CFC Croisières opent boekingen seizoen 2024-2025

Compagnie Française de Croisières (CFC) heeft de boekingen geopend voor het seizoen 2024-2025. Het programma omvat 18 afvaarten vanuit Le Havre naar Noord-Europa, de Britse eilanden en de Atlantische en Iberische kusten. Renaissance vertrekt volgend jaar 13 keer vanuit Marseille op cruises in de Middellandse Zee en Noord-Afrika. Nieuw zijn twee afvaarten vanuit Bordeaux naar de Spaanse en Portugese kusten en de eilanden in de Atlantische Oceaan.

“We zijn verheugd om de opening van de verkoop voor onze cruises voor het seizoen 2024-2025 aan te kondigen. Op het programma voor het tweede seizoen van CFC Croisières staan de terugkeer van de grote klassiekers van 14 nachten zoals ‘Islande, Terre de Feu et de Geysers’, ‘Soleil de Minuit et Fjords de Norvège’ of ‘Terres d’Histoire’ richting Algerije. ‘Odyssée Homérique’ wordt een onderdompeling in het hart van de Griekse eilanden. Daarnaast hebben we zevennachtencruises zoals ‘Rois et Empereurs’ rond Corsica,” legt CFC uit.

“We hebben voor het nieuwe seizoen een aantal leuke verrassingen in petto met in het bijzonder twee uitzonderlijke cruises die voor het eerst vertrekken vanuit Bordeaux om de Portugese kust en Madeira te ontdekken. We beginnen het jaar 2024 met twee Grand Voyages vanuit Marseille, “Merveilles du Monde Antique’ van Malta naar Jordanië via Israël en Egypte en ‘L’Afrique de l’Ouest, le Cap-vert et les Îles Fortunées’ naar Gambia en Senegal via Kaapverdië en de Canarische Eilanden. Naast onze verre afstandsreizen bieden wij ook een ruimere keuze aan cruises van 10 en 11 nachten. Tot slot starten we het jaar 2025 met een ‘Grande Evasion autour de l’Afrique’, een reis van 95 nachten, van 5 januari tot 10 april 2025, vertrekkend vanuit Marseille.”

Grand Voyages

De renovatie van de Renaissance in Brest nam heel wat meer tijd in beslag dan voorzien. Daardoor moest CFC Croisières haar voorjaarsprogramma 2023 afgelasten. Deze vaarschema’s werden opgeschoven naar het voorjaar van 2024 waarbij het schip vroeger naar Noord-Europa zal varen. Hierdoor is er geen ruimte om de grote Afrikareis uit te voeren. Die verhuist op haar beurt van 2024 naar 2025.

Dit betekent dat de Franse rederij begin 2024 twee nieuwe routes inlast. Op 7 januari vertrekt de Renaissance vanuit Marseille op een reis van 21 dagen in het teken van de antieke wereld. Gasten maken kennis met Israël, varen door het Suezkanaal naar Petra en bezoeken in Egypte Luxor, Caïro en de Vallei der Koningen. Op het einde van de rondreis staat ook nog Sicilië op het programma.

Een tweede lange cruise vertrekt op 28 januari 2024 naar West-Afrika, de Kaapverdische Eilanden en de Canarische Eilanden. Op deze reis van 32 dagen steken de gasten de Kreeftkeerkring over en bezoeken Kaapverdië, Senegal, Marokko, Gambia en de Canarische Eilanden. Renaissance meert tot slot nog aan in Madeira en vaart dan naar Le Havre. Deze reis kan worden opgesplitst in twee segmenten Marseille-Praia (Kaapverdië) en Praia-Le Havre.

In het oorspronkelijk programma was eveneens sprake van een lange Afrikareis in 2024. Die is verplaatst naar 2025 en start op 5 januari in Marseille. Het eerste segment brengt het schip in 33 nachten naar La Réunion. Daar start op 6 februari de tweede etappe van 23 nachten naar Kaapstad. Op 28 februari 2025 zet het schip tijdens een cruise van 20 nachten koers naar Dakar. Het laatste luik van 19 nachten gaat richting Le Havre waar op 10 april 2025 het zomerprogramma start.

Vroegboekers worden tot eind augustus beloond met kortingen tot 25 procent, promoties tot 40 procent op de drankpakketten en een boordkrediet dat afhankelijk van de lengte van de cruise en de accommodatie kan oplopen tot 2.850 euro per kajuit.

Blader door de digitale brochure of bekijk hier foto’s van de Renaissance.

© foto’s Dirk Neyts en CFC Croisières

Klik hier voor meer nieuws