Regent Seven Seas Cruises verlegt de grenzen van de all-in

Regent Seven Seas Cruises prijst zichzelf aan als de meest luxueuze cruiserederij. Haar vijf pijlers zijn de immersieve exploratie, de gepersonaliseerde service, de gastronomische perfectie, de ongeëvenaarde ruimte en de all-in luxe die veel verder gaat dan veel andere cruiserederijen met onbeperkte excursies en zelfs meerdaagse landtours. Op een gastronomische ontmoeting in Antwerpen lichtte Marcel von Rotz, Senior Sales Manager Northern Europe, Benelux & Afrika, de filosofie en toekomstplannen van de luxerederij toe.

Regent Seven Seas Cruises is een van de meest toonaangevende luxerederijen. Ze gaat er prat op een luxeproduct neer te zetten dat andere cruisemaatschappijen en de landresorts overtreft. Centraal in haar filosofie staat de meeste volledige all-inclusive. All-in heeft vaak een negatieve connotatie en blijft beperkt tot vol pension, een standaarddrankenpakket en eventueel internet. Regent Seven Seas gaat veel verder en trekt de luxebeleving van het schip bovendien door naar het land. Om te beginnen zijn er de onbeperkte excursies in kleine groepen van maximaal 30 gasten.

Marcel von Rotz: “Het aanbieden van excursies is voor ons geen verdienmodel maar een verlengstuk van de ervaring aan boord. Wij doen veel meer dan citytours voorstellen. Niemand anders biedt de diversiteit die wij hebben van stadsbezoeken en culturele tours tot Eco Connect-tours, Behind the Design-tours rond bijzondere bouwwerken van een museum tot een bezoek aan de Boeing-fabriek in Seattle, Go Local-tours die gasten in aanraking brengen met de lokale bevolking, Gourmet Explorer-tours met degustaties van wijn en lokale producten en Wellness-tours. Wereldwijd bieden we zo’n 5.000 verschillende tours aan waarvan er 3.500 in de prijs zijn inbegrepen.”

Daarnaast omvatten heel wat cruises inbegrepen landarrangementen van drie tot vijf nachten. Er zijn treinreizen met de Rocky Mountaineer in Alaska en de Orient Express doorheen Europa, citrytrips in Azië en nu ook extensies naar bijzondere bezienswaardigheden. Von Rotz: “Enkele weken geleden hebben we de ‘Iconic Explorations’ uitgebracht. Deze collectie omvat voor 2024 en 2025 cruises in Zuid-Afrika in combinatie met een verblijf in het Phinda Private Game Reserve in KwaZulu Natal, Zuid-Amerika-cruises met de Iguazu Falls, Rio of de jungle en Azië-cruises vanuit Singapore in combinatie met Angkor Wat die bij veel mensen op de bucketlist staat.”

Gepassioneerde service

Aan boord van de schepen breidt de dienstverlening steeds verder uit. “De service op een cruiseschip is überhaupt veel persoonlijker dan in soortgelijke landhotels. Bij Regent gaan we nog een stap verder, wat onder meer te maken heeft met het aantal personeelsleden aan boord van de schepen. Bij ons is dat twee personeelsleden per drie gasten. Dit houdt in dat er altijd tijd is om een gesprek aan te gaan, connectie te maken en goed voor onze gasten te zorgen. We hebben heel veel bijzondere en fascinerende bemanningsleden. Ik zeg altijd: dit is het soort mensen dat je na afloop van de cruise in je koffer mee naar huis wil nemen.”

In diezelfde lijn past het culinair genieten. Alle specialiteitenrestaurants zijn bij de prijs inbegrepen: het steakhouse Prime 7, het Franse restaurant Chartreuse, het Italiaanse Sette Mari, het pan-Aziatische Pacific Rim en het hoofdrestaurant Compass Rose. “Eigenlijk is het hoofdrestaurant bij ons een groot specialiteitenrestaurant. Het unieke is dat je een deel van het menu volledig kan personaliseren. Je kiest het vlees of de vis, de saus en de bijgerechten. Het menu wordt volledig à la carte geserveerd. Een bijkomend voordeel is dat gasten die een langere reis van twee tot zelfs vier weken maken toch elke dag iets anders kunnen eten. Dit menu kan ook gang per gang in de suite worden geserveerd.

