Silver Nova klaar om eerste gasten te ontvangen

De Meyer Werft heeft de Silver Nova, het meest milieubewuste ultraluxe cruiseschip ooit gebouwd, opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid in het Nederlandse Eemshaven. Jason Liberty, de voorzitter en CEO van de Royal Caribbean Group, Barbara Muckermann, voorzitter van Silversea en leidinggevenden van Meyer Werft mochten het baanbrekende schip officieel verwelkomen als twaalfde eenheid in de vloot van Silversea. Op 14 augustus schepen de eerste gasten in Venetië in.

Silver Nova biedt plaats aan 728 gasten en 556 bemanningsleden en biedt de hoogste ruimte-tot-gastenverhouding in de vloot van Silversea. Het nieuwste vlaggenschip van de luxe- en expeditierederij komt op 14 augustus officieel in de vaart in Fusina nabij Venetië. Nova toert tot begin november in de Middellandse Zee en zet vervolgens via New York koers naar de Caraïben en Zuid-Amerika. Tijdens het zomerseizoen 2024 stelt het luxeschip uiteenlopende vaarschema’s voor in Alaska en zet daarna haar weg verder naar Azië en Australië/Nieuw-Zeeland.

Het revolutionaire vaartuig is het eerste hybride cruiseschip in het luxesegment dat vrij is van lokale emissies in de haven door het gebruik van batterijen en brandstofcellen. De hoofdbrandstof is vloeibaar aardgas (LNG). Met haar hybride technologie zal de uitstoot van broeikasgassen aan boord van de Silver Nova 40 procent lager liggen dan op de huidige Muse-klasse. Silver Nova en haar zusterschip Silver Ray dat in 2024 volgt, vertegenwoordigen volgens de rederij een aanzienlijke investering in ongekende technologische oplossingen.

Naast een belangrijke mijlpaal op de reis van de Royal Caribbean Group naar Destination Net Zero, zullen Silver Nova en toekomstige Nova-klasse schepen een ongeëvenaarde openheid naar de wereld en een geheel nieuwe kijk op luxe op zee voor gasten introduceren. Ze beschikken over enkele van de ruimste accommodaties in het luxesegment, het breedste aanbod aan bars, lounges en restaurants en tal van ongekende innovaties voor de cruisemaatschappij. 

Silversea heeft nog geen foto’s van het afgewerkte schip vrijgegeven. Klik hier voor de renderings die alvast een beeld geven van wat de gasten mogen verwachten.

© foto’s en rederings Silversea

Klik hier voor meer nieuws