Azamara publiceert routes 2025 met terugkeer naar Canada

Azamara, de luxe cruiserederij en leider in Destination Immersion-ervaringen, heeft 73 reisroutes vrijgegeven voor 2025, waaronder twee gloednieuwe reizen die Canada voor het eerst sinds 2017 bezoeken. Samen met deze reisroutes komt het debuut van dubbele overnachtingen in diverse Europese havens, waardoor gasten twee nachten krijgen om één bestemming op hun gemak te verkennen.

“Azamara staat erom bekend meer tijd in de haven te bieden met late nachten en overnachtingen. Nu gaan we nog een stap verder met onze nieuwe dubbele overnachtingen. Op die manier zullen onze gasten voldoende tijd hebben om verder te reizen en dieper in elke bestemming te duiken”, aldus Carol Cabezas, voorzitter van Azamara.

Met de dubbele overnachtingen van Azamara kunnen gasten onder meer drie dagen en twee nachten doorbrengen in Bordeaux. Vanwege hun kleine formaat kunnen de boetiekschepen van Azamara aanmeren in het centrum van de stad, waardoor gasten de architectuur en beroemde musea kunnen verkennen, evenals de wereldberoemde omliggende wijnstreek. Azamara-gasten kunnen ook zeven uur over de Guadalquivir-rivier varen om te genieten van een verlengd verblijf in het hart van Sevilla. Daar kunnen ze zich volledig onderdompelen in de lokale cultuur en tradities van Andalusië en op eigen tempo genieten van tapas, kijken naar authentieke flamencodansers of stierenvechters en historische paleizen bewonderen.

In Europa staan verder 13 nieuwe havens op het vaarschema. Verken de rijke maritieme geschiedenis van Portsmouth en het ouderlijk huis van Charles Dickens. Spot walvissen en zie de donderende Sermitsiaq-waterval terwijl je het op één na grootste fjordsysteem ter wereld ervaart in het pittoreske Nuuk in Groenland. Bewonder de gotische kathedraal in Wismar tijdens een wandeltocht door het middeleeuwse stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zoveel nieuwe havens en meer tijd om ze allemaal te verkennen!

De grote nieuwigheid voor 2025 wordt de terugkeer naar Canada, een bestemming die de rederij sinds 2017 niet meer heeft gezocht. “We zijn verheugd om terug te keren naar Canada waar onze gasten unieke routes kunnen ervaren en minder bereisde havens in Quebec en Newfoundland bezoeken, evenals IJsland en Groenland”, aldus Michael Pawlus, hoofd van de reisplanning bij Azamara. “Omdat de vraag naar onze Country Intensive-afvaarten groot blijft, hebben we voor 2025 ook een reeks van deze speciale reizen door heel Europa toegevoegd, zodat onze gasten kleinere havens en verborgen juweeltjes in één land kunnen ontdekken.”

Op haar vaarschema’s in Canada stopt de rederij in zes Canadese havens. Nieuw is Cap-aux-Meules in de provincie Quebec, een klein vissersdorpje dat bekend staat als het centrum van de Magdalena-eilanden en verse zeevruchten, prachtige kustpaden en meer dan 300 vogelsoorten biedt. Ook bezoekt de rederij voor het eerst L’Anse Aux Meadows in Newfoundland, de enige authentieke Viking-site in Noord-Amerika. Gasten gaan 1000 jaar terug in de tijd terwijl ze het nagebouwde Viking-kampement verkennen en originele Noorse artefacten ontdekken. Een derde nieuwigheid is Havre Saint Pierre. Deze bestemming met een panoramisch uitzicht en eindeloze zandstranden ligt aan de noordelijke oever van de Saint Lawrence-rivier in Quebec. Ze vormt de toegangspoort tot het Mingan Archipel National Park Reserve, de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild.

Country Intensive en golf-cruises

Azamara’s kenmerkende Country Intensive-afvaarten blijven een grote vraag kennen en vormen meer dan de helft van de nieuw uitgebrachte 2025-routes. Deze speciale reizen moedigen gasten aan om dieper in landen als Italië, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Ierland en Schotland te duiken en ze meer tijd te geven om de lokale cultuur en verborgen juweeltjes te ontdekken. Twee van de vier schepen van de vloot zullen in 2025 Griekenland bezoeken, een bestemming die Azamara het beste kent, aangezien haar schepen meer unieke havens in het hele land aandoen dan enige andere cruisemaatschappij.

Azamara’s reisroutes voor 2025 omvatten een recordaantal van 15 golfcruises in samenwerking met langdurige partner PerryGolf. Golfliefhebbers zullen de British Isles Golf Cruise 2025 willen boeken, inclusief een weekendbezoek aan de laatste twee ronden van The 153rd Open in Royal Portrush in Noord-Ierland. Meer over de routes voor 2025 vind je op www.azamara.com/europe-2025.

© foto’s Azamara

Klik hier voor meer nieuws