Daarnaast hebben we met de Culinary Arts Kitchen mogelijkheden tot culinaire interactie. We bereiden samen met de klanten gerechten, maar dat doen we ook in combinatie met excursies. Dat is echt superleuk! Na een introductie in de kookstudio geeft de chef iedereen een opdracht. We gaan naar de markt waar elke deelnemer verantwoordelijk is voor bepaalde ingrediënten die we achteraf bereiden met een glas wijn erbij. Verder zijn er ook culinaire tours met als nieuw thema ‘Where the Chef eats’. We gaan dan samen met de chef-kok naar zijn favoriete restaurants op de bestemming. Recent hebben we nog 128 nieuwe culinaire tours gelanceerd. Verder hebben we ook de Spotlights Voyages met wijnhuizen of -experten. We zijn continu bezig om dit concept verder te ontwikkelen,” vertelt Marcel von Rotz.

Luxueuze ruimte

Een andere pijler is de ruimte aan boord. De Regent-schepen zijn middelgroot. Waar standaardrederijen op dergelijke vaartuigen tot 2.500 passagiers accommoderen, gaat Regent niet verder dan 750 gasten. “Dit houdt in dat de mensen genieten van alle faciliteiten van een groot schip, maar nooit in de rij moeten staan. Onze suites beginnen aan 28 m² en dat loopt op tot 413 m². Dat lijkt een beetje over de top, maar onze luxeschepen moeten kunnen concurreren met de meest luxueuze hotels aan land. De grootste suite kost 10.000 euro per nacht, maar het is zoeken op welke afvaart ze nog vrij is. Als je dan kijkt wat er allemaal in dat bedrag zit, merk je dat je veel meer waar voor je geld krijgt dan in een hotel aan land. De topsuite bij ons heeft zelfs een eigen privérestaurant voor maximaal 14 personen en een eigen spa. De gasten slapen in een Hästens-bed van 200.000 euro en hebben in elke haven een privéwagen met chauffeur ter beschikking.”

De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook weerspiegeld in de all-inclusive die Regent aanbiedt. Marcel von Rotz noemt het ‘beyond all inclusive’. “Inbegrepen bij ons zijn alle restaurants, de roomservice en alle dranken. Dat gaat van champagne, goede wijnen van kleinschalige huizen en premium cocktails tot specialiteitenkoffies. Verder zijn onbeperkt excursies, streaming internet waarvoor we een partnership aangaan met Starlink en vanaf de Concierge Suites een hotelnacht vóór het inschepen inbegrepen. Ook de fooien zijn inclusief en sinds vorig jaar de valet laundry. Dit is een nieuwe toevoeging waarbij het personeel de kleren wast, perst en vouwt. bijbetalen hoeft enkel voor de meest exclusieve excursies, speciale drankenlabels en spabehandelingen. Dit creëert aan boord een sfeer waarbij we niet continu bezig zijn de mensen te verleiden om hun portefeuille te openen. Daarnaast kunnen vluchten en transfers optioneel worden bijgeboekt.”

Seven Seas Grandeur

De vloot van Regent Seven Seas bestaat straks uit zes schepen voor 500 tot 750 gasten die allemaal bijzonder ruim zijn opgezet. Seven Seas Grandeur verlaat in november de werf en wordt op 10 december in Miami gedoopt. Het schip kreeg als titel mee ‘The Heritage of Perfection’. Von Rotz: “We gaan eigenlijk een beetje terug naar het verleden en brengen een stuk nostalgie, maar met hedendaags comfort. Het hoofdrestaurant Compass Rose wordt gebaseerd op natuurlijke vormen en doet qua design enigszins denken aan de Sagrada Familia in Barcelona. Met het Frans restaurant gaan we naar de art deco en het Parijs van de jaren ’20. Het steakhouse verwijst naar New York en de ‘early days of travel’ met een volledige wand rond oude reiskoffers. Het schip wordt weer anders dan de zusterschepen Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor. Voor elk nieuw schip willen we wat we al hebben nog mooier maken.”

Ook uniek wordt de kunstcollectie aan boord waaraan miljoenen dollars worden besteed. “Op Explorer en Splendor hadden we al aansprekende kunst van onder meer Picasso, Miro en Chagal. Op Splendor hebben we onder meer een kunstwerk van Fabergé waarmee Regent heel veel raakvlakken heeft zoals oog voor detail en perfectie. Fabergé creëert een speciaal ei dat een vaste plek krijgt in het atrium.” In het licht van deze samenwerking wordt Sarah Fabergé, de achterkleindochter van stichter Peter Carl Fabergé de meter van het nieuwe vlaggenschip van Regent.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises & ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws