Holland America Line: “Wij laten meer gletsjers in Alaska zien dan welke cruisemaatschappij ook.”

Holland America Line heeft haar Alaska-boekingen voor 2025 geopend. Met zes schepen, de meeste bezoeken aan de gletsjers van Alaska en meer manieren om de dieren en de wildernis te zien tijdens een excursie dan welke andere cruisemaatschappij ook, verweeft Holland America Line meer dan 75 jaar Alaska-expertise in elk facet van de ervaring. HAL’s ‘Alaska Up Close’ dompelt de gasten met authentieke programma’s bovendien onder in de lokale cultuur.

Van april tot en met oktober 2025 kunnen gasten met Holland America Line naar Alaska reizen aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Westerdam en Zaandam. De rederij biedt vertrekken aan heen en terug vanuit Seattle en vanuit Vancouver en reizen tussen Vancouver en Whittier of in omgekeerde richting.

“Gasten kiezen voor een Alaska-cruise omdat ze een gletsjer van dichtbij willen zien en walvissen willen spotten. We zijn er trots op dat we nummer één zijn in deze gebieden door onze gasten meer manieren te bieden om gletsjers, dieren in de natuur en wildernis te ervaren dan welke andere cruisemaatschappij ook”, aldus Beth Bodensteiner, chief commercial officer Holland America Line. “Nu we boekingen openen voor ons seizoen 2025, bieden we een ongeëvenaarde Alaska Up Close-ervaring en prikkels om te beginnen plannen.”

Meer gletsjers om te bekijken en te bezoeken

Elke Alaska-cruise omvat een schilderachtig bezoek aan een of meer van de iconische gletsjers, waar de schepen naar de ijsformaties varen en ronddraaien voor een uitzicht van 360 graden. Holland America Line heeft naar eigen zeggen meer vergunningen om Glacier Bay National Park te bezoeken dan welke cruisemaatschappij ook. Tijdens de Glacier Bay scenic cruising komen Glacier Bay National Park Rangers voor een dag aan boord om met gasten in gesprek te gaan en te praten over het beroemdste nationale park van Alaska.

De schepen bezoeken nog andere gletsjers zoals College Fjord, Dawes Glacier, Hubbard Glacier en Twin Sawyer Glaciers in Tracy Arm. Naast het schilderachtige uitzicht op de gletsjer vanaf het schip, kunnen gasten tijdens een excursie de gletsjers van dichtbij bekijken. Dat kan onder meer met een catamaran, tijdens een helikoptertocht waarbij de deelnemers landen op een gletsjer of een watervliegtuigtour over een deel van het 1.500 km² grote Juneau-ijsveld.

Walvissen, beren en adelaars

Holland America Line stelt in het gebied bijna 180 tours voor. Favoriete excursies zijn onder meer het walvissen spotten in Juneau, de Sea Otter Quest, het Alaska Raptor Center en Fortress of the Bear in Sitka en de Wilderness Zodiac Quest in Ketchikan om op zoek te gaan naar beren, adelaars en zeehonden. Andere geliefde uitstappen zijn Spasski River Wildlife en Bear Search bij Icy Strait Point, de Glacier Point Wilderness Safari op zoek naar walvissen, zeeleeuwen en zeehonden alsook de Haines Eagle Preserve Float en Wildlife Quest naar het Chilkat Bald Eagle Preserve, beide vanuit Skagway.

Aan boord helpt een natuurexpert gasten getuige te zijn van de majestueuze dieren die in Alaska voorkomen. Ze kunnen uitkijken naar bultruggen, orka’s, Amerikaanse zeearenden, elanden, zeeotters, kariboes, zwarte en grizzlyberen, Dalls bruinvissen en meer. Het dagelijkse programma belicht vaste tijden om de natuurexpert aan dek te ontmoeten om op zoek te gaan naar de dieren in hun natuurlijke omgeving.

De Wildlife Spotting Guide van Holland America Line wijst op de inheemse dieren langs de cruiseroute en bevat een kaart met de beste plaatsen om elke soort te zien. Tussen 8 en 17.30 uur worden waarnemingen van dieren in het wild aangekondigd voor de gasten. Alle cruises op Westerdam heen en terug vanuit Seattle omvatten verder een presentatie door The Alaska Raptor Center in Sitka. Een van de vogelzorgspecialisten van het centrum komt aan boord met een roofvogel (adelaar, havik of uil) om inzichten te delen over de majestueuze vogels van Alaska in World Stage.

‘Alaska Up Close’

Holland America Line’s ‘Alaska Up Close’ dompelt gasten diep onder in de lokale cultuur met authentieke programma’s aan boord, cruise-activiteiten en bekroonde excursies. De exclusieve ervaringen worden geleverd door Alaska-experts die workshops en lezingen leiden, EXC Talks waarin de verhalen van echte Alaskanen worden verkend, rondleidingen die het beste van elke bestemming belichten en fine dining-evenementen die de culinaire tradities van de regio laten zien.

Op alle Alaska-cruises komt een Huna Native Interpreter in historische kleding aan boord tijdens het avondverblijf in Juneau om gasten kennis te laten maken met de geschiedenis van het Tlingit-volk. Op culinair gebied vinden de gasten cocktails met echt gletsjerijs, een brunch met een Alaska-thema, een Gold Rush-diner, visgerechten, zalmgebak en themastations in Lido Market. In 2022 ontving Holland America Line de Responsible Fisheries Management (RFM)-certificering. Ze is de eerste cruiserederij die deze onderscheiding heeft behaald door alleen verse, gecertificeerde duurzame en traceerbare wilde vis uit Alaska te serveren.

De cruises voor 2025 kunnen nu al worden geboekt. De cruisetours die een Alaska-cruise combineren met een expeditie over land naar Denali en de Yukon, gaan in de herfst van 2024 in de verkoop.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws