hou je halt in historische steden als Traben-Trarbach, Bernkastel, Trier en Saarburg. Vanaf 8 oktober volg je dezelfde route in omgekeerde richting, al ligt de focus dan op de glooiende wijngaarden. Zo zie je in de Neckar-vallei hoe de goudachtige herfstzon met de wijnranken speelt. Tijdens week drie bevaar je maar liefst vier Duitse rivieren langs wijngaarden, statige gebouwen en klassevolle steden. Zo breng je een bezoek aan de kastelen van Ludwigsburg, Hirschhorn en Heidelberg. Krijg je hier maar geen genoeg van? Blijf dan nog een vierde week aan boord van de Swiss Ruby voor een tocht langs de Saar en Moezel. Echte diehards koppelen de september- en oktobercruises zelfs aaneen. Goed voor een twee maanden durende rondreis.

Van 27 november tot 9 december kan je twee weken lang de kerstmarkten van Duitsland en Frankrijk afschuimen. Je scheept in op 27 november in Düsseldorf. Daarna vaar je met de MS Viva Moments over de Rijn. Je ontdekt de streek rond de Lorelei en geniet van heerlijke citybreaks in Keulen, Bonn, Koblenz, Mainz, Mannheim, Kehl en Straatsburg. Het tweede deel van de rondreis volgt dezelfde route in omgekeerde richting. Al hou je deze keer halt in Speyer, Frankfurt, Rüdesheim, Koblenz, Bonn, Keulen en Düsseldorf.

Passagiers die voor een langere tijd met Viva Cruises meevaren, kunnen hun vakantie personaliseren en er extra excursies aan toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paraglidevlucht boven de Rijn, een fietstocht langs de Moezel, een wijndegustatie langs de Donau of een daguitstap naar Bratislava?

De klantendienst van Viva Cruises organiseert individuele excursies op maat. Je bereikt hen via +49.211.274.032.50 of info@viva-cruises.com. Inlichtingen en boekingen zijn te verkrijgen via je reisagent, de Viva Cruises website of het nummer +32.(0)3.375.17.97.

© foto’s Viva Cruises

Klik hier voor meer nieuws