MSC Poesia verzorgt dit najaar langer vaarschema tussen Italië, Turkije en Griekenland

Van september tot november 2023 biedt MSC Poesia een unieke route van 11 nachten aan met twee aanleghavens in Turkije en een verlengd verblijf in Istanbul, drie transithavens in Italië en een bezoek aan Athene. Gasten krijgen op die manier de kans zich volledig in te leven in de fascinerende historische bezienswaardigheden, opmerkelijke architectuur, culinaire hoogstandjes en opvallende landschappen van elke bestemming terwijl ze profiteren van het aangename herfstklimaat, perfect voor sightseeing en buitenactiviteiten.

MSC Poesia biedt dit najaar een route die gasten meeneemt op een reis om de rijke cultuur en schoonheid van enkele van de meest gewilde bestemmingen in het Middellandse Zeegebied te verkennen. Op deze langere route worden Kusadasi en Istanbul (met verlengd verblijf) in Turkije, Piraeus in de buurt van Athene in Griekenland en Genua, Palermo en Civitavecchia voor Rome in Italië aangedaan.

Op weg naar elke bestemming kunnen gasten op MSC Poesia ontspannen in de stijlvolle en comfortabele accommodaties van het schip, genieten van entertainment, gevarieerde gastronomische eetgelegenheden, bekroonde gezinsaanbiedingen en spa- en wellnessfaciliteiten. Zowel aan boord als aan land biedt MSC Cruises een breed scala aan leuke activiteiten en excursies aan voor gasten van alle leeftijden.

Hoogtepunten van het vaarschema

De havenstad Genua is de eerste stop op de route van MSC Poesia. Zij biedt tal van bezienswaardigheden, waaronder de historische monumenten, kerken en paleizen, het wereldberoemde aquarium en pittoreske steegjes vol met uitstekende restaurants, cafés en winkels. Het MSC-excursieprogramma omvat onder meer een wandeling langs de Via Garibaldi met een bezoek aan paleizen als Nicolosio Lomellino en Palazzo Bianco of een uitstap naar Portofino, Camogli en Santa Margherita, de meest gewaardeerde juweeltjes aan de Ligurische rivièra.

De eerste aanloophaven in Turkije is de badplaats Kusadasi. Van hieruit kunnen gasten een bezoek brengen aan het nabijgelegen Efeze, bekend om haar ruïnes, tempels en baden. De georganiseerde excursie omvat een bezoek aan het Huis van de Maagd Maria, beschouwd als de plaats waar ze haar laatste dagen doorbracht, evenals de beroemde bibliotheek van Celsus en de overblijfselen van de tempel van Hadrianus. Daarna vaart het schip door naar Istanbul. De excursie-opties van MSC Cruises geven gasten de kans wereldberoemde bezienswaardigheden te bezoeken zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi-paleis.

De volgende transitbestemming is Piraeus. Deze havenstad is perfect gelegen voor een uitstapje naar het nabijgelegen Athene, een van de oudste steden ter wereld, vol indrukwekkende natuurlijke wonderen. MSC Cruises biedt tal van excursies om het culturele erfgoed te verkennen, waaronder een sightseeingtour door de stad naar de legendarische Akropolis, de grote oude citadel op een heuveltop die uitkijkt over Athene. Gasten kunnen er het Parthenon bekijken. De tempel gewijd aan de oude Griekse godin Athena is één van de meest prominente en opvallende monumenten in Griekenland.

Daarna gaat het richting Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De excursies bieden onder meer een sightseeingtour langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad, zoals het oude koninklijke paleis Palazzo dei Normanni en het Teatro Massimo, het op twee na grootste operagebouw in Europa, of een uitstapje naar Monreale, gelegen op de helling van Monte Caputo met een bezoek aan de kathedraal met buitengewone gouden mozaïeken met scènes uit het Oude en Nieuwe Testament.

De afsluiter is Civitavecchia (Rome). Gasten kunnen de oude stad op hun gemak verkennen of worden getrakteerd op een van de excursies van MSC Cruises, waaronder een bezoek aan het legendarische Colosseum en een wandeling naar de Trevi-fontein, Piazza Navona, het Pantheon en het Vaticaan.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws