‘Home away from home’-feel in de luxesuites op Seabourn Pursuit

Seabourn, een leider in ultraluxe oceaan- en expeditiereizen, wil dat gasten kunnen genieten van hun ‘thuis weg van huis’ op hun reis naar nieuwe ervaringen aan boord van de Seabourn Pursuit, de tweede van twee speciaal gebouwde expeditieschepen in zijn vloot. Seabourn Pursuit komt in augustus in de Middellandse Zee in de vaart en zal reizigers verwelkomen met 132 luxueuze verandasuites met oceaanzicht die kenmerkend zijn voor elke Seabourn-reiservaring. Een overzicht.

Voor het nieuwe expeditieschip heeft het team van ontwerper Adam D. Tihany luxueuze interieurs ontworpen om een ​​moderne ambiance te creëren die onvergelijkbaar comfort, ontspannen elegantie en verfijnde robuustheid combineert. De kleurenpaletten, materialen en texturen weerspiegelen de luxe en het gevoel van gemak van Seabourn, met een aangepast ontwerp dat tot uiting komt in elk detail.

“De nieuwste project van Tihany Design voor Seabourn is een van de meest doordachte en uitgevoerde ontwerpen, waarbij een ultraluxe sfeer wordt gecreëerd die goed samengaat met het expeditiegevoel dat gasten overal op Seabourn Pursuit ervaren”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Gasten zullen hun Seabourn ‘thuis weg van huis’ zeker herkennen terwijl ze worden omringd door elementen die een geest van avontuur en ontdekking brengen wanneer ze enkele van de mooiste en meest afgelegen locaties ter wereld bezoeken.”

Suitedetails en ontwerp

Alle accommodaties zijn voorzien van een comfortabele woonkamer, een queensize bed of twee eenpersoonsbedden, een inloopkast, een interactieve tv met muziek en films, een goed gevulde bar en koelkast, een bureau met persoonlijk briefpapier en make-uptafel. Ruime marmeren gastenbadkamers hebben een ligbad, een aparte douche en luxe schoonheidsproducten. Elke suite is eveneens uitgerust met een verwarmde, ingebouwde kledingkast waar gasten hun inbegrepen PolarShield-parka en andere spullen voor buiten kunnen ophangen om snel te drogen zodra ze terugkeren van avonturen buiten het schip of om hun jassen op te warmen voordat ze op een koele ochtend vertrekken. Gasten kunnen verder profiteren van de gratis PressReader-app voor toegang tot favoriete kranten en tijdschriften via hun persoonlijke telefoon of tablet en Swarovski Optik-verrekijkers om natuurlijke schoonheid van ver te bekijken.

De exclusieve meubelcollectie op maat van de suites is ontwikkeld door Tihany Design en geproduceerd door de gerenommeerde Italiaanse fabrikant Roda. De op maat gemaakte meubels zijn ingelijst in hout en metaal en bevatten getextureerde stof en leer. Ze stralen luxe handgemaakte robuustheid uit voor een onderscheidende identiteit. Natuurlijke kromlijnige boogontwerpelementen en op perkament geïnspireerde wandpanelen behoren tot de vele details die vervlogen maritiem vakmanschap weerspiegelen. Digitaal bedrukt wandlaminaatmateriaal bootst hout na met verleidelijke korrelige details. Verwarmde vloer met houtlook tegels en op maat gemaakte nachtkastjes zijn voorzien van tuimelschakelaars.

Suite-categorieën

De instapkajuiten zijn de Veranda Suites met een apart zitgedeelte met een salon-/eettafel voor twee personen, ideaal om op elk moment van de dag in uw suite te dineren. Deze suite heeft een oppervlakte van circa 33 m². Op dek 7 van de Seabourn Pursuit bevinden zich daarnaast twee Veranda Spa Suites. Die zijn even groot en hebben dezelfde indeling en voorzieningen als de Veranda Suite, maar bieden extra spa-voorzieningen en toegang tot een spa-conciërgeservice.

Exclusief voor de expeditieschepen zijn de Panorama Veranda Suites met een halfronde woonkamer en grote kamerhoge ramen die gasten een adembenemend uitzicht op de buitenwereld bieden. De badkamer is voorzien van een aparte douche en een groot ligbad naast een raam. Deze suites zijn 39 m² groot, inclusief 8 m² aan balkon.

Nog groter zijn de Penthouse Suites met een woonkamer en eettafel voor twee personen en grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. De suites meten ongeveer 49 m² met een veranda van 9 m². Reizigers die toegang wensen tot de spa- en wellnessfaciliteiten kunnen opteren voor de Penthouse Spa Suite. Die is 59 m² groot, beschikt over een veranda van 19 m² en extra spa-voorzieningen.

Bij de topaccommodatie is de Grand Wintergarden Suite goed voor 130 m² aan verwennerij en een balkon van 19 m². De twee suites kunnen bovendien worden samengevoegd voor wie nog meer ruimte wenst. De suites met twee verdiepingen beschikken over een comfortabele woonkamer, een eettafel voor vier personen, een tweede slaapkamer, een apart gastenbad en een pantry met een bar gevuld met een op maat gemaakte selectie van sterke dranken. De hoofdslaapkamer op de bovenste verdieping beschikt bovendien over grote ramen om maximaal te genieten van het uitzicht, een uitgestrekte kastenwand en een oprolbare LG OLED-tv die kan worden weggestopt om het uitzicht op de buitenwereld te behouden. Gasten vinden een aparte inloopkast naast de badkamer met bubbelbad en een aparte douche. Een extra gadget is een Swarovski ATX Interior-telescoop om van de wilde dieren en vergezichten te genieten.

De ‘kleinere’ versie zijn de Wintergarden Suites. Die beschikken over dezelfde kenmerken als de Grand Wintergarden, maar zonder de extra slaapkamer en complete badkamer op de benedenverdieping. Ze zijn ongeveer 97 m² groot.

Boven de boeg op dek 7 bevinden zich de twee Owner’s Suites met comfortabele woonruimte, een high-definition tv, een bureau en een eettafel voor twee personen. Een glazen deur leidt naar een gebogen veranda met ligstoelen en een tafel voor vier personen. De aparte slaapkamer is voorzien van een queensize bed, een groot raam, make-uptafel en een inloopkast. De badkamer is ontworpen met meerdere deuren die een half bad kunnen creëren en beschikt ook over een aparte douche en badkuip. De suites bieden 95 m² aan ruimte, inclusief een veranda van 45 m².

Het neusje van de zalm zijn de Signature Suites met rijkelijk natuurlijk licht aan de achtersteven van Seabourn Pursuit. Ze beschikken over een foyer die uitkomt op de woonkamer met eettafel voor vier personen, een gastenbadkamer en een pantry met bar. De aparte slaapkamer is voorzien van een queensize bed, make-uptafel, royale kastruimte en een glazen deur die leidt naar een grote, gebogen veranda met een eigen overdekt bubbelbad, ligbedden, een bank en stoelen. Een badkamer met aparte douche en bad completeert de suite. De suites beslaan 128 m² met een terras van 55 m².

Uiteraard kunnen alle gasten op de Seabourn Pursuit zich verheugen op de service en aandacht van een Personal Suite Host en Suite Attendant wiens rol het is om ervoor te zorgen dat elk detail naar wens van de gasten. Dat zijn onder meer champagne en hapjes,  gepersonaliseerde turndownservice, hulp bij speciale verzoeken zoals het organiseren van cocktailparty’s in de suite, het regelmatig aanvullen van de bar en het bereiden van Pure Pampering-baden op verzoek.

Bekijk hier meer foto’s van de suites.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws