Royal Caribbean sluit nieuwe generatie kleinere cruiseschepen niet uit

Royal Caribbean is gekend om haar resortschepen die met iedere generatie groter worden met als voorlopig hoogtepunt Icon of the Seas. Deze megaschepen bieden de perfecte gezinsvakantie, maar kunnen door hun afmetingen niet alle havens aanlopen. Op de President’s Cruise aan boord van Allure of the Seas sloot CEO Michael Bayley zopas de lancering van een nieuwe generatie kleinere schepen niet uit.

Er doen al enige tijd berichten de ronde over Project Discovery. Zelfs kapiteins van Royal Caribbean-schepen hebben al laten vallen dat er over enkele jaren een nieuw middelgroot schip wordt gelanceerd. In dit verband circuleert zelfs de naam Discovery of the Seas. De eenheden van deze nieuwe scheepsklasse zouden opvolgers worden voor de Vision Class en Radiance Class. Deze middelgrote schepen (2.000 tot 2.500 passagiers) verzorgen een ander type van routes en bezoeken havens die de grote schepen niet kunnen aanlopen. Deze vaartuigen worden echter stilaan wat ouder.

Dat geldt zeker voor de schepen van de Vision Class die tussen 1995 en 1998 werden gelanceerd. Die zijn intussen al herhaalde keren geüpgraded en sommige ook verlengd. Van deze scheepsklasse werden Legend of the Seas en Splendour of the Seas al overgeheveld naar de Britse TUI-brand Marella Cruises. Voor Royal Caribbean varen op dit ogenblik nog Vision, Rhapsody, Enchantment en Grandeur of the Seas.

RoyalCaribbeanblog.com citeert CEO Michael Bayley die op de President’s Cruise deze week toegaf dat deze schepen al wat jaren op de teller hebben. Maar over eventuele nieuwbouw bleef hij vaag. “Het is iets dat zeker diep in onze overweging en planning zit. Er is op dit moment veel conceptueel werk aan de gang. Als we hiermee klaar zijn, zullen we de volgende stappen aankondigen. Om voor de hand liggende redenen kunnen we hierover vandaag geen uitspraken doen of opmerkingen maken.”

Volgens Bayley kijkt Royal Caribbean steeds naar de toekomst en overweegt voortdurend nieuwe ideeën. “Ons merk zit altijd in een soort groeimodus en is steeds bezig met het bouwen en ontwerpen van nieuwe scheepsklasses.” Utopia of the Seas wordt volgend jaar het zesde en wellicht laatste schip van de Oasis-klasse. Daarnaast bouwt Royal Caribbean in Finland de volgende jaren drie schepen van de Icon-klasse. Terwijl veel klanten deze nieuwe megaschepen toejuichen, zijn er andere die liever middelgrote schepen met meer aandacht voor de bestemmingen zien. Er is binnen het Royal Caribbean-publiek dus zeker ruimte voor een eventuele Discovery Class.

© foto Royal Caribbean en ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws