Fincantieri-werf levert Explora I af

De Fincantieri-scheepswerf in het Italiaanse Monfalcone heeft woensdagnamiddag Explora I, het eerste schip van Explora Journeys, het luxe-lifestylemerk van de MSC Group, opgeleverd. De investering van het nieuwe schip bedroeg ruim 500 miljoen euro en maakt deel uit van een investeringsplan van 2,5 miljard euro voor de vier schepen in bestelling en een bijkomend order voor nog eens twee bijkomende, iets grotere, vaartuigen. De eerste gasten schepen op 1 augustus 2023 in Kopenhagen in voor een zevendaagse reis naar Reykjavik met onderweg bezoeken aan Lerwick op Shetland en Kirkwall op de Orkney-eilanden.

Het traditionele maritieme evenement werd bijgewoond door Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van de MSC Group, Pierfrancesco Vago als Executive Chairman van MSC Group’s Cruise Division, peetmoeder van het schip Zoe Africa Vago, Pierroberto Folgiero, Chief Executive Officer van Fincantieri en vertegenwoordigers van het MSC-bouwteam samen met managers en arbeiders van de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago: “Vandaag is een historische dag en vertegenwoordigt een beslissende stap in ons groeipad en markeert de intrede van de MSC Group in de luxe reissector. Dit segment heeft groeivooruitzichten, waarin we sterk geloven en waarvan we de normen willen herdefiniëren, zoals altijd gericht op uitmuntendheid en luxe.”

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys voegde eraan toe: “Dit maritieme moment betekent een belangrijke mijlpaal voor Explora Journeys, aangezien we eindelijk ons ​​langverwachte, buitengewone nieuwe schip kunnen presenteren. We hebben de grenzen van innovatie en design verlegd om een ​​schip te creëren dat onze toewijding aan uitmuntendheid belichaamt. Met de levering van Explora I is onze visie om ongeëvenaarde luxe-ervaringen te bieden een ongelooflijke realiteit geworden. We nodigen onze gasten uit om transformerende reizen te maken, die een kans bieden voor innerlijke en uiterlijke ontdekking geïnspireerd door de oceaan, resulterend in fysieke, intellectuele en spirituele verjonging. We noemen dit de ‘Ocean State of Mind’.”

Explora I vertrekt op 1 augustus op haar eerste reis vanuit Kopenhagen. Het luxeschip zal enkele weken in Noord-Europa verblijven en verschillende routes aanbieden. Het zal vervolgens de Atlantische Zee oversteken via Groenland om de herfst door te brengen in Noord-Amerika, de winter in het Caraïbisch gebied en de lente aan de Amerikaanse westkust en Hawaï voordat het in de zomer van 2024 terugkeert naar Europa voor een reeks reizen in de Middellandse Zee. Tijdens alle afvaarten zal het schip minder bereisde havens aandoen om gasten te laten genieten van een meer authentieke ervaring.

De opeenvolgende cruises van zeven tot elf nachten zijn allemaal combineerbaar tot langere reizen. Niet-conventionele aankomst- en vertrektijden in combinatie met overnachtingen in de haven stellen Explora Journeys in staat om gasten exclusieve toegang te bieden tot once in a lifetime ervaringen en een langzamer reistempo.

Vloot van zes schepen

Explora I combineert volgens de rederij de elegante Zwitserse precisie naadloos met modern Europees vakmanschap en is zorgvuldig ontworpen in samenwerking met ‘s werelds meest vooraanstaande ontwerpers van superjachten en horeca om de zintuigen te prikkelen en een ‘Ocean State of Mind’ aan te moedigen. De filosofie van het merk is gebaseerd op de Europese roots van de familie, het gevoel voor stijl en de intuïtieve benadering van design en luxe.

De scheepswerf van Fincantieri in Genua Sestri Ponente werkt intussen al volop aan de Explora II. Het eerste zusterschip komt in augustus 2024 in de vaart. De Explora III die naar verwachting in 2026 volgt, wordt het eerste van twee schepen die met vloeibaar aardgas (LNG) worden aangedreven. Een jaar later vervoegt de Explora IV de Explora vloot. De daaropvolgende jaren staan nog twee bijkomende Explora-schepen gepland. Die worden in principe 19 meter langer om de installatie van een nieuw generatiesysteem op basis van LNG en waterstof mogelijk te maken.

Alle Explora Journeys-schepen zullen worden uitgerust met de nieuwste milieu- en maritieme technologieën, waaronder selectieve katalytische reductietechnologie, plug-in connectiviteit voor walstroom, beheersystemen voor onderwatergeluid om het leven in zee te helpen beschermen, en een uitgebreide reeks energiezuinige apparatuur aan boord om het motorgebruik te optimaliseren om de uitstoot verder te verminderen.

© foto’s Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws