Meyer Werft laat Carnival Jubilee te water

De Meyer Werft in Papenburg heeft in het weekend de Carnival Jubilee uitgedokt. Het zusterschip van de Mardi Gras en Carnival Celebration vertrekt in november naar de Verenigde Staten en vat de  daaropvolgende maand haar dienst aan tussen Texas en de Caraïben.

Met de tewaterlating en het uitdokken van de Carnival Jubilee bereikte het nieuwste schip van Carnival Cruise Line in het weekend een belangrijke bouwmijlpaal. Het schip wordt nu verder afgewerkt in Papenburg en vertrekt daarna via de Eems naar zee voor de vaarproeven en oplevering, gepland voor november. Tijdens het event kregen honderden toeschouwers niet alleen ‘s werelds eerste blik op het nieuwste Carnival-schip te zien, maar ook een voorproefje van Texas. Ze werden daarbij getrakteerd op hapjes en drankjes van Carnival-partner PepsiCo.

“De Texas-ster op de boeg van Carnival Jubilee is een symbool van onze toewijding aan de haven van Galveston. Als de eerste cruisemaatschappij die het hele jaar door vanuit Galveston vaart, hebben we een lange geschiedenis met deze gemeenschap. Het volgende schip is onze nieuwste investering ter ondersteuning van de indrukwekkende groei van de lokale economie en tegelijkertijd het leveren van innovatieve ervaringen voor onze gasten”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Ik kijk ernaar uit om Carnival Jubilee later dit jaar te zien pronken met haar Texas-trots.”

Het nieuwste schip van Carnival maakt deel uit van de baanbrekende Excel-klasse en zal volgens de rederij verbluffende functies bieden die de gasten aan boord van haar zussen Mardi Gras en Carnival Celebration al versteld deden staan, inclusief de eerste achtbaan op zee, BOLT: The Ultimate Seacoaster. Het schip is opgebouwd rond zes zones, waarvan er twee volledig uniek zijn voor het schip en in het teken van de oceaan staan. Deze zones bevatten uitgebreide eet-, drink- en amusementsmogelijkheden.

Het schip zal vanaf eind december het hele jaar lang door de Westelijke Caraïben varen, hoewel het niet de eerste Carnival Jubilee zal zijn die vanuit Galveston vertrekt. Net als haar zussen deelt het schip zijn naam met een klassiek Carnival-schip. De eerste Carnival Jubilee vertrok in 2002 vanuit Galveston. De nieuwe Jubilee is wel vier keer groter dan haar voorganger en zal de gasten van Carnival vier keer zoveel plezier bezorgen.

© foto’s Meyer Werft – Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws